неделя, 8 февруари 2015 г.

Тортелини с шунка, сметана и пармезан


Тортелини с шунка, сметана и пармезан





Необходими продукти:

250г. тортелини
200г. сметана за готвене
100г. пармезан
100г. топено сирене
150г. шунка
див лук, магданоз


Начин на приготвяне:

Тортелините се сваряват според указанията на опаковката.
През това време в съвсем малко мазнина запържваме нарязаата на кубчета шунка,но до толкова до колкото да си пусне само аромата без да се образува коричка по парченцата.
Добавяме сметаната и оставяме на бавен огън да къкри 10 мин.
Добавяме и пармезана и топеното сирене.
Трябва да получим кремообразен сос.
Оставяме за още 15 мин. отново на слаб огън.
Отцеждаме сварените тортелини и прибавяме към соса.
Разбъркваме внимателно и поднасяме топли поръсени със ситно нарязан магданоз, а аз прибавих и див лук.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







петък, 6 февруари 2015 г.

Кодрит Кадир

Кодрит Кадир





Необходими продукти:

 
За карамела:
1/3 ч.ч. захар


За млечния крем :
800мл. прясно мляко
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии

За блата:
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
Захарта за карамела слагаме във формата ,в която ще печем десерта и поставяме на котлона. Като започне да се топи захарта, внимаваме да не прегорим получаващият се карамел,тъй като става горчив. Отнемаме от котлона и изчакваме да се охлади добре. 




Започва да пука,което означава, че можем да добавим и сместа за крема, който приготвяме като към прясното мляко добавяме разбитите яйца, захар и ванилия.



За сместа за блата разбиваме първо яйцето с прясното мляко, захарта и олиото и добавяме малко по малко сухите съставки,които предварително сме смесили и пресели, а именно брашното,какаото,бакпулвера.



Върху охладения карамел изсипваме млечната смес, а след това равномерно разпределяме и изсипваме и сместа за блата.




Той изплува на повърхността по време на печенето , така че не се притеснявайте. Всеки пласт ще си дойде на мястото.





Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна на водна баня като внимаваме да не заври водата в тавичката, в която сме сложили формата с десерта, а ако е необходимо доливаме със студена вода по време на печенето.

Печем 60 мин.




След като е готов Кодрит Кадир-а охлаждаме  и както е във формата оставяме за 12 часа, най-добре една нощ в хладилника.

След като минат тези часове, обръщаме в подходяща чиния или поднос.





Като цяло ми се получи десерта, единствено ми се раздели на няколко места млечната смес, все едно е разрязана, не знам от какво ,но стана страхотна и не на шупли.

Ако обичате крем карамел, то това е Вашият десерт.









източник:http://www.supichka.com


четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Дърпана Баница


Дърпана Баница






Необходими продукти:

600г. брашно
240 мл. вода
2 яйца
1 ч.л. сол
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
200мл. олио ( за "накисване" на топките / топката тесто  и намазняване на вече готовите кори)

200г.сирене





Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от продуктите и разделяме на 6 топки, а ако мислите, че можете да се справите, не разделяйте тестото и оставете да почине в мазнината както е цялото като само го сплескате за да може да потъне цялото в олиото.

Аз добих кураж да го разтегля на един лист чак на 6-тия път точно за Нова Година за да я направя с късмети.
В тавичка изсипваме 200мл.олио и слагаме топките като ги сплескваме леко и ги намазваме и отгоре с олиото.
Оставяме да се отпуснат за 30 мин.
Върху платнена покривка ,всяка топка правим на възможно най-тънък лист и изрязваме краищата,където има нужда и са одебелени.








Напръскваме с олио и слагаме сирене. 
С помощта на кърпата завиваме на руло.
В намазнена тавичка редим като охлюв всяка кора.
Отгоре отново напръскваме с олио върху цялата повърхност на баницата.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин.
Като е готова , напръскваме с вода и покриваме с кърпа за 10-15 мин.



източник: http://www.vkusi.me




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









понеделник, 2 февруари 2015 г.

Пидета с кайма

Пидета с кайма





Необходими продукти:

500г. кайма смес
1 глава кромид лук
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. подправка за кайма
черен пипер на вкус

доматено пюре
кашкавал

За тестото за 6бр.
300мл. топла вода
2 с.л. зехтин/олио
500г. брашно
1/2 кубче жива мая или 1 пакетче от 7г. суха мая за хляб
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол





Начин на приготвяне:

Първо си замесваме тестото като към топлата вода прибавяме маята със захарта и оставяме за 5 мин. да шупне, заедно с 1 ч.л. от брашното.
След като маята е втасала прибавяме, зехтина, солта и малко по малко от брашното до пълното му поемане.
Трябва да се получи средно меко тесто.
Оставяме да втаса.
През това време си приготвяме сместа с кайма като наситняваме главата лук и магданоза.  Задушаваме ги в загрята мазнина и прибавяме каймата и подправките.
Охлаждаме сместа.
След като е втасало тестото, делим на 6 равни части,които разточваме на елипса и захващаме краищата им от двете страни. Мажем с доматено пюре и покриваме със сместа от кайма.
Минаваме с четка с мазнина по края на тестото, за да стане хрупкаво.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
10 мин. преди да извадите от фурната поръсете обилно с настърган кашкавал.

Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК







неделя, 1 февруари 2015 г.

Класическа пица "Маргарита"

Класическа пица "Маргарита"








Необходими продукти:

За блата:
300мл. топла вода
1/2 кубче жива мая или 7г. Суха мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
500г. Брашно


За доматената основа:
1 буркан консервирани цели домати
2 с.л. зехтин
щипка захар
1 стрък (5-6) листа пресен босилек

За гарниране:
200г. моцарела



Начин на приготвяне:
В топлата вода разтворете маята и захарта и оставете за 5 мин. да шупне.
След като това стане добавете зехтина, солта и брашното и бъркайте с ръце като продължавате да добавяте малко по малко от брашното до пълното му усвояване. Трябва да се получи меко,гладко тесто.
Оставете да втаса на топло за около час до удвояване на обема му.
След като е починало,разделете на две равни части и разточете. Получават се 2 блата за пици с диаметър 28см.
Доматената основа приготвяме като към буркана с доматите прибавим зехтина,щипката захар,листата босилек и сол на вкус и пасираме до гладка консистенция.
Нанасяме равномерно върху блатовете и накъсваме моцарелата като разделяме по 100г. за всяка пица.
Загряваме фурната на пълна мощност и печем за около 15 мин.
След като извадим пиците ,мажем по краищата с помощта на четка зехтин.
Гарнираме с листа босилек
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








събота, 31 януари 2015 г.

Мариновани свински шишчета в кисело мляко


Мариновани свински шишчета в кисело мляко


Необходими продукти:
600г. свинско месо
зеленчуци по избор за шишчетата
За маринатата:
200г. кисело мляко
соев сос
зехтин
глава лук
4-5 скилидки чесън
черен пипер


Начин на приготвяне:

В купа или кутия слагаме киселото мляко, нарязана на едро глава лук, смачканите скилидки чесън, соевия сос и зехтин. Подправяме с черния пипер.
Пропорциите зависят от вкуса Ви.
Разбъркайте добре маринатата и сложете месото,нарязано на еднакви късчета.
Отново разбъркайте и оставете в хладилник за 4 часа, а ако имате възможност и за повече.
Дървените шишчета накиснете във вода за 30 мин, и след това набучете месото,което само леко сте изцедили от маринатата и зеленчуците по избор.
Изпечете на средна температура и поднесете с подходяща гарнитура.






петък, 30 януари 2015 г.

Наложена млечна баница



Наложена млечна баница





Необходими продукти:

400г. фини кори за баница
300г. твърдо сирене
3 яйца от най-големия размер (4 срден размер в случая)
500мл. прясно мляко
125г. краве масло






Начин на приготвяне:

В тавичка с намазнена повърхност слагаме 2 кори, като краищата,които стърчат откъсваме и разпределяме в тавата, слагаме сирене,което с ръка натрошаваме и разпределяме равномерно,после отново слагаме 2 кори и така,докато свършат корите и сиренето като най-отгоре завършваме с кори.
Нарязваме на парчета и между тях с лъжица изсипваме разтопеното краве масло.
Заливаме със сместа направена от разбитите яйца и прясно мляко.
Печем в предварително загрята фурна на 180градуса до готовност (около 45-50 мин. отне при мен)
След като извадим напръскваме с вода и завиваме с кърпа за 10-15 мин.
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Тази баница е по рецепта на Ани Шакарян

четвъртък, 29 януари 2015 г.

Печени картофи с розмарин и чесън


Печени картофи с розмарин и чесън




Необходими продукти:


500г. картофи
5 скилидки чесън
2 клонки розмарин
5 с.л. зехтин
морска сол




Начин на приготвяне:
Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги на еднакви по големина и дебелина резени и ги слагаме в тавичка.
Скилидките смачкваме с нож и както са с обелките слагаме в тавичката.
Прибавяме и розмарина.
Поръсваме с морската сол на вкус и разбъркваме.





Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса 20-30 мин. под фолио (ако са пресни по-малко) и след това махаме фолиото и запичаме докато се получи хрупкава коричка на тях.




Страхотна гарнитура са както за месо, така и само за консумация със салати и зеленчукови ястия.

Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...