четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Орехова торта с кафе

Орехова торта с кафе



Необходими продукти:


За блата:

6 яйца

260г. пудра захар
210 г. смлени орехови ядки
150г. брашно
1 1/2 с.л. слънчогледово олио
1 бакпулвер


За крема:

300 мл. течна сладкарска сметана
3 с.л. захар
ванилова есенция


За крема с кафе:

300г. меко масло
300г. пудра захар
1 с,л. прясно мляко
1 с.л. рзтворимо кафе
2 с.л. вода

250г. смлени орехови ядки за покриване на тортата




Начин на приготвяне:

За блатовете разбийте яйцата на пухкав крем заедно със захарта.
Прибавете олиото,брашното и бакпулвера.
Разбъркайте добре и прибавете ореховите ядки - смлени или леко натрошени в зависимост колко искате да се усещат.
Сложете сместа в тава с подвижен ринг, намаслена и набрашнена и изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути като пробвате дали е готов с дървен шиш точно в средата и съответно ако е сух и няма течна смес по него можете да изваждате и охлаждате.
Охладете блата и разрежете на 3 равни части.
За крема разбийте сметаната с есенцията и захарта до получаване на твърд крем като отделите малка част за украса отгоре.
Намажете върху всеки блат обилно количество от него. 



Кафения крем пригответе като разбийте маслото с пудрата захар.
В касерола или малък съд сложете млякото,водата и кафето на умерена температура и като се смесят добавете на тънка струйка към маслото и захарта като разбивате непрекъснато с миксер.
Покрийте тортата с кафеения крем , а отгоре и отстрани поръсете с орехите.
Украсете със сметана и орехови ядки и поставете в хладилник поне за 2 часа.
Да Ви е сладко!


източник 24 kitchen

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







2 коментара:

vesela каза...

Прекрасна домашна тортичка, орехова...вълебство!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря,Веси!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...