неделя, 26 юни 2016 г.

Плоски питки за дюнери

Плоски питки за дюнери



Продукти:

400 мл. топла вода
4 ч.ч. брашно
1 с.л. оцет
2 с.л. олио/зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая за хляб

олио за намазняване на тигана




Начин на приготвяне:


Замесете от посочените продукти гладко еластично средно меко тесто.
Оставете го да си почине за 10 минути,а след това го разделете на части.
Аз разделих на 8 части защото тиганът ми е с диаметър 30 см. и ги направих големи,но Вие преценете колко големи ще бъдат и съответно ако са по-малки,ще разделите тестото на повече топки.


Разточете всяка топка тесто и в леко намазнен тиган ,загрят на умерена температура изпечете плоските питки от двете страни.
Завийте с кърпа за да останат меки.


Тези плоски питки могат да намерят широко приложение в едно меню,но аз ги правя единствено за домашни дюнери.
Стават превъзходни и задължително ги опитайте пък било то и гарнирани само със зеленчуци или салата.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
















14 коментара:

Анонимен каза...

PREKRASNOOO!!!!!!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря!

Анонимен каза...

Каква е ролята на маята? Едва ли успяват да втасат за 10мин.

Elena Dimitrova каза...

Не втасват, а тестото става еластично. По време на печенето се издуват от маята и вътре остава въздух ,което ги прави много леки и приятни.
Също и остават меки

Анонимен каза...

Мисля,че ще се получат чудесни питки. Още довечера ще пробвам.








Elena Dimitrova каза...

Наистина се получават чудесни

Unknown каза...

Здравейте, изглеждат чудесно питките! А рецепта за плънката може ли?
Благодаря!

Elena Dimitrova каза...

Мариновано пилешко месо на хапки,пържени картофки,домат, зелена салата,карамелизиран лук и млечно-чеснов сос от 1;1 МАЙОНЕЗА И КИСЕЛО МЛЯКО,СОЛ И СКИЛИДКА ЧЕСЪН

Unknown каза...

Здравей Ели питките станаха превъзходни , но много се надуха и ми се получиха малко като мекичета? Би ли могла да ме кажеш точен грамаж на брашното?

Elena Dimitrova каза...

Приблизително е 800г. брашното, но трябва да се разточат много тънко за да огат като се изпекат да станат с дебелина около половин сантиметър

Екатерина каза...

Здравейте, а може ли да се направят предварително , да се замразят и да се изпекат когато е необходимо?

Elena Dimitrova каза...

Може разбира се не е никакъв проблем

Екатерина каза...

Благодаря, усмихната и творческа седмица

Unknown каза...

Страхотни са, правя ги редовно. Благодаря!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...