Как да си направим парено тесто?
Намерих тази рецепта за парено тесто в интернет преди поне 5 години и я използвам за направата на еклери и тулумбички и винаги ми се получават повече от перфектно, затова искам да ви я представя стъпка по стъпка, защото няма по-вкусно от домашно приготвените храни и десерти.
Ето и необходимите съставки:
1 ч.ч. (220г) брашно
1 ч.ч. (260 мл.) вода
1/2 ч.ч. (110г) олио
3-4 яйца ( зависи от размера им)
щипка сол
И така, ако имате миксер с купа, животът Ви определено ще се улесни. Аз се снабдих с такъв наскоро и затова именно и сега ви представям рецептата.
Първо загряваме водата и олиото с щипката сол.
След като заври, прибавяме и брашното.
Използвайте само дървена лъжица или шпатула за разбъркването, защото силиконовата се огъва и изобщо няма да ви свърши работа - изпробвала съм.
Бъркайте енергично, докато тестото добие лепкава консистенция и започне да се отделя от дъното и стените на съда , в който го приготвяте.
Необходимо е още 2-3 мин. да бъркате докато е на котлона- на умерена температура, за да се сготви брашното.
Отстраняваме от котлона и оставяме да се охлади.
Местим в купата на миксера, а ако нямаме такъв в купа използваме същия съд и започваме да прибавяме едно по едно яйцата.
Прибавяме яйцето, разбъркваме с миксер докато се усвои изцяло и прибавяме следващото и така докато се получи хубава гладка лепкава смес.
Отначало става на отделни парченца тестото, не се притеснявайте и продължавайте да разбърквате.
След като сме получили гладка текстура, местим в пош с накрайник или оформяме с лъжица, в зависимост от това, какво искате да приготвите.
Това е!
Надявам се да съм ви била полезна!
Приятно кулинарстване!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Намерих тази рецепта за парено тесто в интернет преди поне 5 години и я използвам за направата на еклери и тулумбички и винаги ми се получават повече от перфектно, затова искам да ви я представя стъпка по стъпка, защото няма по-вкусно от домашно приготвените храни и десерти.
Ето и необходимите съставки:
1 ч.ч. (220г) брашно
1 ч.ч. (260 мл.) вода
1/2 ч.ч. (110г) олио
3-4 яйца ( зависи от размера им)
щипка сол
И така, ако имате миксер с купа, животът Ви определено ще се улесни. Аз се снабдих с такъв наскоро и затова именно и сега ви представям рецептата.
Първо загряваме водата и олиото с щипката сол.
След като заври, прибавяме и брашното.
Използвайте само дървена лъжица или шпатула за разбъркването, защото силиконовата се огъва и изобщо няма да ви свърши работа - изпробвала съм.
Бъркайте енергично, докато тестото добие лепкава консистенция и започне да се отделя от дъното и стените на съда , в който го приготвяте.
Необходимо е още 2-3 мин. да бъркате докато е на котлона- на умерена температура, за да се сготви брашното.
Отстраняваме от котлона и оставяме да се охлади.
Местим в купата на миксера, а ако нямаме такъв в купа използваме същия съд и започваме да прибавяме едно по едно яйцата.
Прибавяме яйцето, разбъркваме с миксер докато се усвои изцяло и прибавяме следващото и така докато се получи хубава гладка лепкава смес.
Отначало става на отделни парченца тестото, не се притеснявайте и продължавайте да разбърквате.
След като сме получили гладка текстура, местим в пош с накрайник или оформяме с лъжица, в зависимост от това, какво искате да приготвите.
Това е!
Надявам се да съм ви била полезна!
Приятно кулинарстване!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
прекрасна рецепта ,благодаря ти ,че я сподели с нас
Изпробвах доста рецепти и тази се оказа най-успешна!
Радвам се,че Ви е допаднала!
Публикуване на коментар