събота, 18 юли 2015 г.

Топеница

Топеница ( или салата от печен пипер с чесън ,но с мнооого марината за топене от олио и оцет както едно време)








Необходими продукти:

5 големи червени пиперки
5-6 скилидки чесън (ако обичате може и повече)
1/4 връзка магданоз
сол,олио,оцет








Начин на приготвяне:

Изпечете пиперките и ги  сложете в затворен съд  да се задушат и подкожат.
Така се улеснява обелването на кожата .
Обелете и почистете пиперките от семките.
Аз лично не ги мия за да остане този опушен вкус след изпичането, но ако Ви притеснява,че са останали по 1-2 семки от вътрешността им ги измийте.
Нарежете ги и ги сложете в купичка.
Сложете счуканите скидики чесън, солта, олиото и оцета и ситно нарязания магданоз
Разбъркайте и затворете купата с прозрачно фолио за свежо съхранение, за да престои 1-2 часа в хладилника и да поеме всички аромати. 
Ако не затворим купата целия хладилник се ароматизира на чесън.








Невероятна вкусна и много ароматна топеница се получава и то с почти никакви продукти.
Сервирайте с пресен хляб аз добавих и чашка ледена домашна ракийка.
Добър Апетит и Наздраве!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






петък, 17 юли 2015 г.

Яйца по Панагюрски


Яйца по Панагюрски



До сега не бях правила тази вкусотия наречена яйца по Панагюрски, тък като си мислех,че няма да се справя със забулването на яйцата- е сгреших справих се.
Оказа се невероятно вкусна гозба и ще продължа да я правя и за в бъдеще и то редовно.

Необходими продукти за всяка порция:

2 яйца
5 с.л. кисело мляко
3 скилидки чесън ( ние обожаваме чесън , а и е мощно противогрипно средство,но ако не обичате,го пропуснете)
бяло саламурено сирене
За запръжката:

1 с.л. с връх масло (около 10 грама)
1/4 с.л червен пипер




Начин на приготвяне:

Заврете вода в подходящ съд като добавите една супена лъжица оцет.
Дръпнете от котлона и чукнете едно по едно яйцата,които трябва да сте извадили от хладилника поне час преди да ги сготвите.
Върнете на котлона и оставете да поврят на слаб огън за 3 минути,ако искате рохки, ако не оставете 5 минути.
Извадете с решетъчна лъжица и ги оставете върху чиния с пласт кухненска хартия да се отцедят от водата.
Смесете млякото с чесъна и  натрошеното сирене посолете ако е необходимо и поставете в чиния.
Отгоре сложете яйцата.
Направете запръжка от маслото и червения пипер като внимавате тя да не прегори.
Залейте с нея яйцата. 
Поръсете с магданоз за свежест
Добър Апетит!

източник: supichka.com

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Плодова свежест в чаша

Плодова свежест в чаша




Необходими продукти:

10 бр. ягоди
1/2 пъпеш
1 голям банан или 2 по-малки
1 ананас



за медения дресинг:

1/4 ч.ч. мед
1/2 ч.л. маково семе
1 с.л. натрошени орехови ядки
сока от 1 среден лимон
сока от 1/2 лайм
листенца мента




Начин на приготвяне:

Измийте (тези,които имат нужда) почистете и нарежете плодовете.
В купичка смесете съставките за дресинга и залейте плодовете с него.
Хубаво е плодовете ,които използвате да са студени, разбира се можете да използвате всякакви,които на Вас Ви харесват.
Разбъркайте добре и сервирайте в чаши или купички.
Украсете с ментата и поръсете с натрошените орехови ядки.
Сами ще се уверите колко свеж е този дресинг, а и киселината от лимона и лайма запазват плодовете по-дълго без да потъмнеят.
За горещите летни дни, това е идеалния десерт, който е подходящ дори за тези,които спазват някакви режими и диети.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





четвъртък, 16 юли 2015 г.

Панакота с пъпеш


Панакота с пъпеш







Необходими продукти:

300г. пъпеш
1 пакетче желатин (10г)
400мл. течна сладкарска сметана
2-3 с.л. мед 







Начин на приготвяне:

Пъпеша почистваме от семките (300г. трябва да е изчистения плод) и пюрираме с пасатор.
Желатина разтваряме в 3 с.л. вода
Кипваме сметаната , аз не намерих пълномаслена и използвах такава на растителна основа,но пак се получи перфектно, и слагаме меда.
Сместа не трябва да завира.
Дръпваме от котлона и оставяме на стайна температура да се охлади.
След като това стане прибавяме разтворения на водна баня желатин и пюрето от пъпеш.
Разбъркваме добре, разпределяме в чашки или купички и оставяме да стегне за няколко часа в хладилник.
Десерта е експресен и невероятно вкусен и Ви го препоръчвам с две ръце!
Да Ви е сладко!



