Картофени крокети с кашкавал
Продукти:
1 кг. картофи
1 глава лук
парче масло около 15-20 г.
100 г. кашкавал
сол,черен пипер
ситно нарязан магданоз
1 яйце
галета ако е необходима за достигане на нелепкаво тесто,а можете да замените и с царевичен грис
галета за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите ,обелете ги и ги оставете да изстинт леко,добавете парче масло и намачкайте като за пюре.
Прибавете яйцето,настъргания кашкавал, настъргания на ситно ренде лук и разбъркайте много добре.
Ако е твърде меко тестото добавете галета.
Разбъркайте отново и оставете в хладилник за 30 мин. да стегне сместа.
След това оформете топчета с еднаква големина ( за целта ползвах за загребване лъжица за сладолед) и ги оваляйте в галета.
Изпържете ги в достатъчно количество мазнина за да не се опират в дъното по време на пържене и да останат кръгли.
Отцедете върху хартия или салфетка от излишната мазнина.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар