петък, 21 октомври 2016 г.

Кекс с орехи без набухвател

Кекс с орехи без набухвател




Необходими продукти:

6 яйца
5 с.л. олио
1 ч.ч. захар
5 с.л. вода
ванилия
2 ч.ч. брашно

1 ч.л. натурално какао

смлени орехи




за заливката:

100г. натурален шоколад
50г. масло

чаена чаша -250 мл.




Начин на приготвяне:



Разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг,а жълтъците със захарта.
След това ги смесете като разбърквате с шпатула в една посока, добавете водата, олиото и ванилията, а след това и пресятото брашно.
Разбъркайте докато се усвои цялото количество брашно и се уверете,че не е останало на бучици.
Формата за кекс намазнете с меко масло и поръсете със смлените орехи като трябва да полепнат по всички стени.
Изиспете по-голямата част от сместа ,а в другата добавете какаото и разбъркайте до пълното му усвояване.
Разпределете какаовата смес най-отгоре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до суха клечка.
След като се е изпекъл охладете и обърнете върху подходяща чиния или поднос.
В малък съд - аз използвам винаги за разтопяване високия тиган на Деличия , защото се загрява много бързо и не изразходвам излишна енергия, и се почиства изключително лесно, разтопете шоколада и маслото и украсете  равномерно кекса.


Поръсете със смлени орехи.
Да Ви е сладко!



източник на рецептата: Соня Данова











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...