понеделник, 20 април 2015 г.

Пролетна супа от лапад

Пролетна супа от лапад

Изключително любима моя, а сега  и на семейството ми пролетна супа.Представям Ви я по начинът ,по който моята баба я приготвяше.





Необходими продукти:

500г. лапад
растителна мазнина
фиде ( аз използвам 2 от това,което е навито на "гнездо"
1 кофичка кисело мляко ( от най-големите опаковки )
 сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

Лапата го нарязваме на ситно (както нарязваме марулята и зелената салата) и в тенджерка , в която сме сложили мазнина колкото да покрие дъното, го задушаваме докато омекне.




Прибавяме вода около 1,700 л. и оставяме на средна температура леко да поври за около 15 мин. 
Ако искате супата ви да има гладка консистенция, с пасатора леко пасирайте до желаната гладкост, ако ли пък не оставете така да се забелязват парченцата лапад.
Следва да сложим фидето и продължаваме да варим супата до пълното му сваряване.
Подправяме.
Застройваме с киселото мляко като преди това уеднаквяваме температурата с тази на супата като добавяме към млякото от бульона на супата при непрекъснато бъркане.
Това е!
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...