четвъртък, 9 юни 2016 г.

Йоркширски пудинг

Йоркширски пудинг


Продукти:

4 яйца
200 мл. студено мляко
200г. пресято брашно
щипка сол

олио



Приготвяне:


Разбиваме яйцата, прибавяме студеното мляко и пресяваме брашното директно в купата със сместа.

Получава се течна консистенция.
Във форма за мъфини от 12 бр. слагаме олио във всяко гнездо колкото да се покрие дъното им, загряваме фурната на 190 градуса и слагаме формата за 15 минути докато зацвърчи олиото.

Вадим тавичката за мъфините и разливаме сместа като трябва да е един пръст под ръба на всяко гнездо .
Ще забележите ,че веднага започват да се готвят яйцата от врялото олио.


Връщаме във фурната и печем до готовност,а при мен отне около 30 минути.
Можете да консумирате като закуска със сладка или солена плънка.
Добър Апетит!


Тази рецепта я видях в предаване на Джейми Оливър и нямаше как да не опитам да я приготвя

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...