сряда, 7 май 2014 г.

Баница с готови кори

Баница с  готови кори





Необходими продукти

400г /1 пакет готови кори за баница, 
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
3-4 яйца,ако са големи слагаме 3
150 г. краве масло, 
200 г. сирене.

Начин на приготвяне: 
Маслото се разтопява . 
Киселото мляко се слага в купа и се шупва в него содата.
Корите се слепват две по две като едната се намазва с четка много добре и навсякъде с маслото и отгоре се залепва другата кора. 
Нанася се от плънката и се завива на руло. 
Подреждат се в на маслена тава. 
Останалото масло се разпръсква отгоре върху баницата. 
Колкото по-мазна е тя, толкова по-вкусна става.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 30-35 мин.
Добър

 Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







вторник, 6 май 2014 г.

Кексчета с маслена глазура

                                     Кексчета с маслена глазура

Необходими продукти: 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар,1 ванилия ,може да се сложи и плод по избор.

За глазурата: 100 г. меко масло, 200г. пудра захар, 2 ч.л. какао.

Начин на приготвяне: Към киселото мляко се слага содата и се изчаква,докато шупне. Прибавят се и другите "мокри" съставки и се разбъркват много добре. Отделно се разбъркват сухите съставки и се прибавят към "мокрите". Гъстотата трябва да е като за кексово тесто. Разпределя се сместа в чашки за кексчета и се пекат  в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 мин.
Глазурата се прави като с миксер се разбива маслото с пудрата захар и какаото до постигане на пухкав крем.
Като се охладят кексчетата се украсяват с глазурата.



 

Мазен хляб


                                                                        Мазен хляб

                               



Необходими продукти:1-1,200 кг брашно ,1 с. л. захар ,1 с. л. оцет ,3 с. л. олио ,1 ч. ч. мас ,1 кубче мая ,3 яйца ,500 мл вода ,200 г сирене ,1 с. л. сол.

Начин на приготвяне:  Маята се разтваря в 500 мл вода, след това се слагат захарта и солта и се разбърква добре. Наливат се олиото и оцетът, разбърква се. Двете яйца и белтъкът на третото се разбиват добре и се смесват с маята (жълтъкът се запазва за намазване). С бъркане постепенно се сипва брашното. Замесва се тесто и се оставя да втаса.Втасалото тесто се разделя на 2 топки с различна големина, които се разточват на тънки кори. По-голямата кора се намазва обилно с мас, поръсва се със сирене и се покрива с по-малката кора. След това корите се навиват на руло, аз го разрязах на две по дължина и го усуках и се слага в намаслена тава. Оставя се да втаса. Хлябът се намазва с жълтъка на третото яйце като след това сложих и няколко розички и листенца. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна, като температурата постепенно се намалява до 180 градуса.
Тази рецепта я ползвам от 2 години и винаги изчезва мазния хляб още директно от фурната :)

Източник: bonapeti.bg

понеделник, 5 май 2014 г.

Пици с фокача блат


                                                   Пици с фокача блат

Необходими продукти за фокачата: 5 ч.ч. брашно,2 ч.л. сол, 2 ч.л. инстантна мая (суха), 6 ч.л. зехтин, 2 ч.ч. вода на стайна температура, 1/4 ч.ч. + 1/2 ч.ч. билков зехтин (овкусен с билки и чесън)

За гарниране на пицата: доматено пюре, кашкавал,гъби,колбас по избор, маслини.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя да почине 30 мин. Оформя се след това на блат и с пръсти се правят вдлъбнатини, поръсват се със сол и билковия зехтин. Аз го направих на гладък блат и тъй като все още не съм си направила такъв  зехтин го полях с обикновен.
Слагат се продуктите и отново леко се полива със зехтин.
Оформя се по желание в случая аз направих и кръгли и продълговати , а за моята принцеса оформих коте :)


Пицата на дъщеря ми :)




Загрява се фурната на максимална температура и се пекат 15-20 минути.



Източник за рецептата за фокача: Pinterest

Хлебче с плънка


                                                               Хлебче с плънка

           

Необходими продукти за 2 бр. хлебчета: 1 1/2 ч.ч. топла вода, 1/2 ч.л. сол, щипка захар, 600 г. брашно, 1 пакетче суха мая (1/2 кубче жива), 2 с.л. олио.

                   за плънката: 400 г. Пилешко филе, 300 г. гъби печурки, 1 глава лук, 1/2 ч.л. черен и бял пипер, 1 ч.л, универсална подправка, 1 ч.л. червен пипер, сол на вкус.

