Най-търсени за последните 7 дни
Сос "Болонезе"
Как да си направим сос "Болонезе" без да използваме прахчета и фиксове само със пресни продукти ?
Уверявам Ви няма нищо трудно в приготвянето му, а става толкова вкусен.
Опитайте!
Продуктите,които използвам:
500г. телешка кайма ( не малко пъти съм ползвала и смес и пак се получава)
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
10-15 листенца свеж босилек
3 големи домата
1 среден морков
сол,черен пипер
зехтин
щипка захар
сол
Как приготвям:
Аз използвам шейкър кана за приготвянето на соса тъй като много лесно се смила всичко, но ако нямате такава използвайте блендер, чопър, пасатор или кухненски робот.
В нея сложете доматите нарязани на едро, скилидките чесън, босилека , щипката захар, посолете и полейте със струйка зехтин.
Първо сложете пастата да се свари за да може да използвате част от нишестената вода ,която се е отделила за сгъстяване на соса.
Сложете и кафена чашка от тази вода и блендирайте до гладка консистенция.
Нарежете на дребно моркова и лука.
Задушете в мазнина в подходящ съд.
Сложете и каймата и запържете докато стане на "трохи" .
Ако желаете подправете с някакви подправки като черен пипер.
След това сипете доматената основа за соса и оставете да къкри.
Трябва да се изпари водата от доматите и да се сгъсти .
Подправете със сол на вкус.
Да си призная слагам и чубрица,която не е по рецепта,но специално на мен толкова много ми допада в този сос,че не мога да не добавя поне лъжичка от нея.
Това е!
Аз да си призная използвам този сос не само за спагети "Болонезе", но и за вскякакъв вид паста , а лазанята "Болонезе" ни е любима вкъщи.
Не забравяйте да сервирате със солидно количество настърган пармезан.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Бързи понички с глазура
За глазурата:
1 1/2 ч.ч. пудра захар
4 с.л. прясно пълномаслено мляко
2 ч.л. ванилов вкстракт /ванилия
За сместа за поничките:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно пълномаслено мляко
1/4 ч.ч. разтопено масло
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 голямо яйце
4 1/2 ч.л. бапулвер ( около пакетче и половина )
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме глазурата като смесваме всички посочени продукти и разбъркваме до гладка консистенция.
Покрийте съда , в който сте я направили с прозрачно фолио и оставете настрани докато приготвите поничките.
В дълбок съд разбийте яйцето с прясното мляко и към тях добавете маслото,захрта, солта и пресятото брашно с бакпулвер.
Трябва да получите лепкаво тесто.
Загрейте в дълбок съд олио на умерена температура и с помощта на чаена лъжичка загребвайте от сместа и пускайте в горещата мазнина.
Непременно трябва да е умерена температурата за не останат сурови по средата.
Отцедете върху домакинска хартия и оставете върху решетка.
Залейте с глазурата и сервирайте
Да Ви е сладко!
източник на рецептата: justataste.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Пилешка супа със спанак и ориз
Необходими продукти:
1 голямо пилешко цяло бутчеоколо 200г. спанак1/4 ч.ч. ориз (суров)200г. кисело млякосол,черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера наливаме 2 л. вода.Слагаме бутчето и го сваряваме.След като е сварено остава около 1,5 л. бульон,който ще използваме за основа на супата.Прецеждаме го.Измиваме спанака и го нарязваме на дребно.Задушаваме го в малко мазнина.Наливаме бульона и като заври слагаме ориза,които предварително сме почистили от натрошените зрънца.Оставяме да къкри на умерена температура.Добавяме и пилешкото месо,което сме накъсали на дребни парчета.Подправяме със сол и черен пипер.След като се охлади леко супата, застройваме с киселото мляко,което леко сме разбили предварително с част от бульона.Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКБлагодаря Ви от сърце!
Галет с праскови
Необходими продукти за тестото:
190 грама брашно45г. захар1/4 ч.л. сол115г. студено масло1/4 ч.ч. студена вода 1 яйцеЗахар за поръсване върху тестото
За пълнежа:
5 малки праскови2 с.л. захар1 с.л. ванилов екстракт или ванилия на прах
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на парчета прасковите.Поставете ги в дълбок съд и ги поръсете със захарта и ваниловия екстракт.разбъркайте и оставете в хладилник.
Смесете сухите съставки за масленото тесто /без яйцето / , аз използвах кухненски робот,но ако нямате ги сложете в дълбок съд, в който ще Ви е удобно да замесите тестото.Прибавете маслото. Претривайте през ръцете докато стане на трохи и цялото масло се усвои.Сложете студената вода.Трябва да получите топка маслено тесто ,но ако Ви се стори,че е сухо добавете още 2 с.л. студена вода.
Ако използвате някакъв тип машинарийка за замесването му, ще Ви отнеме по-малко от минута целия този процес.Завийте готовото тесто в прозрачно фолио и сложете в хладилник поне за час.Аз оставих за близо два часа.Разточете го върху набрашнена повърхност до дебелина около сантиметър. Разрежете кръг с диаметър 26 см. аз ползвах дъното на тортена форма с този диаметър.Сложете и прасковите като не слагате сиропа ,който се е отделил след престоя им в хладилника.
Загърнете тестото около плодовия пълнеж и намажете с разбитото яйце.Ако има сироп отделен от прасковите го сложете върху тях за да не изсъхнат при печенето.Поръсете със захарта.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 до 35 мин. или до получаване на леко кафеникав цвят.Оставете да се охади за 10 мин. и поднесетеДобър Апетит!
източник на рецептата: sallysbakingaddiction.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКБлагодаря Ви от сърце!
Ориз с домати
Необходими продукти:
2 средни домата
1 малка глава лук
1 ч.ч./ 220г. сварен ориз
сол, черен пипер
листенца джоджен
щипка захар
растително олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно главата лук,а доматите настържете или смелете в блендер или чопър, но не пасирайте за да останат парченца домат.
В тенджерка или друг подходящ съд сгорещете олиото на умерена температура и задушете лука.
Добавете след това и смлените домати заедно с щипка захар за убиване на киселинността им .
Оставете отново на умерена температура докато изври водата от доматите.
Вече може да сложим и ориза.
(Ако Ви притеснява варенето на ориз вижте моят метод за приготвянето му ТУК)
Разбъркайте внимателно и подправете със сол и черен пипер, а може да добавите и малко чубрица или ситно нарязан джоджен.
Поднесете с листенца пресен джоджен.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Ориз със зеленчуци на тиган
Необходими продукти:
1 среден морков
150г. гъби
100г. грах
1 малка глава лук
220г. или една чаша сварен ориз
соев сос
олио/зехтин
магданоз
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган сложете 2-3 с.л. олио или зехтин ,запържете на тънко нарязаните лук, морков и гъби докато леко омекнат.
Прибавете и замразения грах и поръсете с около чаена лъжичка соев сос.
Разбъркайте.
След като и той се задуши ,добавете и сварения бял ориз.
Ако имате проблем с варенето на ориз вижте метода ,по който го приготвям, и който остава на зрънца ТУК.
Разбъркайте внимателно и добавете още соев сос на вкус.
Поръсете със ситно нарязан магданоз
Поднесете веднага!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!