Кашник
Продукти:
300г. брашно
300г. краве сирене
4 бр. яйца
4 бр. яйца
50г. масло
1/2 кубче мая (21г.) или 1 пак. суха мая
1 ч.л. сол
1 щипка ззахар
Приготвяне:
Маята заедно със захарта разтворете в 50 мл. леко топла вода и оставете докато се образуват мехурчета.
Разбъркайте маята, яйцата,солта ,брашното ,леко разтопеното краве масло и натрошеното сирене забъркайте тесто наподобяващо гъста каша.
Разпределете сместа в набрашнена и намаслена тавичка или просто постелете пласт хартия за печене и печете в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор или 220 градуса без вентилатор фурна за 20-25 мин.
Проверете с клечка преди да извадите от фурната.
Тази рецепта много наподобява рецептата за мързелива баница или тази на тревненска содена питка, но с тази разлика,че те се правят със сода и кисело мляко ,а тук използваме мая.
Добър Апетит!
източник: Бон Апети
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар