четвъртък, 18 юни 2015 г.

Пилешко със зеленчуци на сач

Пилешко със зеленчуци на сач






Необходими продукти:

2 бр. пилешко филе
2 червени пиперки
1 зелена пиперка
1 голям морков
10 бр. дребни гъбки
2 средни лука
3 клонки мащерка
сол, черен пипер
2 с.л. светъл соев сос
100г. кашкавал

За маринатата на пилешкото:
200г. кисело мляко
1 лук
2-3 скилидки чесън
черен пипер на зърна -4-5 зрънца
2 с.л. олио/зехтин
3 с.л. светъл соев сос

Начин на приготвяне:
Нарязваме на еднакви късчета пилешкото месо и го мариноваме като си правим маринатата от всички посочени продукти.
Оставяме в хладилник за поне 30 мин.
През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едри парчета.



Отцеждаме пилешките късчета от маринатата.
Загряваме сача на умерена температура и слагаме малко олио или зехтин, каквато мазнина предпочитате.
Запичаме пилешките късчета.



Ако се отдели повече течност от необходимото я премахнете (при мен така се случи)
Добавете зеленчуците като върху тях полеете струйка с мазнина.
Като се задушат добавете соевия сос , ако се налага още сол,черен пипер и стръкчетата мащерка.



Продължете периодично да разбърквате ,но стойте нащрек за температурата, тъй като сача запазва много и съответно отделя топлина и продуктите могат да загорят.
След като е готово ястието поръсете обилно с настърган кашкавал.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 















сряда, 17 юни 2015 г.

Руло с Мортадела

Руло с мортадела









Необходими продукти:

9 парчета мортадела
125г. крема сирене
200г. заквасена сметана
копър
2 стръка пресен лук
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:

Разбъркваме добре до гладка консистенция заквасената сметана и кремата сирене , слагаме вътре ситно нарязаните пресен лук и копър и подправяме ако е необходимо със сол .
Слагаме и черен пипер.
Върху пласт стреч фолио, нареждаме резените мортадела като застъпвяме всяко със следващото парче и разнасяме равномерно сместа ,която направихме.
Завиваме на стегнато руло като бонбон.












Оставяме да стегне в хладилник поне за час преди да поднесем.
Може да замените колбаса с такъв по Ваш избор както и плънката.
Добър Апетит!

 
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




 

 

 






вторник, 16 юни 2015 г.

Пърленки с кашкавал

Пърленки с кашкавал


У дома обожаваме пърленките и си ги приготвяме в различни вариации, от най-обикновената ПЪРЛЕНКА, която консумираме със скара,салати или като допълнение към някое сготвено ястие до ПЪРЛЕНКА С ПЛЪНКА , ЗАТВОРЕНА ПЪРЛЕНКА С ПЛЪНКА или такава приготвена в здравословен вариант като ПЪЛНОЗЪРНЕСТА ПЪРЛЕНКА
За ПИЦА НА БАРБЕКЮ отново съм заложила на любимата пърленка за основа
Каквато и да изберете да приготвите, уверявам Ви няма да сгрешите!









Необходими продукти:

2 бр. ПЪРЛЕНКИ
150 г. кашкавал



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната ако имате функция " грил" на 200градуса. или ако нямате такава функция загрейте на същите градуси ,но само горен реотан.
В тава с постлан пласт хартия за печене сложете пърленките (рецептата за тях вижте ТУК) и  покрийте всяка с обилно количество кашкавал.

 



Полейте с тънка струйка олио или зехтин и изпечете до получаване на златиста коричка.
Като са готови нарежете на парченца като пица и поднесете докато са още топли.
Можете да консумирате както само със зеленчукова салата, така и са прекрасна добавка към ястия с месо, а за не и само така да си ги хапнете
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!





Сладоледено кисело мляко с череши

Сладоледено кисело мляко с череши



Необходими продукти:

1 чаша цедено кисело мляко
1 1/2 чаша плодове в случая череши/ използвайте всякакви плодове според Вашите предпочитания- метода за приготвянето им е един и същ
1 с.л. мед



Начин на приготвяне:

Почистете от дръжките и костилките  черешите , аз използвах плодчетата от ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ тъй като според мен пресните замразени плодове стават директно на лед и не са приятни за хапване.
Сложих и от сиропа на сладкото за да се оцвети цялата консистенция в приятен бледо розов цвят и затова не сложих мед.
 Ако използвате пресни плодове ги направете на пюре с помощта на кухненски робот или блендер и ги добавете към киселото мляко.



Коригирайте според Вашия вкус сладостта на сладоледа с меда.
Замразете като поставите в подходящ съд във фризера и разбърквате сместа на 20 мин. първите 2 часа, а ако имате машина за сладолед още по-добре - сложете сместа в нея и тя ще си свърши работата.



След 5-6 часа ще си имате страхотно диетично сладоледено кисело мляко ,което няма да наруши режима на всички,които спазват някакви диети или просто са решили да се хранят здравословно без излишни захари
!!!Преди да сервирате оставете за 10 мин. на стайна температура да се отпусне сладоледа тъй като става твърд и не е удобен за оформяне с лъжица за сладолед!!!

Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

 






неделя, 14 юни 2015 г.

Сладко от малини


Сладко от малини




Необходими продукти:

2 кг. почистени малини
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина


Начин на приготвяне:

В дълбок съд подходящ за варенето на сладкото слагаме ред почистен плод от малини, ред захар и така завършваме със захарта.
Понеже имах малко къпини, ягоди и боровинки сложих и тях и стана страхотно сладко от горски плодове.
Оставяме една нощ, аз този процес го правя вечер и на сутринта варим.
Гъстотата я ми в такава, че като взема с лъжица от сладкото и като прокарам пръст по нея трябва да остане следа и така разбирам ,че е готово.
Пропорциите захар/ плод са такива каквито аз правя, така,че опитвайте и ако Ви е недостатъчно сладко поставете още захар.
10 минути преди да отнема от котлона прибавям лимонената киселина.
Още докато е горещо, затворете в измити и подсушени буркани като трябва да се уверите,че капачката е затегната много добре и обърнете надолу с нея. 
Оставете така до пълното охлаждане на бурканите.
Не "заварявам" допълнително тъй като горещото сладко "дръпва" въздуха ,който се намира в буркана и го вакуумира.
Това е!
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

 

 

 

Салата с риба тон


Салата с риба тон



Необходими продукти:

1 консерва риба тон без сос
1 с.л. каперси
100г. майонеза
10 бр. зелени маслини
1/2 червен лук ситно нарязан
1 червена пиперка, изпечена
4-5 листенца босилек
сол,черен пипер



Начин на приготвяне:

Рибата тон отцеждаме за да няма никаква течност и слагаме в купа.
Към нея прибавяме майонезата, ситно нарязаните лук, червената пиперка, маслините и босилека.
Слагаме и каперсите и подправяме на вкус.
Поднасяме с препечен хляб  или брускети.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Чийзкейк

Чийзкейк



Необходими продукти:

1 1/3 ч.ч. смлени бисквити , аз избрах такива с масло, а чашата ми е с вместимост 200г.
3 пакетчета крема сирене от 125г.
3 големи яйца
5 с.л. масло със стайна температура
250г. (малка опаковка)  заквасена сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт или 2 ванилийки на прах

Начин на приготвяне:

В тавичка с диаметър 20 см. ( аз нямах такава и го направих в 28см. затова и стана разлят,а не висок) разстиламе равномерно смлените бисквити, които предварително сме размесили с маслото.
Оставяме за 30 мин. в хладилник за да стегне бисквитения блат.
Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор и разбиваме с миксер крема сиренето със захарта, яйцата и заквасената сметана.
Прибавяме и ванилията.
Изсипваме така получената смес върху бисквитения блат и печем и 45 мин. като слагаме тавичката в друга с вода, т.е. печем на водна баня като внимаваме да не заври водата.
Докато се пече се надува и може на места да се напука, не се тревожете после като се охлади сляга и няма и следа от напукана повърхност.
Охладете добре преди сервиране за поне 15 мин. и отделете от стените на тавичката с нож,потопен в студена вода.
Хубаво е тавичката, в която печете, да е с падащо дъно, за да няма нужда да прехвърляте и така,ще запазите цялостта на тази вкусотийка.

Стана страхотен с много лек и фин вкус и много лесен за приготвяне и за това Ви го препоръчвам горещо!
Разбира се може да гарнирате с плодове, със сладко или с бита сметана, това решавате Вие

Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

събота, 13 юни 2015 г.

Домашно сладко от череши


Домашно сладко от череши







Необходими продукти:

2 кг. измити и почистени от костилките череши
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина



Начин на приготвяне:

Почистените и измити череши поставяме в подходящ съд , в който ще варим сладкото като подреждаме ред череши, пласт захар и така оставяме една нощ.
На другия ден варим като трябва да остане 1/2 от първоначалното количество.

 

 



10 минути преди да махнем от огъня слагаме и лимонената киселина.
Затваряме все още горещото сладко в измити и подсушени бурканчета с винтови капаци като много добре  ги затягаме  и обръщаме с капачките надолу докато изстинат напълно.
Обожавам да правя КАТМИ  гарнирани с това сладко, както и БУХТИЧКИ .
Да Ви е сладко!



ЗАБЕЛЕЖКА:  Това са пропорциите,които аз използвах за плод/захар, така че ако Ви се стори в процеса на варене ,че не е достатъчно сладко за Вашия вкус , добавете още захар!!!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








Бухтички без месене

Бухтички без месене


 
 



 



Необходими продукти:

300г. брашно
3 средни яйца
200мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
3 с.л. олио
щипка сол



Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме олиото и брашното с бакпулвера и щипката сол.
Сместа става гъста, загребваме с лъжичка и пускаме в нагорещено олио със средна температура.


!!!Много е важно да не е много горещо олиото за да не се препекат от вън и да останат сурови отвътре!!!


Отцеждаме върху кухненска хартия

Можете да ги гарнирате с каквото пожелаете сладко , шоколад или само с пудра захар, аз ги гарнирах с ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ
Добър Апетит!


Рецептата е базирана от ТУК


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...