петък, 6 март 2015 г.

Чеснова майонеза без яйца

Чеснова майонеза без яйца





Необходими продукти:

200мл. олио
100 мл. студено прясно мляко
сока на половин лимон (среден размер)
1-2 скилидки чесън 
сол
черен пипер



Начин на приготвяне:

В подходящ съд за пасиране слагаме олиото, прясното мляко, пресованата с преса за чесън скилидка чесън или много ситно накълцана, сока на лимона, солта и черния пипер.
С пасатора пасираме.




От начало е с рядка консистенция, не се притеснявайте просто продължете да пасирате нагоре -надолу с пасатора и ще се сгъсти , просто й трябва с около 10 сек, повече разбиване от обикновената майонеза с яйце именно поради липсата на яйце.






Става много свежа и лека.
Подходяща е както за сандвичи,така и за салати.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства







сряда, 4 март 2015 г.

Селска яхния със свинско месо

Селска яхния със свинско месо





Необходими продукти:


3 малки лука ( ако имате от дребните сложете от тях)
3 средни моркова
2 червени пиперки
1 кг. картофи (по-дребни)
1 буркан консервирани домати или 3 средни пресни домата
300г. замразен грах
600г. шарено свинско месо 
1 с.л. червен пипер
олио
сол
чубрица





Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на едро.
Месото нарежете на еднакви късчета.
В тенджера или подходящ съд загрейте мазнината.
Сложете месото и задушете докато побелее  от всички страни
Към него прибавете и всички останали зеленчуци.
Налейте чаена чаша вода и оставете на слаб огън да се задушат всички продукти под капак, като от време на време разбърквайте и внимавайте да не загори.
Консервираните домати или ако използвате пресни пасирайте до гладкост.
Прибавете към всички продукти, долейте около литър вода и оставете отново.
Подправете с червения пипер и чубрицата.
Оставете поне за час да се готви на много слаб огън ( от 9 степени оставих на 2 ) да къкри.
Най- накрая посолете на вкус. 





Обикновена ,но много вкусна яхнийка, която не отнема особени усилия за приготвянето й тъй като буквално всичко се реже на две-на три и се оставя да се готви.

Опитайте и Вие!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





вторник, 3 март 2015 г.

Маслинова паста

Маслинова паста







Необходими продукти:

1 шепа черни маслини
2-3 с.л. зехтин
1 голяма скилидка чесън






Начин на приготвяне:

Отстраняваме костилките на маслините и ги слагаме в тесен съд подходящ за пасиране, прибавяме леко пресованата скилидка чесън и зехтина.

Само една вметка в блендер или чопър става по-лесно пасирането отколкото с пасатор.




Тъй като маслините са достатъчно солени не добавяме сол.
Пасираме до гладка консистенция
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







сряда, 25 февруари 2015 г.

Картофки "Уеджис"

Картофки "Уеджис"




Необходими продукти:


3 картофа със средна големина

1/2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. сладък червен пипер
3 с.л. зехтин / олио
1 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. сол




Начин на приготвяне:


Картофите се обелват ако са с дебела кожа, а ако са от пресните се измиват добре с гъбичка.

Нарязват се по дължина и се попиват от излишната влага с домакинска хартия или салфетка.
Сложете резените картофи в купа и добре разбъркайте с мазнината.
Подправките се смесват , слагат се в мелничка за кафе и се смилат много фино, а след това  се овалва всяко картофче в тях и се нареждат в тава с хартия за печене на един ред.
!!!Ако картофките,които използвате са стари, бланширайте ги във вряща подсолена вода за 5 минути, за не останат сурови в средата, а отвън да прегорят,когато ги сложите да се пекат!!!

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто за около 20-25 минути!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








вторник, 24 февруари 2015 г.

Веган майонеза

Веган майонеза



Необходими съставки:

50г. суров белен слънчоглед
2 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
сока от 1/2 лимон
1 ч.л. кафява захар

зехтин 
около 50 мл. вода за разреждане

хималайска сол/ сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Слънчогледа се накисва във вода за час.
След това се отцежда и се слага в подходящ съд за пасиране заедно с кафявата захар, зехтина, оцета и лимоновия сок .
Пасираме тези съставки докато се получи абсолютно гладка консистенция, като ако се налага слагате малко вода за да се пасира по-лесно.
Като постигнем гладка смес, добавяме зехтин на тънка струйка и продължаваме пасирането.
Самата смес се сгъстява и ако желаете разредете с вода, аз сложих около 50 мл. и отново пасираме за кратко.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Тази слънчогледова майонеза е подходяща и за салати на майонезена основа.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник: kukuriak.com






понеделник, 23 февруари 2015 г.

Хумус с авокадо

Хумус с авокадо






Необходими продукти:

1 бр. авокадо
200г. нахут
2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин 
сока на 1 лимон
1 с.л. с връх сусамов тахан
черен пипер 
сухо чили



Начин на приготвяне:

Пасираме в блендер или кухненски робот нахута заедно с тахана, сока от лимон, чесъна и подправките. Трябва да стане на гладка смес. Ако използвате пасатор сложете в подходящ съд и пасирайте до гладкост.
Подправянето зависи изцяло от Вашия вкус.
Добавяме и "месото" на авокадото и отново пасираме. Опитваме и ако нещо липсва например искате повече чесън или да Ви е по-кисело сложете още лимонов сок или чесън.