Начин на приготвяне: замесва се меко тесто и се оставя да втаса. Разделя се на две и се слага тестото в 2 продълговати малки форми за кекс, предварително намаслени. Отново втасват докато изпълнят формите.

   
Пекат се на 180 градуса за 20-25 мин.
Охлаждат се и се разрязват така че да се получи дълбока продълговата купа и капаче.  Издълбава се сърцевината и се отсранява.

                                   

Плънката се прави като лука се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Пилешкото филе се нарязва на жулиени, а гъбите на филийки.
Слагат се и те към лука и се разбърква периодично до готовност. Подправя се с универсалната подправка, червения пипер, черния пипер и солта.
Оставя се още за 10 мин. на слаб огън.
Малко се поохлажда и се пълни хлебчето!

                                  

неделя, 4 май 2014 г.

Курабийки таралежчета


                                                      Курабийки таралежчета


Необходими продукти: 2 ч.ч. захар, 1 кг. брашно или колкото поеме, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, аромат ванилия, 1 ч.ч. олио.

за оформянето на таралежчетата: 100г. тъмен шоколад, 100г. шоколадови пръчици.


Начин на приготвяне: Сгорещява се фурната на 180 градуса. 

Замесва се меко тесто и се оформят топчета като в едната страна се правят леко продълговати за муцунките. Пекат се 15-20 мин най-много.
Разтопява се шоколада. Като се поохлядят малко курабийките кръглата им част се потапя в шоколада,а след това в пръчиците.
Оформят се очички и муцунка. Оставят се да се охладят. 

В кутия могат да се съхранят до седмица!





Арабски питки с плънка


                                                             Арабски питки с плънка

Необходими продукти: Арабски питки ,рецептата може да видите тук , 250г. мляно месо (каквото предпочитате аз използвах кайма смес свинско/телешко), 1 глава лук, 1/2 среден морков,2 стръка зелен лук, листенца кориандър, 2 листа зелена салата, 1/2 ч.ч. сварен бял ориз, кимион, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне: Лукът и моркова се нарязват на ситно и се задушават. Прибавя се мляното месо, подправя се. Задушава се докато месото не стане на "трохи" и се отнема от огъня. 
В арабска питка се слага малко от месната смес, ориз  и нарязаните листа от салата ,подправя се на вкус. Прегъва се на 2 и се разрязва на още 2. Гарнира се с листа кориандър и зелен лук нарязан леко по диагонал. Слага се и малко мазнина върху питките.
Да Ви е сладко!


Арабски питки


                                                                Арабски питки

Необходими продукти: 400г. брашно, 200 мл. топла вода, 1/2 ч.л. сол, 1 пакетче суха мая за хляб (1/2 пакетче жива), щипка захар, 2 с.л. олио/зехтин.

Начин на приготвяне: Замесва се меко гладко тесто и се оставя за час да втаса докато удвои обема си. Разделя се на равни части (5 бр. ми се получиха) и се оставят да се отпуснат за още 10 мин.
Разточват се на тънко всяка с диаметър 28 см..
Сгорещява се тиган,в който ще се пекат и се намазва леко с мазнина. Слага се питката много бързо става, получават се балончета и тогава се обръщат от другата страна. Веднага се прехвърлят в чиния и се завиват с кърпа за да останат мекички.

събота, 3 май 2014 г.

Панирани лучени кръгчета

 Панирани лучени кръгчета





Необходими продукти: 

8 глави лук, 
галета и брашно за паниране

За мократа панировка: 

200 мл. бира, 
200 г. брашно, 
1 с.л. олио,
 1 яйце,
 2 белтъка, 
сол,черен пипер.

За соса: 
2 стръка зелен чесън, 
1/4 връзка копър, 
3 с.л. цедено кисело мляко, 
2 с.л. майонеза,
 сол,черен пипер.



Начин на приготвяне: 

Главите лук се обелват и нарязват на кръгчета. Отделят се 2 по 2 слоя за да не се скъсат по време на паниране и пържене.
Белтъците се разбиват на сняг. 
Брашното, яйцето, олиото, бирата и подправките се разбиват на хомогенна смес. 
Прибавят се и белтъците.
Сгорещява се олио в дълбок съд.



 Панират се кръгчетата първо в брашно, после в мократа панировка и най-накрая в галетата. Оставят се да се отцедят от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.
Соса се прави като се разбърква добре киселото мляко и майонезата, прибавят се наситнените чесън и копър и се подправя.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




петък, 2 май 2014 г.

