сряда, 27 юли 2016 г.

Принцеси с кашкавал

Принцеси с кашкавал




Необходими продукти за 8 бр.:


250г. кайма смес

краве масло
150-200г. кашкавал
8 бр. филии



Приготвяне:

Намажете филиите с масло, отгоре покрийте с тънък пласт от каймата и поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути или до получаване на златиста кашкавалена коричка.
Най-подходящата напитка за тази закуска разбира се, е айряна.
Това е една закуска от детството ,която си признавам,че приготвям много рядко ,но си ми остава все така любима!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 26 юли 2016 г.

Лесна лятна торта с бисквитена основа

Лесна лятна торта с бисквитена основа



За бисквитения блат:

180г. обикновени бисквити
130г. меко масло
3 с.л. смлени орехови ядки (може и без тях)

3 с.л. пудра захар



За крема:

500г. маскарпоне
400 г. (голяма опаковка) заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар (ако обичате по-сладко сложете 1 1/2 ч.ч.)
1 пакетче желатин разтворен в 50 мл. вода или според указанието на опаковката


за гарниране :
сладко или плодове 




Начин на приготвяне:


Сложете бисквитите в блендер или кухненски робот и ги смелете.
Прибавете към тях маслото,пудрата захар и ореховите ядки.
Трябва да се получат маслени трохи.
Разпределете ги на дъното на тавичка с подвижен пръстен като добре ги притиснете и загладите.
В колкото по-малък диаметър тавичка направите тортата,толкова по-висока ще стане тя.
Моята беше с 28 см. диаметър и затова стана по-разлята.
Сложете тавичката в хладилника докато приготвите крема.
С миксер разбийте маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар до гладък крем.
Разтворете желатина във вода като следвате указанията на опаковката му , а след като се е стегнал го разтворете на водна баня и добавете към крема като непрекъснато разбивате с миксера за да се разпредели добре.
Излейте крема върху бисквитения блат и оставете да се стегне за една нощ (най-добре е вечерта да си я приготвите)
Поне 2 часа преди да я разрежете сложете сладкото и върнете в хладилника да се стегне.
Преди да поднесете добре и отделете от стените на тавичката с нож
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









понеделник, 25 юли 2016 г.

Панирани топени сиренца

Панирани топени сиренца




Необходими продукти за 15 бр.:

15 бр. топено сирене на триъгълници

1 ч.ч. смлян корнфлейкс 
1 ч.ч. брашно
2 яйца

растително олио за пържене




Начин на приготвяне:


Всяко от триъгълничетата топено сирене потопете във вода ,след това в брашно,после в разбитите яйца и накрая в корнфлейкса.
Уверете се ,че са добре оваляни във всяка от трите панировки.
Сложете ги в чиния и постевете във фризера за 15 минути.


След това отново оваляйте в брашно,яйца и корнфлейкс.


Изпържете в предварително загрята мазнина на умерена температура за да не изгорят.


Отцедете върху пласт кухненска хартия и поднесете леко охладени гарнирани със сладко по Ваш вкус.
По същия начин можете да панирате и друг вид сирене като камембер например.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








понеделник, 18 юли 2016 г.

Салата от миди


Салата от миди







Необходими продукти:

500г. черни миди
1/2 глава кромид лук
4-5 зърна черен пипер
сол
олио
оцет/лимонов сок
ситно нарязан магданоз/копър
 




Начин на приготвяне:

Измийте и почистете черупките на мидите.
Сложете ги в тенджера без никаква течност (те си пускат сок) и оставете на умерена температура,задължително под капак.
След като се отварят това означава,че са готови.
Ако някоя мида не се е отворила, я изхвърлете.
Това означава,че е била мъртва и е негодна за консумация.
Извадете ядката от черупката и я почистете от това ,което стърчи от нея и което прилича на водорасло.
Сложете ги в купа.
Наситнете лука,
Прибавете го към мидените ядки, сложете и зърната черен пипер, овкусете със сол,олио и оцет на вкус ,добавете ситно нарязания магданоз или копър и  разбъркайте.
Оставете за 10-15 минути да се слеят ароматите и сервирайте със студена напитка по избор.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 5 юли 2016 г.

Омлет на фурна

Омлет на фурна



Продукти:

1 зелена /червена пиперка
7 яйца (голям размер)
100г. нарязан на кубчета колбас
100г. натрошено бяло саламурено сирене
ситно нарязан магданоз
5 резена домат
сол
черен пипер




Начин на приготвяне:

Нарежете на кубчета пиперката и  колбаса.
В купа разбийте яйцата и прибавете натрошеното сирене, магданоза, колбаса и пиперката.
Подправете на вкус.
В тавичка с диаметър 24 см. сложете хартия за печене.


Моята тавичка беше по-голяма и затова и омлетът стана по-тънък.
Отгоре сложете резените домат и печете за 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
Оставете леко да се охлади за 10 минути преди да сервирате.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



петък, 1 юли 2016 г.

Пиле на фурна с картофи,билки и лимон

Пиле на фурна с картофи,билки и лимон



Необходими продукти:

1 пиле (можете да използвате и само части от него като филе,гърди,бутчета и т.н.)

5-6 картофа (около килограм)
мащерка
риган
клонка розмарин
сока и кората на един лимон
 50 мл. олио /зехтин 
100г. масло
сол,черен пипер


Начин на приготвяне:


Порционирайте пилето и го сложете в купа.
Прибавете към него олиото, сока и кората на лимона,пресните билки (може и сушени),солта и черния пипер и разбъркайте.
Оставете да се маринова за поне 30 минути за да поеме хубаво всички аромати.
Измийте картофите,ако е нужно ги обелете и ги нарежете на еднакви резени.
Сложете ги в тава.


Подправете ги със сол и черен пипер и разбъркайте. 
Нарежете на парченца маслото и ги разпределете навсякъде по картофите.
Отгоре сложете парчетата пиле,а след това го полейте с останалата марината,която не е поело.
Затворете добре тавата с алуминиево фолио и печете за 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
След това махнете фолиото и печете до получаване на златист загар на пилешкото.
Получава се много свежо ястие с лимонов привкус идеално за летния сезон.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


неделя, 26 юни 2016 г.

Плоски питки за дюнери

Плоски питки за дюнери



Продукти:

400 мл. топла вода
4 ч.ч. брашно
1 с.л. оцет
2 с.л. олио/зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая за хляб

олио за намазняване на тигана




Начин на приготвяне:


Замесете от посочените продукти гладко еластично средно меко тесто.
Оставете го да си почине за 10 минути,а след това го разделете на части.
Аз разделих на 8 части защото тиганът ми е с диаметър 30 см. и ги направих големи,но Вие преценете колко големи ще бъдат и съответно ако са по-малки,ще разделите тестото на повече топки.


Разточете всяка топка тесто и в леко намазнен тиган ,загрят на умерена температура изпечете плоските питки от двете страни.
Завийте с кърпа за да останат меки.


Тези плоски питки могат да намерят широко приложение в едно меню,но аз ги правя единствено за домашни дюнери.
Стават превъзходни и задължително ги опитайте пък било то и гарнирани само със зеленчуци или салата.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
















Салата с пилешки филенца и медено -горчичен дресинг

Салата с пилешки филенца и медено-горчичен дресинг



Продукти за 2 порции:
1 пилешко филе
зеленолистни зеленчуци ( цветна салата,рукола)
домат

За маринатата:

соев сос 
зехтин
1 пресована скилидка чесън

За дресинга:
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
2 с.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер



Приготвяне:


Нарежете филето на продълговати резени (жулиени).
Сложете ги в купа, прибавете соев сос ,зехтин и пресованата скилидка чесън.
Разбъркайте добре и покрийте с фолио за свежо съхранение.
Оставете за 1 час в хладилника.
Загрейте  на умерена температура скара,грил или грил-тиган и изпечете от двете страни всяко парче пилешко.
Оставете месото да почине за 10 минути покрито с алуминиево фолио.
По този начин няма да стане сухо и всички сокове ще се запазят в него.
През това време накъсайте зеленолистните зеленчуци и нарежете домата.
Разбира се можете да използвате всякакви зеленчуци по Ваш избор както и да добавите ядки.
Разбийте добре дресинга в купичка с помощта на тел за яйца или можете да по-фино разбъркване да го направите в блендер.
Разпределете зеленчуците в чинии, подредете филенцата и залейте с дресинга.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







четвъртък, 9 юни 2016 г.