Сервираме в подходящ съд като поливаме с тънка струйка зехтин и поръсваме със сушено чили.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Булгур с домати


Булгур с домати

 



Необходими продукти:

1ч.ч. вода
1 ч.ч. булгур
2 глави лук
2 домата
20 листенца пресен джоджен / 1/2 ч.л. сух
1/2 к.ч. олио
1/2 ч.л. сол



Начин на приготвяне:

Булгура се накисва във вода поне за 20 мин., а след това се отцежда.
В загрятата мазнина се запържва на ситно нарязания лук.
Като се задуши се прибавя булгура.
След като се омазни добре се налива 1 ч.ч. вода и 1/2/ ч.л. сол и се оставя да къкри на слаб огън до полу-готовност за около 15 мин. като бъркаме от време на време.
Доматите се нарязват на кубчета и заедно със наситнените листенца джоджен се прибавят към булгура.
Оставяме на котлона до изпаряването на всичката вода от доматите и сваряването напълно на булгура.
Това основно ястие е добро предложение за тези,които спазват строги пости, вегански режим или просто са решили да си пречистят организма с разтоварваща диета изключваща протеини.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник: supichka.com





неделя, 22 февруари 2015 г.

Лазаня с кори за баница


Лазаня  с кори за баница






Необходими продукти:

400г. фини кори за баница
Няколко вида колбас по избор
2 кисели краставички
лютеница/кетчуп/доматено пюре за основа
топено сирене
краве сирене
царевица
гъби
прясна зелена пиперка
кашкавал
чубрица,риган или подправки по Ваш вкус
олио


За заливката:
250 мл. газирана вода
4 яйца от големия размер или 5 по-малки
1/2 ч.л. сол




Начин на приготвяне:
В подходяща тава, аз използвах правоъгълна за по-удобно, намазняваме , слагаме 1 лист, отново намазняваме и отгоре друг лист.
За основа ползвах лютеница , но сложете каквото пожелаете като кетчуп или доматено пюре, след това колбас и нарязани продукти и подправки и след това отново кора за баница, намазняваме с олио и отново кора за баница.
Така редуваме докато свършим продуктите като завършваме с кори за баница.
Нарязваме на квадрати и заливаме със заливка направена от разбитите яйца, газираната вода и солта.





Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди да е готова "лазанята", вадим от фурната и покриваме обилно с настърган кашкавал.
Като получим златист загар  лазанята е готова.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Яйчен пастет


Яйчен пастет



Този божествен пастет от варени яйца ще Ви спечели с неустоимия си вкус. Подходящ е за пролетта , тъй като може да сложите в него, предпочитаните от Вас "зеленийки", а също така и за Великденската трапеза.




Ето и необходимите продукти за пастета,който аз направих:

3 сварени яйца от най-големия размер
1 с.л. зехтин
100г. сирене
3 стръка пресен копър
1 стрък пресен лук,но само зелената му част
черен пипер

Начинът на приготвяне е изключително лесен:

Нарежете на ситно зелената част на пресния лук, копъра , а варените яйца на 4.
 Използвах за направата на пастета Нутрибулет, тъй като смила за секунди , като поставих всички всички съставки,като най-отгоре натрошаваме с ръка сиренето и поливаме с лъжицата зехтин в малката чашка.
Използвах кръстатите остриета на Нутрибулет и миксирах за кратко тъй като не исках да е напълно гладка сместа,а леко да загатва за продуктите,които  се съдържат.





При необходимост подправете допълнително по Ваш вкус със сол (ако сиренето,което използвате не е достатъчно солено) и черен пипер.
Страхотна разядка е и уникално на вкус.
Опитайте и Вие!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


рецептата е вдъхновена от : http://www.supichka.com






сряда, 18 февруари 2015 г.

Кашкавал пане

Кашкавал пане



Необходими продукти:


200г. кашкавал ( за 4 бр. по 50г. за всяко парче)
2 яйца
2 листа кори за баница
олио за пържене


Начин на приготвяне:


Всяка плочка кашкавал с дебелина от сантиметър,но не по-тънко, се завива в 1/2 кора за баница. Моите бяха много пресни и се понакъсаха,но ги закрепих една за друга и пак се получи чудесен резултат.







Потапят се в разбитите яйца и се оставя да се напои много добре от двете страни кората.

Пържи се в силно сгорещена мазнина.
Отцеждаме от излишната мазнина върху пласт кухненска хартия или салфетка.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Баница със спанак

Баница със спанак







Необходими продукти:


1 кг. спанак
400г. фини кори за баница
400г. сирене
около 100мл. олио (на око слагах)
3 яйца от големия размер
400мл. прясно мляко
сол






Начин на приготвяне:


Измиваме спанака и го накълцваме на ситно и в съд с 2 с.л. олио го задушаваме. 
Посоляваме го.
След като намали двойно обема си и се уверим,че е омекнал достатъчно го отнемаме от котлона и оставяме да се охлади.
Слагаме една кора за баница, намазняваме я и слагаме друга отгоре й. 
Разпределяме спанак, сирене и отново малко от олиото.




 Завиваме на руло.

Редим в намазнена тава , в която ще печем баница , докато продуктите свършат.





Правим заливка като разбиваме яйцата и прясното мляко и разпределяме върху баницата.




Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност (около 40 мин. беше при мен)




След като е готова, напръскваме с вода и завиваме с кърпа да се задуши за 10-15 мин.
Добър Апетит!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...