петък, 21 октомври 2016 г.

Кекс с орехи без набухвател

Кекс с орехи без набухвател




Необходими продукти:

6 яйца
5 с.л. олио
1 ч.ч. захар
5 с.л. вода
ванилия
2 ч.ч. брашно

1 ч.л. натурално какао

смлени орехи




за заливката:

100г. натурален шоколад
50г. масло

чаена чаша -250 мл.




Начин на приготвяне:



Разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг,а жълтъците със захарта.
След това ги смесете като разбърквате с шпатула в една посока, добавете водата, олиото и ванилията, а след това и пресятото брашно.
Разбъркайте докато се усвои цялото количество брашно и се уверете,че не е останало на бучици.
Формата за кекс намазнете с меко масло и поръсете със смлените орехи като трябва да полепнат по всички стени.
Изиспете по-голямата част от сместа ,а в другата добавете какаото и разбъркайте до пълното му усвояване.
Разпределете какаовата смес най-отгоре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до суха клечка.
След като се е изпекъл охладете и обърнете върху подходяща чиния или поднос.
В малък съд - аз използвам винаги за разтопяване високия тиган на Деличия , защото се загрява много бързо и не изразходвам излишна енергия, и се почиства изключително лесно, разтопете шоколада и маслото и украсете  равномерно кекса.


Поръсете със смлени орехи.
Да Ви е сладко!



източник на рецептата: Соня Данова











петък, 14 октомври 2016 г.

Витаминозна салата с орехи и меден дресинг

Витаминозна салата с орехи и меден дресинг




Необходими продукти:

1 голям морков

1 средна глава ряпа (розова,бяла или черна според Вашият вкус)
1 средно голяма глава цвекло

За дресинга:

2 с.л. мед
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. зехтин


едро смлени орехови ядки




Начин на приготвяне:

Настържете или нарежете моркова,ряпата и цвеклото.


Аз използвах  спиралайзера на Делимано тъй като за мен е важен колкото вкусът ,толкова и видът на храните,които приготвям и поднасям , а  гостите ми останаха възхитени .


Смесете меда,зехтина и лимоновия сок и разбийте добре с бъркалка за яйца или вилица, няма значение с какво,важното е меда да се разтвори.
Полейте зеленчуците , разбъркайте добре и поръсете с ореховите ядки.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Орехова торта с кафе

Орехова торта с кафе



Необходими продукти:


За блата:

6 яйца

260г. пудра захар
210 г. смлени орехови ядки
150г. брашно
1 1/2 с.л. слънчогледово олио
1 бакпулвер


За крема:

300 мл. течна сладкарска сметана
3 с.л. захар
ванилова есенция


За крема с кафе:

300г. меко масло
300г. пудра захар
1 с,л. прясно мляко
1 с.л. рзтворимо кафе
2 с.л. вода

250г. смлени орехови ядки за покриване на тортата




Начин на приготвяне:

За блатовете разбийте яйцата на пухкав крем заедно със захарта.
Прибавете олиото,брашното и бакпулвера.
Разбъркайте добре и прибавете ореховите ядки - смлени или леко натрошени в зависимост колко искате да се усещат.
Сложете сместа в тава с подвижен ринг, намаслена и набрашнена и изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути като пробвате дали е готов с дървен шиш точно в средата и съответно ако е сух и няма течна смес по него можете да изваждате и охлаждате.
Охладете блата и разрежете на 3 равни части.
За крема разбийте сметаната с есенцията и захарта до получаване на твърд крем като отделите малка част за украса отгоре.
Намажете върху всеки блат обилно количество от него. 



Кафения крем пригответе като разбийте маслото с пудрата захар.
В касерола или малък съд сложете млякото,водата и кафето на умерена температура и като се смесят добавете на тънка струйка към маслото и захарта като разбивате непрекъснато с миксер.
Покрийте тортата с кафеения крем , а отгоре и отстрани поръсете с орехите.
Украсете със сметана и орехови ядки и поставете в хладилник поне за 2 часа.
Да Ви е сладко!


източник 24 kitchen

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







събота, 1 октомври 2016 г.

Салата с моркови,сирене и чесън

Салата с моркови,сирене и чесън



Необходими продукти:

3 средни по големина моркови
1-2 скилидки чесън
150г. майонеза
100г. сирене


Начин на приготвяне:


Настържете морковите на ситно ренде.
Поставете ги в купа и към тях прибавете натрошеното сирене, майонезата (направих такава без яйца,рецептата можете да видите ТУК или си направете разбира се, ако държите Вие да си я приготвите такава с яйца -рецептата можете да видите ТУК) , скилидките чесън - счукани или пресовани и малко сол ако е необходимо.


Разбъркайте добре .
Трябва да се получи идеален баланс между продуктите т.е. да не бъде нито твърде течна ,нито твърде суха.
Тази салата е идеална за всеки сезон,лека е и се приготвя светкавично.
Рецептата е почерпена от блога на страхотната кулинарка Нели Йонева , приготвям я за втори път,но първия път изчезна мигновено и не можах да я снимам и съответно включа в блога си.
Нелче ,благодаря ти <3 



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






вторник, 27 септември 2016 г.

Паниран карфиол 2 вид

Паниран карфиол 2 вид








Необходими продукти:

1 глава карфиол
2 яйца 
галета
сол
черен пипер








Начин на приготвяне:

Разделете карфиола на розички и ги измийте.
Бланширайте ги във вряща подсолена вода за 10 минути.
С решетъчна лъжица ги извадете и ги сложете в купа с ледена вода за да се спре процеса на варене.
След 5 минути изцедете от водата.
Разбийте яйцата ,посолете и подправете с черен пипер и оваляйте всяка розичка в тях, а след това в галета.







Изпържете в силно сгорещена мазнина в дълбок съд или фритюрник,но на умерена температура за да не изгорят.
Поставете върху пласт кухненска хартия и сервирайте със сос по избор.
Аз предпочетох млечно-чеснов сос.
Ако искате по-пухкава панировка вижте и другата рецепта за паниран карфиол
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 6 септември 2016 г.

Пастирска салата

Пастирска салата




Продукти:

краставица 

домати
стерилизирани гъби
печена червена пиперка
овче сирене
твърдо сварено яйце


сол
растително олио
оцет/лимонов сок



Приготвяне:



Нарежете доматите и краставицата,а пиперката нарежете на ивици.
Сложете ги в купа или чиния , прибавете гъбите и натрошете сирене върху всички продукти.
Най-отгоре сложете резени твърдо сварено яйце.
Подправете на вкус
Вкусно, лесно,елементарно!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 30 август 2016 г.

Салата "Капрезе" с тиквички

Салата "Капрезе" с тиквички





Необходими продукти:

2 средни тиквички
1 шепа чери доматчета
125г. моцарела , а ако намерите бейби моцарела,ще е още по-красива салатата Ви

10 листа пресен босилек

За дресинга:
1 с.л. лимонов сок

3 с.л. балсамов оцет
2 с.л. растително олио /зехтин
1 скилидка чесън (пресована)
сол на вкус


Приготвяне:



Измийте добре тиквичките, почистете ги от "пънчетата" и ги поставете в спиралайзер, аз притежавам спираловидното ренде "Брава" на Делимано като използвах гладката приставка.



Получават се невероятно красиви и ефектни.
Нарежете листата босилек на ситно , а чери доматчетата на половинки.




В подходящ съд смесете съставките за дресинга и разбъркайте много добре.
В подходяща чиния или купа поставете спираловидните тиквички, разполовените домати, накъъсаната на парчета моцарела и листата босилек.
Разбъркайте и полейте с дресинга.
Получава се много свежа, здравословна и засищаща салата, която се надявам да Ви хареса!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 източник





събота, 20 август 2016 г.

Пълнен пипер с киноа и пилешко месо

Пълнен пипер с киноа и пилешко месо



Продукти:

4 бр. пиперки 
1/2 ч.ч. киноа
2 пилешки филета
1 малък морков
1 малък лук
100г. гъби
3 с.л. доматено пюре

сол.черен пипер


1 моцарела



Начин на приготвяне:


Измийте и изрежете горната част на пиперките.
Надупчете ги с вилица.
Накиснете киноата за 10 минути във вода и след това я измийте и изцедете.
Сварете я според указанията на опаковката.
Изцедете.
Нарежете на ситно лука, моркова и гъбите (използвах стерилизирани печурки).
Пилешкото нарежете на кубчета с еднаква дебелина.
Задушете в малко мазнина зеленчуците , добавете пилешкото и след това киноата.
Разбъркайте добре и добавете и доматеното пюре.
Оставете на слаб огън да къкри за около 15 минути и ако е необходимо добавете малко вода за да не загори.
Подправете и със сместа напълнете пиперките.


