неделя, 11 октомври 2015 г.

Сладкиш с майонеза

Сладкиш с майонеза











Необходими про
дукти:

2 ч.ч. пресято брашно
1 ч.ч. кристална захар
5 с.л. натурално какао
1/2 ч.л. сода за хляб
1 пакетче бакпулвер (10г)
1 ч.ч. студена вода
200г. майонеза
1 ч.л. ванилов екстракт или есенция



За заливката:

100г. натурален черен шоколад
50г.масло









Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки и ги разбъркайте добре.
Прибавете майонезата и студената вода към тях.
Сложете и ваниловата есенция.
Разбъркайте отново много добре.












Присипете сместа в намаслена и набрашнена форма за печене по Ваш избор ,но да е не по-голяма от диаметър 22 см. за да стане и висок .
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
След като се изпече оставете да се охлади добре и след това разтопете шоколада с маслот и залейте сладкиша.
Става много пръхкав и сочен сладкиш и е подходяш за всякакви поводи.
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата ТУК


 
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






 

 















Чийзкейк с тиква в чашки

Чийзкейк с тиква в чашки







Необходими продукти:

300г.пюре от тиква
200мл. сладкарска сметана
2 пакетчета крема сирене (от по 120г)
1/2 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. канела


за основата:

200г. бисквити 
около 70г. краве масло







Начин на приготвяне:

Разбийте сладкарската сметана много добре.
Отделно разбийте крема сиренето с пудрата захар.
Пюрето от тиква направих като изпекох тиквата,добавих тези типично коледни подправки: карамфил,канела и индийско орехче и пюрирах до много гладка консистенция.


 







Смесете трите получили се крема като първо смесваме пюрето от тиква с кремата сирене,а след това добавяме малко по малко и сладкараската сметана докато се поеме напълно.
Придобива един страхотен оранжев цвят .
Опитайте все пак на вкус за да прецените дали ще Ви е достатъчно захарта за да добавите ако е необходимо още.
Прибираме крема в хладилника за 30 мин. да стегне.
През това време смиламе бисквитите и ги смесваме с размекнатото краве масло,докато се получат маслени трохи.
Разпределяме в 3 чашки или купички бисквитената смес и притискаме добре.
С помощта на пош с накрайник или с лъжица, разпределяме крема . 
Украсяваме по желание и задължително оставяме още поне 30 мин. в хладилника.
Това е една от любимите ми есенни рецепти и се надявам да Ви хареса
Да Ви е сладко!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Смути с банан,лимон и мед

Смути с банан,лимон и мед







Необходими продукти:

4 лимона
2 банана
1 с.л. мед
кубчета лед по желание




Начин на приготвяне:

Изцедете лимоните и сложете сока им в шейкър кана,блендер, а може и с пасатор да си направите напитката.
Прибавете бананите нарязани на 2-3 и меда.
Пасирайте за 15-20 секунди до получаване на хомогенна смес.
Сервирайте веднага
Наздраве!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Фреш от моркови,ябълки и лимон

Фреш от моркови,ябълки и лимон



Необходими продукти:

3 големи ябълки
3 моркова
2 лимона

Начин на приготвяне:

Ако сокоизтисквачката Ви е достатъчно мощна сложете цели плодовете, иначе нарежете и така изцедете плодовете за да не затормозявате работата на  машинката.
Това е!
Ако желаете сложете лед ,аз понеже не обичам да разводнявам фреша го пия без.
Тази чаша пълна с витамини,ще Ви предпази от коварните зимни вируси и разбира се,ще Ви изпълни с енергия!
Наздраве!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 

Ориз с праз маслини

Ориз с праз маслини







Необходими продукти:


2 ч.ч. бял бисерен ориз
200г. почистени от костилката черни маслини
1 глава кромид лук

1 стрък праз1,200мл. зеленчуков бульон/вода/ пилешки бульон (каквото предпочитате)
растително олио/зехтин
сол,черен пипер








Начин на приготвяне:

Ориза измиваме добре от нишестето,за да не залепва.
Нарязваме лука и праза на ситно и прибавяме ориза.
Сипваме течност каквато сте избрали,вода или пилешки или зеленчуков бульон и аз използвам метода на задушаване ,който съм писала ТУК, или си го направете както Вие си знаете и сте си свикнали.
След като е готов ориза,добавяме нарязаните на ситно маслини ,подправяме,разбъркваме и пресипваме сместа в тавичка.
Ако е необходимо добавяме още малко течност.
Запичаме за около 20-25 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Този ориз е подходящ както за гарнитура,така и за самостоятелно хапване като основно.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 




неделя, 4 октомври 2015 г.