Крем супа с тиквички

Крем супа с тиквички




Продукти:
2 малки тиквички
1 морков
1 картоф
1 малка глава лук
1 домат
3 с.л. олио
1/3 ч.ч. ориз
1,5л. зеленчуков бульон/ вода
сол
черен пипер



Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете на кубчета всички зеленчуци или ако имате кухненски робот ги надребнете в него,но поотделно тъй като поетапно ще добавяме зеленчуците.
Задушете лука, а след него добавете моркова.
След като омекне и той добавете останалите продукти заедно с настъргания на ренде домат.
Ако имате блендер можете да г пюрирате и там.
Оставете за няколко минути да се задушат още 2-3 минути всички зеленчуци и залейте с бульона.
Оставете да къкри на слаб огън за 15-20 минути.
Пасирайте с ръчен пасатор или в блендер и отново върнете на котлона.
Прибавете измития ориз и варете докато се сготви напълно около 10-12 минути.
Подправете със сол и черен пипер и оставете за още 5 минутки.
Поднесете със зеленина по желание.
Тази супа е идеална за сезона, ще Ви засити и ще Ви набави необходимите витамини ,а можете да я добавите и към диетата си,защото е нискокалорична.

Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Йоркширски пудинг

Йоркширски пудинг


Продукти:

4 яйца
200 мл. студено мляко
200г. пресято брашно
щипка сол

олио



Приготвяне:


Разбиваме яйцата, прибавяме студеното мляко и пресяваме брашното директно в купата със сместа.

Получава се течна консистенция.
Във форма за мъфини от 12 бр. слагаме олио във всяко гнездо колкото да се покрие дъното им, загряваме фурната на 190 градуса и слагаме формата за 15 минути докато зацвърчи олиото.

Вадим тавичката за мъфините и разливаме сместа като трябва да е един пръст под ръба на всяко гнездо .
Ще забележите ,че веднага започват да се готвят яйцата от врялото олио.


Връщаме във фурната и печем до готовност,а при мен отне около 30 минути.
Можете да консумирате като закуска със сладка или солена плънка.
Добър Апетит!


Тази рецепта я видях в предаване на Джейми Оливър и нямаше как да не опитам да я приготвя

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




сряда, 8 юни 2016 г.

Спагети от тиквички

Спагети от тиквички


Продукти: 
2 средни тиквички
3 скилидки чесън
2 с.л. олио
сол


Начин на приготвяне:


Измийте тиквичките и ги нарежете на ленти с помощта на ренде или белачка за жулиени (пръчици).
В тиган с незалепващо покритие сгорещете олиото, задушете леко скилидките чесън и прибавете тиквичките.


Задушете ги за 3-5 минути като постоянно ги разбърквате ,но внимавайте да не ги мачкате затова използвайте щипка и просто ги обръщайте.
Вашите спагети от тисички са готови и можете да ги комбинирате с всякакви храни тъй като са неутрален зеленчук,а можете да ги поднасяте и към гарнитура.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








вторник, 7 юни 2016 г.

Салата с варени яйца

Салата с варени яйца




Необходими продукти:

3 средни картофа
3 сварени яйца
2 кисели краставички или 1 по-голяма
100г. майонеза (ползвам домашна вижте ТУК)
сол
черен пипер



Приготвяне:

Измийте и сварете картофите в подсолена вода.

След като са готови ги сложете в студена вода за да изстинат и да могат да се обелят по-лесно.
Обелете ги и ги нарежете.
Сварете яйцата също в подсолена вода за 7-10 мин.
И тях сложете в студена вода с цел по-лесно белене на черупката и запазване на цялостта им.
Настържете ги на едро ренде.
Краставичките нарежете на тънки кръгчета.
Сложете всички продукти в купа, подправете на вкус и разбъркайте добре.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...