източник на рецептата: evatoneva.com




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 







 

вторник, 14 юли 2015 г.

Разядка с боб


Разядка с боб










Необходими продукти:

1 консерва червен боб
1 среден морков
1 малка глава лук
сол,олио на вкус




 

 

Начин на приготвяне:

Боба отцедете от соса ,в който е консервиран и го сложете заедно с моркова и лука, обелени и измити в кухненски робот или блендер.
Подправете със сол и олио на вкус.
Пасирайте до получаване на желаната от Вас консистенция.
Ако желаете можете да добавите и магданоз за свежест.
Идеално допълнение е към препечен хляб.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





понеделник, 13 юли 2015 г.

Пърленки с масло и шарена сол


Пърленки с масло и шарена сол







Необходими продукти за тестото:

400мл. вода
800г. брашно
1/2 кубче (20г.) свежа мая или 1 пакетче (7г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
5 с.л. олио


За намазване на пърленките:
масло за намазване на пършенките
шарена сол






Начин на приготвяне:

За месете меко еластично тесто от продуктите и оставете да втаса докато удвои обема си.
Разделете на топки ( аз разделих на 12 части) , но станаха с диаметър около 12 см. , а ако искате по-големи ,разделете тестото на по-малко на брой топки.
Като цяло диаметъра и дебелината им завидят изцяло от Вашия вкус.
Разточете и изпечете на сгорещен сач или скара, а може и грил тиган, а ако са с незалепващо покритие намажете с олио.
След като се изпече от едната страна, обърнете и намажете с разтопено масло към ,което сте прибавили шарена сол.







Като е готова и другата страна на пърленката намажете и нея.
Слагайте една върху друга пърленките и завийте с кърпа за да останат меки, по-дълго време, а най-добре е да се консумират веднага след като сте ги направили.
Нашите изчезват веднага.
Прекрасно допълнение са към всякакви ястия и супи.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



 

 

 
 


 





неделя, 12 юли 2015 г.

Печен картофен чипс с пушен червен пипер


Печен картофен чипс с пушен червен пипер



Необходими продукти:

2 средни картофа
1 с.л. пушен червен пипер, но без проблем може да се замени и с обикновен 
1/4 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. сол
2 с.л. зехтин


 




Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на максимална температура.
През това време измийте картофите, ако са с дебела кожа ги обелете.
С остър нож нарежете възможно най-тънки "филийки".
Всяко кръгче оставете върху пласт кухненска хартия.
Като нарежете и двата картофа наложете още един пласт отгоре им за да се дехидратират.
Сложете ги в купа и полейте със зехтина и подправките.
Хубаво разбъркайте.
В тава постелете хартия за печене и сложете кръгчетата едно до друго.



Печете за около 15 мин. като ги наблудавате да не изгорят, аз изгорих първата тава ,защото станаха изключително бързо.
Печения чипс става не по-малко вкусен от стандартния пържен особено ако е направен с домашно отгледани картофи, а и са страхотна добавка към студената бира!
Добър Апетит!

източник на рецептата: myrecipes.com

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




събота, 11 юли 2015 г.

Талиатели със сос от печен пипер и сирене "Фета"


Талиатели със сос от печен пипер и "Фета" сирене





Необходими продукти:

1 пакет Талиатели 

10бр. печени червени пиперки или 1 буркан със стерилизирани такива
3 големи скилидки чесън
3 с.л. краве масло
200г. заквасена сметана
1 бучка Фета сирене - около 200-250 грама
150г. кашкавал








Начин на приготвяне:

Сваряваме талиателите в подсолена вода според указанията на опаковката.


В дълбок тиган на умерена температура разтапяме маслото.
Слагаме и скилидките чесън като внимаваме да не прегорят.
Добавяме нарязаните на едро пипер, заквасена сметана и натрошеното сирене.
Бъркаме енергично за да не се пресече сметаната за около 2-3 минути.
С помощта на пасатор , пасираме всичко до получаване на кремообразен сос.
Подправяме със сол на вкус.
Връщаме на котлона за още няколко минути и прибавяме пастата.
Разбъркваме добре и сервираме веднага с настърган кашкавал и пресни листенца босилек.
Добър Апетит!

източник на рецептата: laughingspatula.com



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...