Ореховки

Ореховки






Необходими продукти:

120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце 

 

 

Начин на приготвяне:

Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




петък, 2 октомври 2015 г.

Нектар от ябълка ,морков и банан

Нектар от ябълка ,морков и банан






Моите пропорции бяха тези:

3 големи моркова
3 големи банана
3,5 кг. ябълки
лимонена киселина
захар



Начин на приготвяне:

Почистете и обелете ябълките,морковите и бананите.
Нарежете ги като моркова ако го настържете ще е най-добре ,защото другите плодове са меки и бързо ще станат готови за нектара.
Претеглете ги.
На килограм почистен плод слагаме 1 ч,ч, вода.
Сложете ги да в тенджерата заедно с водата,докато омекнат и станат готови за пасиране.
Пасирайте на гладка смес.





Премерете колко литра Ви е чистата плодова смес и разредете с вода до получаване на желаната от Вас консистенция.
Сложете и захар като тя е 1 чаена чаша на всеки литър добавена вода.
върнете на котлона докато захарта се стопи и е нужно около 5 минути да поври за да се съединят водата и нектара.
Сега прибавяме лимонена киселина като тя е 4 г. на 1 литър от цялото количество.
Разбъркайте и оставете да поври още 2-3 минути.
Прелейте горещия нектар в шишета с винтови капаци и ги обърнете за да може от горещата течност да се вакуумират без допълнително заваряване.
Това е!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






 


Орехови сладки

Орехови сладки







Необходими продукти:

300г. смлени орехови ядки
250г. захар
3 белтъка
2 ванилии







Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците заедно със захарта и ванилиите на сняг с миксер.
Малко по малко добавете смлените ядки като разбърквате този път с шпатула.









Загребвайте с лъжичка от белтъчното тесто и сложете в тава с пласт хартия за печене.
Разбира се ,можете да използвате и пош с накрайник,но аз не смелих орехите фино,а оставих да се усещат парченца и така можеше да се запуши накрайника ,затова ако използвате моят метод оформете с лъжичка.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-18 мин.
Имайте предвид,че след изпичането се стягат допълнително и ако оставите повече време във фурната ще станат много твърди.
Тези сладки са нещо средно между ореховки и целувки и затова реших да ги представя именно като орехови сладки,а на вкус са невероятно вкусни и идеална добавка към чаша кафе.
Да Ви е сладко!

Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

 

четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Сос "Маринара"

Сос "Маринара"








Необходими продукти:

8 домата сорт "рома"
5 големи листа босилек
6 скилидки чесън
1/2 ч.л. риган
сол на вкус
зехтин





Начин на приготвяне:

Измийте и разполовете доматите,
Сложете ги в тава ,посолете ги и ги сложете да се изпекат леко на 200 градуса. до получаване на лек загар.
Аз имах готови мариновани сушени домати , които приготвих по-рано през лятото и затова ползвах тях и тази процедура с печенето си я спестих.
Също така използвах и вече овкусения зехтин,с който се бяха мариновали.
Като са готови сложете ги в блендер или кухненски робот заедно със скилидките чесън ,босилека,ригана и още малко зехтин.







Получава се консистенция като на паста.
Прехвърлете в тиган и сгответе за около 10 мин.
Тъй като разгледах доста рецепти имаше и различни разновидности на този сос ,някои бяха с вино, със ситно нарязан лук и т.н. аз реших но това по мой вкус,а Вие решете дали ще го направите така, добавих ситно нарязан лук и морков, задуших и чак тогава прибавих доматената паста и се получи много вкусен сос въпреки,че е без месо и Ви го препоръчвам горещо.







Този сос се поднася предимно със спагети и паста,но защо не и да не е прекрасна добавка и към месо - Вие решете с какво и как да го поднесете.
Едно е сигурно много е вкусен.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...