Пролетна супа от лапад
Изключително любима моя, а сега и на семейството ми пролетна супа.Представям Ви я по начинът ,по който моята баба я приготвяше.
Необходими продукти:
500г. лапад
растителна мазнина
фиде ( аз използвам 2 от това,което е навито на "гнездо"
1 кофичка кисело мляко ( от най-големите опаковки )
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Лапата го нарязваме на ситно (както нарязваме марулята и зелената салата) и в тенджерка , в която сме сложили мазнина колкото да покрие дъното, го задушаваме докато омекне.
Прибавяме вода около 1,700 л. и оставяме на средна температура леко да поври за около 15 мин.
Ако искате супата ви да има гладка консистенция, с пасатора леко пасирайте до желаната гладкост, ако ли пък не оставете така да се забелязват парченцата лапад.
Следва да сложим фидето и продължаваме да варим супата до пълното му сваряване.
Подправяме.
Застройваме с киселото мляко като преди това уеднаквяваме температурата с тази на супата като добавяме към млякото от бульона на супата при непрекъснато бъркане.
Това е!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Изключително любима моя, а сега и на семейството ми пролетна супа.Представям Ви я по начинът ,по който моята баба я приготвяше.
Необходими продукти:
500г. лапад
растителна мазнина
фиде ( аз използвам 2 от това,което е навито на "гнездо"
1 кофичка кисело мляко ( от най-големите опаковки )
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Лапата го нарязваме на ситно (както нарязваме марулята и зелената салата) и в тенджерка , в която сме сложили мазнина колкото да покрие дъното, го задушаваме докато омекне.
Прибавяме вода около 1,700 л. и оставяме на средна температура леко да поври за около 15 мин.
Ако искате супата ви да има гладка консистенция, с пасатора леко пасирайте до желаната гладкост, ако ли пък не оставете така да се забелязват парченцата лапад.
Следва да сложим фидето и продължаваме да варим супата до пълното му сваряване.
Подправяме.
Застройваме с киселото мляко като преди това уеднаквяваме температурата с тази на супата като добавяме към млякото от бульона на супата при непрекъснато бъркане.
Това е!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар