сряда, 17 февруари 2016 г.

Пълнено пиле

Пълнено пиле




Необходими продукти:

1 бр. пиле, почистено от вътрешности
200г. пилешки дробчета
1 ч.ч. (стандартна от 250 мл. ) бял бисерен ориз
1 глава лук
чубрица, сол, черен пипер
червен пипер + разтопено масло или олио







Начин на приготвяне:

Сложете пилето в тенджера, покрийте го с вода и оставете да се вари за около 30 минути.

След това извадете и отцедете от бульона като разбира се препоръчвам да не го изхвърляте, а да си направите например пилешка супа или да го съхраните в бутилки във фризера докато Ви затрябва.
Сварете пилешките дробчета, а след това ги нарежете на ситно.
Нарежете на ситно лука, задушете го в мазнина  докато омекне и след това добавете дробчетата.
Измийте ориза от излишното нишесте и го прибавете към лука и дробчетата.
Хубаво разбъркайте, подправете и сложете от бульона колкото е необходимо, в който се е варило пилето , и гответе докато ориза е полу-готов.
Напълнете пилето със сместа.
Ако сметнете за необходимо го зашийте.
Разпределете останалата плънка в тавичка, сложете малко бульон (отново от пилешкия), посолете ако е необходимо и сложете напълненото пиле отгоре.
Размесете 1 ч.л. червен пипер с малко разтопено масло или олио и намажете пилето.




Печете за около 45 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна ( 180 градуса + вентилатор).
След като е изпечено, извадете от фурната и завийте тавата с алуминиево фолио за около 20 минути за да си " почине" месото.
Разпределете пилето на порции и сервирайте с плънката.
Поднесете ястието топло като можете да подправите допълнително с пресен лимонов сок за свежест.


Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!














понеделник, 15 февруари 2016 г.

Бързи ястия с пилешко месо

Бързи ястия с пилешко месо





Пържен ориз с пилешко и зеленчуци

рецептата можете да видите ТУК







Пилешка каша

рецептата вижте ТУК






Печени пилешки бутчета с бира

рецептата вижте ТУК






Пилешки пържолки с корнфлейкс

рецептата вижте ТУК





Пилешки кюфтенца с кашкавал на фурна

рецептата вижте ТУК







Пържени пилешки кюфтета







Пилешко фрикасе с кисело мляко

Рецептата вижте ТУК






Пилешки късчета с майонеза и кашкавал

рецептата вижте ТУК






Пилешко със зеленчуци на сач

рецептата вижте ТУК

















неделя, 14 февруари 2016 г.

Шоколадов фъч

Шоколадов фъч






Необходими съставки за блата:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. смлени орехови ядки (може и без тях,но ако разполагате с такива не ги пропускайте вкусът на блата става уникален)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. натурално неподсладено какао 
125г. меко краве масло



За глазурата:

125 г. меко масло

3 с.л. захар
3 с.л. какао (отново натурално използвах,защото цвета му става много тъмен и наситен)
1/2 ч.ч. прясно мляко / вода



мярката за чаша е стандартна от 250 мл.








Начин на приготвяне:


Разбийте яйцата със захарта до получаване на светъл крем .
Прибавете и останалите съставки и разбийте до хубав гладък крем.
Имайте предвид, че ако сложите орехи,те ще се забелязват , аз ги смелих в блендер и останаха на парченца , разбира се като ги има трябва да се усещат поне според мен, но ако не желаете да са толкова едри използвайте мелничка за подправки или кафе за по-фино смилане.





Сложете във форма покрита с хартия за печене, намазнена и набрашнена и загладете равномерно сместа, защото става гъста и както споменах наподобява крем.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна ( или 160 + вентилатор) за около 30 мин.  или до суха клечка.
Охладете.




Направете глазурата от изброените съставки като ги разтопите на водна баня или директно в съд на котлона и с помощта на черпак разпределете върху блата.




Както забелязвате блата остава влажен, а на вкус е невероятен и Ви го препоръчвам горещо.
Лесно се приготвя и не отнема много време.
Да Ви е сладко!


източник на рецептата ТУК


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!












четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Печени картофи


Печени картофи



Обожавам картофи и ги правя във всякакви вариации като основно или като гарнитура - няма значение просто у дома този зеленчук е задължителен и любим на цялото семейство.
В блога ще намерите всякакви рецепти с тях , а поредната е тази и се надявам да Ви хареса!





Необходими продукти:


5 средни картофа (около килограм)
1 /2 ч.л. черен пипер
2 с.л. олио/зехтин
1/2 ч.л. сух риган
1/4 ч.л. чесън на прах
2 клонки прясна мащерка ( 1/2 ч.л. суха)
1/2 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. царевичен грис




Начин на приготвяне:


Най-вкусни стават картофите,когато са пресни, така,че акоразполагате с такива можете дори да не ги белите, а ако са от старите задължително ги обелете,но само ако са с много дебела кора.
Подсушете ги с кухненска хартия или салфетка и ги разполовете, а след това всяка половинка нарежете на 3-4 парчета по дължина,но задължително с еднаква дебелина.



Сложете ги в купа  и отгоре ги поръсете с мазнината и всички подправки .
Хубаво разбъркайте за да полепнат по всяко картофче и сложете в плоска тава (използвам тази от фурната) с пласт хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Поднесете топли,защото като изстинат не са толкова вкусни и ефектни!
Можете да ги сервирате като основно с подходящ сос и салата или като гарнитура към печено месо.

Добър Апетит!



      Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Бистра супа със свинско месо

Бистра супа със свинско месо



Тази "свинска" супичка е без застройка, което я прави бистра, прави се по възможно най- простичкия начин и е невероятно вкусна и подходяща за студените зимни дни ( и не само).
Тя е поредното мое хрумване с "подръчни" продукти и много се надявам да Ви хареса.






Необходими продукти:

300-400 г. свинско месо (най-добре от джолан,но може да ползвате всякакво,с което разполагате)
2 средни картофа
1 малък морков
1 "гнездо" фиде
1-2 дафинови листа 
няколко зърна пипер меланж (цветен зелен, червен, бял, черен)




Начин на приготвяне:


Сварете джолана заедно с пипера и дафиновия лист.
Извадете месото и го накъсайте на дребно и прецедете бульона.
Той става много ароматен и наситен с леко кафеникъв цвят.
Върнете го в тенджерката и сложете да се варят в него нарязаните на кубчета картофи и морков.
След като се сварят , слагаме месото и добавяме и фидето.
Разбъркваме и оставяме за още 5 минути да покъкри на слаб огън.
Подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








понеделник, 8 февруари 2016 г.

Грис халва

Грис халва


Точно както от едно време :)




Необходими продукти:

1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио/ разтопено масло
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пшеничен грис
3 ванилии

може да добавите канела, орехи, пудра захар 


!!! Чашата, която използвах за измерване е с вместимост 250 мл.!!!




Начин на приготвяне:


Загрейте водата и млякото до около 40 градуса или ако нямате като мен термометър просто не трябва да заври.

През това време сложете в подходящ съд олиото и гриста и бъркайте докато получи леко златист цвят.

След това добавете захарта и продължете да бъркате, прибавете и млякото с водата и ще забележите как започва да набъбва пшеничния грис.



Сега ред на ванилията.
Сместа е готова да се премести в тавичка, когато цялата течност е абсорбирана.
Сложете в тавичка, загладете и охладете поне за час.
Разрежете на предпочитани от Вас форми.
Да Ви е сладко!
 .

източник на рецептата ТУК

Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!











събота, 6 февруари 2016 г.

"Дантелени" палачинки

"Дантелени" палачинки





Необходими продукти:

4 яйца (голям размер)
400г. брашно

700 мл.прясно мляко
300 мл. вряща вода
1 пакетче суха мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
6 с.л. олио
масло за мазане на палачинките




Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, които със прясното мляко са извадени от хладилника т.е. са студени.
Прибавяме и прясното мляко.
Разбиваме с миксер като докато го правим добавяме врящата вода , а след това и останалите продукти и продължаваме да разбиваме до пълното усвояване на всички продукти в хомогенна смес.
Тя става течна така, че не се притеснявайте.
Оставете на топло да "втаса" за 1 час.
След това ще забележите , че е станала "пухкава" сместа, но все така течна и както казах не трябва да Ви притеснява това ето така изглежда тя:



Загрейте на умерена температура тиган за палачинки или друг плосък тиган, ако е необходимо леко намазнете с олио и изсипете 1 черпак (стандартен за супа) и ще забележите, че веднага палачинката става на "шупли" или "дупчици", което ги прави с ефекта на дантела.


Ако използвате стандартен черпак пълен със сместа за една палачинка ще получите 18 бр. 
Обърнете и изпечете и от другата страна.
Готовата палачинка намажете с масло и така докато изпечете всички палачинки.
Със солена или сладка плънка Вие решете как ще ги консумирате.
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата ТУК



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми  страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК











четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Картофена крем супа с кореноплодни

Картофена крем супа с кореноплодни





Необходими продукти:

3 големи картофа
1 среден морков
1/2 от средно голям пащърнак
1/4 от малка глава целина
1 глава лук
30 г. масло

пресен магданоз 





Начин на приготвяне:


Нарежете всички зеленчуци на еднакви парчета , залейте ги с 1,5 л. вода и сварете до пълното им омекване.

Отстранете от огъня и пасирайте без да отстранявате водата, в която са се варили до много гладка консистенция с ръчен пасатор или в кухненски робот.
Сложете маслото и разбъркайте добре докато се разтопи напълно.
Подправете със сол и черен пипер и върнете за още 5 минутки на слаб огън.
Ако супата Ви се стори гъста за Вашите предпочитания добавете още малко вода и оставете да поври 10 минутки като след това е готова за поднасяне.
Преди да сервирате , поръсете с пресен магданоз и по желание можете да добавите хрупкави крутони за разкош
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...