Панирани солени палачинки

 
                                                                  Панирани палачинки


Необходими продукти за палачинките : 1 яйце, 2 ч.ч. мляко, 1/2 ч.л. сол, около 3 ч.ч. брашно.
                                      
                                       за пълнежа:
1 пилешко бутче, 3 с.л. майонеза, 2 стръка зелен лук, нняколко стръка магданоз, сол, черен пипер.


                                       за панировката: 2 яйца, брашно.



Начин на приготвяне: Забърква се палачинковата смес и се правят палачинки. Излизат 8-9 на бр. Правят се малко по-дебелички от обикновено.
Сварява се бутчето и се накъсва месото му на дребно. Охлажда се много добре за да не разводни майонезата. Прибавя се на ситно нарязаните лук и магданоз , майонезата и подправките.
Нагорещява се олио. Всяка палачинка се пълни с 1 с.л. от сместа ,която се слага в средата и се сгъва като пакетче. Овалва се (става с ръце за да не се разтвори) в разбитите яйца, после в брашно и отново в яйца. Пържят се много за кратко на маслена баня!
Съставките в сместа и са въпрос на вкус и могат да се комбинират всякак !
Да Ви е сладко!

четвъртък, 1 май 2014 г.

Бабините мекички


                                                                  Бабините мекички

Необходими продукти: 500г. брашно, 1 ч.ч. топла вода, 1 ч.л. сол, щипка захар, 1 суха мая за хляб, олио или както правеше баба мас за пържене.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя да почине за 20 мин. Разделя се на топки и се оформя по желание. Пържят се в силно сгорещена мазнина до златисто. Стават невероятно меки и вкусни въпреки скромните си съставки. Със сладко,пудра захар, сиренце или просто така хапнати са предпочитана закуска в нашето семейство!
Да Ви е сладко!




сряда, 30 април 2014 г.

Десерт с бишкоти и кисело мляко

  Десерт с бишкоти и кисело мляко


Тази рецепта е изключително икономична на обща стойност от 5 лв. получавате една тавичка с невероятно вкусен десерт подобен на тирамису и затова съм го кръстила "фалшиво" тирамису.






Необходими продукти: 

1 голям пакет бишкоти,

 600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) , 
2 ванилии на прах, 
1 ч.ч. пудра захар,

за гарниране:

 4-5 банана, какао, настърган шоколад.


Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем. 

В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем. 
 Оставя се поне за 3 часа в хладилник.




Бишкотите се сиропират чудесно от крема.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
Това е десерт,който лесно се приготвя, много е лек и както споменахме икономичен.
Получават се 8 порции.
Да Ви е сладко!











Гъбена яхния с пилешки късчета

 Гъбена яхния с пилешки късчета


Необходими продукти: 500 г. пресни гъби печурки,
1 бр. пилешки гърди,
1,5 л. пилешки бульон (аз го замразявам като ми е излишен и така разполагам с натурален по всяко време за добавки към ястия) ,
6 с.л, брашно,
1 голяма глава стар лук,
1/2 връзка магданоз,
1 ч.л. универсална подправка,
сол, черен и бял пипер на вкус.



Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се реже на късчета, лука и малко от магданоза се нарязват на ситно.
В тенджерка се слага мазнина и се запържват 5 с.л, брашно при непрекъснато бъркане до златисто.
След това се прибавя бульона пак на части с бъркане , за да не се образуват бучки.
В тиган се запържва лука и магданоза, а след това се прибавят и гъбите.
Като поомекнат се прибавя и пилешкото месо. Слага се и последната 1 с.л. брашно да поеме излишната течност от гъбите.
Подправя се и се прибавя всичко в тенджерката. Прибавя се и останалия магданоз също наситнен. Посолява се ако има нужда и се оставя 30 мин. да къкри на бавен огън като се разбърква от време на време!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Домашен чипс


                                                                      Домашен чипс

Необходими продукти: 2 картофа , 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1/2 ч.л. сол, 3-4 с.л. зехтин, черен пипер на вкус, 1 смачкана скилидка чесън.

Начин на приготвяне: Картофите се обезват, измиват се и се нарязват на много тънко. Подсушават се с кухненска хартия, за да няма и капка течност по тях.
Прави се марината от посочените подправки слагат се картофите и се разбъркват периодично като остават в маринатата поне 20 мин.
Пържат се в силно сгорещена мазнина и се оставят на кухненска хартия да се отцедят!

Забележка: Заради червения пипер стават леко по-тъмни,но в никакъв случай не са прегорели!