Нарежете моцарелата на резени с еднаква дебелина и ги сложете като капаче върху плънката.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200градуса без вентилатор фурна за 25-30 минути или до готовност.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










вторник, 9 август 2016 г.

Бързи бухтички

Бързи бухтички



Продукти:

3 яйца
1 кофичка от 400г. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. захар може и повече ако обичате по-сладко
1 ванилия
щипка сол
Брашно 2 ч.ч. или колкото поеме до тесто с гъсто и лепкаво,но не и твърдо

олио за пържене




Приготвяне:



Разбийте захарта с яйцата.
Сложете содата в киселото мляко разбъркайте и оставете да шупне.
Смесете с яйцата , добавете ванилията , щипката сол и малко по малко от брашното да получаване на лепкаво тесто.
Загрейте в касерола или друг дълбок съд олио на умерена температура.


С помощта на две лъжички оформете и пуснете в сгорещената мазнина. 
След всяка бухтичка намазнявайте лъжичките като ги потапяте в олио за да се оформят добре и да останат кръгли.
След като се изпържат от едната страна , те сами се обръщат и оставете докато получат златист цвят и от другата страна.
Отцедете върху хартия и обилно поръсете с пудра захар.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





понеделник, 8 август 2016 г.

Мини тутманичета

Мини тутманичета




Продукти:

300 мл. топло мляко
50г. леко разстопено масло
3 яйца (голям размер)
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
30г. прясна мая/ 1 пакетче суха
брашно колкото поеме до меко нелепнещо тестото

За намазване:
100г. разстопено краве масло
200г. натрошено сирене

1 жълтък с 2 ч.л. прясно мляко за намазване
Сусам за поръсване





Начин на приготвяне:

В част от топлото мляко,разстворете маята заедно със захарта и чаена лъжичка брашно.
Трябва да станв гъста кашичка.
Оставете докато шупне т.е. се появят балончета отгоре и тогава можете да започнете проготвянето на тестото.
Ако използвате суха мая за хляб можете директно да я сложите в брашното и останалите продукти.
Замесете тесто от посочените продукти и го оставете да втаса докато удвои обема си.
Върху набрашнен плот разделете тестото на 3 равни части.
Всяка част разточете на правоъгълник с дебелина не повече от 1 сантиметър,намажете с масло и натрошете сирене.
След това сложете втората разточена кора и повторете процедурата.
Същото направете и с третия пласт тесто.
Навийте на руло и нарежете на парчета с дебелина 3-4 сантиметра.




Сложете всяко парче от тестеното руло в намазнена с масло чашка за мъфини или можете да използвате тавичка за мъфини с по 12 броя.
Получиха ми се 26 бр. мини тутманичета.
Оставете ги да втасат за 20 минути,намажете ги с разбития жълтък с прясно мляко и поръсете със сусам.
Сложете ги в студена фурна като я включите веднага щом ги сложите на 180 градуса или на 160 с вентилатор.
Печете до златист цвят.



След като са готови ги извадете от фурната и ги покрийте с кърпа за 10 минути.
Поднесете и хапнете докато са топли.
Ако не разполагате с форми или тавичка за мъфини ги подредете в обикновена тавичка,разбира се леко намазнена и пак ще получите невероятни многопластови тутманичета.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 2 август 2016 г.

Скариди на тиган с чесън, масло и магданоз

Скариди на тиган с чесън, масло и магданоз




Продукти:

300г. скариди (от едрите)
2 скилидки чесън
50г. масло 
1 с.л. зехтин/ растително олио
сол
магданоз
лимон

Приготвяне:

Почистете скаридите от главите и твърдата обвивка и прокарайте остър нож по продължение на гръбнака им. 


Там ще видите едно черно като черво,което трябва да отстраните ,защото горчи.


Загрейте в тиган най-добре с незалапващо покритие маслото смесено с растителното масло за да не загори и пресовайте или нарежете на ситно скилидките чесън , разбъркайте и добавете скаридите .
Не ги гответе повече от 2 минути тъй като ще станат гумени и ще са неприятни за консумация.
Трябва просто да се запечатат на тигана и нищо повече.


След като са си сменили цвета и непосредствено преди да ги отдръпнете от котлона, добавете ситно нарязания магданоз , посолете и сервирайте.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...