неделя, 5 април 2015 г.

Пилешка дроб-сърма


Пилешка дроб-сарма









Необходими продукти:

1 кг. пилешки дробчета
2 ч.ч. ориз
400мл. топло прясно мляко
1 връзка лапад
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
пресен джоджен
черен пипер
сол


За зал
ивката:
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко ( от най-големите)



Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета сваряваме в подсолена вода около 2 л.
Измиваме ориза от излишното нишесте.
Нарязваме на ситно лука, чесъна и лапата.
След като дробчетата са сварени ги нарязваме на ситно, а бульона ,който се е получил го прецеждаме през фина цедка.
В дълбок съд загряваме мазнина и задушаваме зелените продукти (лук,чесън, лапад).
Като омекнат прибавяме дробчетата и ориза.
Разбъркваме докато се омазнят добре всички продукти .
Прибавяме поетапно бульона, а като свърши прибавяме и топлото прясно мляко като внимаваме да е с почти еднаква температура като на сместа за дроб сърмата.
Подправяме с джоджена , солта и черния пипер.
След като е полу-готов ориза, прехвърляме в тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до пълното сготвяне на ориза и пълното поемане на тезностите.
Заливаме с разбитите яйца и кисело мляко и връщаме във фурната до получаване на златисто-кафява коричка.
Поднасяме по желание с кисело мляко
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...