вторник, 29 април 2014 г.

Яхния със свинско месо в гювеч


                                   Яхния със свинско месо в гювеч

Необходими продукти: 1 кг.свинско месо от плешка , 2 големи глави лук, 2-3 моркова, 5 картофа, 150г. сланина, мариновани гъбки, червен пипер на зърна, прясна мащерка 2 клонки, сол, черен пипер, 2-3 ч.ч. телешки бульон, 4-5 скилидки чесън.
 
Начин на приготвяне: В гювеча слагаме всички зеленчуци, месото нарязваме на еднакви парчета, сланината също, а скилидките чесън само намачкваме. Всичко се подправя , разбърква се и се залива с бульона.
В студена фурна слагаме гювеча и нагласяме на 100 градуса. Така печем около 3 часа, след което засилваме на 180 и оставяме още поне за 1 1/2 час или до готовност.

 

Пържени кюфтета

Пържени кюфтета






Необходими продукти: 

1 кг. кайма смес, 
2 глави лук, 
1 връзка магданоз, 
2 филийки хляб,
 1 яйце , 
кимион, чубрица, черен пипер,сол, 
брашно за овалване 
олио за пържене


Начин на приготвяне:


В купа се слага каймата и подправките. 
Филийките хляб се накисват във вода, а най-добре ако ги накиснете в прясно мляко, докато се напоят добре, след което се изтискват и се прибавят в купата. 
Наситняваме лука и магданоза и прибавяме към останалите продукти.
Омесваме каймата много добре и оставяме в хладилника да отлежи 30 мин.
След 30 мин. се оформят еднакви кюфтетата,които се овалват в брашно.
Пържат се в умерено сгорещена мазнина, като след това се изваждат и се слагат в чиния с кухненска хартия, да поеме излишната мазнина!
Тайната на сочните пържени кюфтета е първо в лука, той отделя сок и така овкусява и "напоява" самата кайма и затова препоръчвам на 500 г. кайма да слагате по 1 средна глава лук, а другият трик е никога ама никога да не дупчите с вилица кюфтетата докато ги пържите.
Използвайте щипка или шпатула за обръщането им ,защото иначе всички вкусни сокове от кюфтето (ще забележите как се надуват именно от тях) ще изтекат в мазнината, я която се пържат.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК 
Благодаря Ви от сърце!








Зелеви сармички в гювеч


                  Зелеви сармички в гювеч






Необходими продукти:

500г. кайма смес, 
1 ч.ч. ориз, 
1 голяма глава лук,
 1 голям морков,
 5 с.л. доматено пюре,
 1 ч.л. червен пипер,
 1 ч.л. чубрица,
 1/2 ч.л. кимион, 
1 с.л. универсална подправка 10 зеленчука, 
2 ч.ч. зелева чорба ( ако разполагате), 
3 ч.ч. телешки бульон ( от кубче), 
сол, 
черен пипер на вкус.







Начин на приготвяне: 

В дълбок тиган се слага мазнина и се запържва на ситно нарязаните лук и морков. 
Добавя се и каймата.
 Задушава се до тогава , докато стане на трохи. 
Ориза се измива няколко пъти и се прибавя към сместа. Разбърква се отново и се слагат подправките и доматеното пюре.
Когато ориза стане прозрачен се слага и бульона и се оставя да къкри на тих огън докато стане полу-готов и се отнема от огъня.
Зелевите листа се отцеждат и се слага във всяко по 2 с.л. от сместа и се завиват.
В гювеч се слагат на дъното няколко листа от зелето , за да не загорят сармичките и се редят докато се напълни. Заливат се със зелевия сок.
В студена фурна се слага гювеча и се загрява на 180 градуса. 






Оставя се да се пекат час , а след това се засилва фурната на 200 градуса премахва се капака и се запичат до златисто .
Поднасят се по желание с кисело мляко.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!












 

Подаръчета

                                                  Подаръчета

Необходими продукти: 6 яйца, 125 г. захар, 140 г. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии на прах, ягодово или друго сладко, 300мл. сладкарска сметана, 300 г. бял шоколад,3 с.л. масло, цвят за храни по желание, 4-5 кубчета бял разтопен шоколад.

Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта , а после се прибавят пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.
Сместа се изсипва в правоъгълна тортена форма, покрита с хартия за печене и леко намаслена. Пече се 15-20 мин. или до готовност.
За заливката слагаме сладкарската сметана да кипне,прибавяме шоколада,маслото и оцветителя. Като стане всичко на хомогенна смес се отдръпва от котлона.
Охладения блат  се разрязва на 2 или 3 в зависимост от това колко се е надигнал и се маже със сладкото. Слага се върху решетка под,която има чиния или тавичка и се покриват с малко черпаче така получените пастички. Охлаждат се докато стегнат,а след това с разтопения бял шоколад се рисуват панделки. Отново се охлаждат за кратко!


 

Коледно пънче



                                                       Коледно пънче

Необходими продукти за блата: 60г.брашно,30г. какао на прах, 1ч.л. бакпулвер,1/4 ч.л. сол, 100г.захар, 3 яйца разделени белтъци от жълтъци, 60мл. прясно мляко.

Необходими продукти за пълнеж и покриване: 300 мл. сладкарска сметана, 300г. черен шоколад, 4 с.л. краве масло.

За декориране: пудра захар,бели захарни фигурки.


Начин на приготвяне: В правоъгълна тавичка се постила хартия за печене. Загрява се фурната на 170градуса.
Сухите съставки се смесват и се пресяват. Жълтъците се разбиват заедно със захарта като се прибавя на части млякото,докато сместа побелее. Прибавят се на части и пресятите сухи съставки.
Отделно се разбиват белтъците на сняг и се пробавят отново на части към другите продикти като се бъркат с шпатула в една посока,за да не спадне сместа.
Изсипва се в тавичката и се пече блата 15-20мин.
Сметаната се загрява до кипване. Шоколада се прибавя и се разтопява както и маслото. Охлажда се и се разбива на твърт крем.
Охладения блат се намазва с крема,завива се на руло и се отрязва малка част от него за разклонение на пънчето. Покрива се с останалия крем и се правят шарки с вилица. Поръсва се с пудра захар. По желание може да се добавят бели захарни фигурки,които да наподобят снежинки!


  

Класическа картофена салата

 Картофена салата








Необходими продукти:

5 средни картофа, 
1 връзка зелен лук,
 1 връзка магданоз,
 сол,черен пипер, 
зехтин/олио, 
лимонов сок.

Начин на приготвяне: 

Картофите се измиват много добре и се варят в  
 подсолена вода до готовност.
Оставят се да изстинат в студена вода и се
отцеждат  много добре.Обелват се и се нарязват на едро.
Магданоза и зеления лук се нарязват на ситно, добавят се картофите и салатата се подправя на вкус!
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!



понеделник, 28 април 2014 г.

Гулаш

Гулаш




Необходими продукти:
500г. свинско месо, 
1 с.л. червен пипер, 
1 с.л. чубрица, 
1 ч.л. универсална подправка 10 зеленчука, 
4-5 с.л. доматено пюре, 
5-6 с.л. олио, сол, черен пипер,
 1 глава лук.



Начин на приготвяне: 

Месото се нарязва на хапки и се слага в купа. 
Прибавят се чубрицата, червения пипер, универсалната подправка,сол,черен пипер и олиото. 
Всичко това се разбърква и се слага в хладилника да се маринова поне 2 часа (аз оставям една нощ).
Като е готово месото в тенджерка се загрява мазнина и се задушава ситно нарязания лук.
Прибавя се месото с маринатата и се слага 4-5 с.л. доматено пюре. 
Слага се 500 мл. вода и се оставя да къкри 1 1/2 час на тих огън като се разбърква от време на време.
Сервира се върху сварен ориз!

Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Универсално зелено сосче-паста


                                                        Универсално зелено сосче-паста

Необходими продукти: 3 стръка зелен пресен чесън, 1 връзка зелен лук, 1 шепа магданоз може и копър, около 7 с.л. зехтин или олио, сол,черен пипер.

Начин на приготвяне: Всичко се слага в чопър или блендер и се прави на хомогенна смес като се оставя и малко парченца да има , за да се загатнат съставките.
Идеално е това сосче за храни приготвени на барбекю или скара, а също и става за дресинг за салатка.



неделя, 27 април 2014 г.

Стъргана салата



                                                      Стъргана салата

Необходими продукти: кисели краставички, сварени картофи, морков, твърдо сварени яйца, кашкавал.

За соса: 2 с.л. майонеза, 2 с.л. цедено кисело мляко, 1 с.л. кетчуп,сол,черен пипер.

Начин на приготвяне: Всички продукти се настъргват и се слагат на пластове в подходящи купички (краставичките се отцеждат много добре да не разводнят салатата).
Всички компоненти за соса се разбъркват много добре, подправят се и се слага по 1 с.л. на всяка порция.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...