неделя, 5 юни 2016 г.

Кашник

Кашник



Продукти:

300г. брашно
300г. краве сирене
4 бр. яйца
50г. масло
1/2 кубче мая (21г.) или 1 пак. суха мая
1 ч.л. сол
1 щипка ззахар


Приготвяне:


Маята заедно със захарта разтворете в 50 мл. леко топла  вода и оставете докато се образуват мехурчета.
Разбъркайте маята, яйцата,солта ,брашното ,леко разтопеното краве масло и натрошеното сирене забъркайте тесто наподобяващо гъста каша.
Разпределете сместа в набрашнена и намаслена тавичка или просто постелете пласт хартия за печене и печете в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор или 220 градуса без вентилатор фурна за 20-25 мин.


Проверете с клечка преди да извадите от фурната.
Тази рецепта много наподобява рецептата за мързелива баница или тази на тревненска содена питка, но с тази разлика,че те се правят със сода и кисело мляко ,а тук използваме мая.
Добър Апетит!

източник: Бон Апети



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...