Най-търсени за последните 7 дни
Захаросан джинджифил
Да си призная не съм любител на джинджифила и неговия вкус като цяло,но тъй като е мощен антиоксидант и много полезен го прибавям към прясно изцедени сокове и разбира се в сладкиши. Особено много обичам джинджифиловите сладки,които приготвям за Коледа.
Наскоро попаднах съвсем случайно на рецепта за захоросан джинджифил и просто нямаше как да не я опитам ,а и все пак наближават най-хубавите празници в годината (поне за мен) и ще мога да го добавям в този му вид към всякакви десерти.
Ето и какво Ви е необходимо:
1 корен джинджифил (около 250г)
1/4 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
още допълнително 2 ч.ч. вода
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
С помощта на белачка премахнете "кожата" му като можете да я залеете с вода и да си направите джинджифилов чай от нея.
Нарежете корена на тънки кръгчета, сложете ги в подходящ съд и ги залейте с 2 ч.ч. вода.
Оставете да ври на умерена температура за 10 мин.
Прецедете като може да си направите от водата ,в която се е варил джинджифила мед и лимон и да си направите чай.
Върнете отново в съда и го посипете с 1/2 ч.ч. захар и 1 /4 ч.ч. вода.
Разбъркайте и оставете да ври за 20 минути отново на умерена температура.
Трябва да се получи гъст захарен сироп.
В тавичка сложете пласт хартия за печене,посипете захар и сложете кръгчетата джинджифил като леко ги отцедите,а след това отново ги посипете със захарта за да са "захаросани" отвсякъде.
Оставете да изсъхнат и можете да ги консумирате така или да ги прибавяте към десерти.
Имат много приятен лютиво-сладък вкус.
Да Ви е сладко!
източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Прясно зеле със свинско месо на фурна
Необходими продукти:
1 голяма зелка
700г. свинско месо (най-добре шарено)
3 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
2 с.л. червен пипер
сол
растително олио
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето ,а месото на еднакви по големина парчета, за да се сготвят за едно и също време.
В тенджера сложете олио и кат се сгорещи надушете месото.
След като побелее, пуснете дафиновите листа и зърната черен пипер.
Оставете под капак на ниска температура да продължава да се задушават късчетата за още около 10 минути като разбърквате от време на време.
Добавете зелето.
Разбъркайте всичко много добре
Отново похлупете с капак и разбърквайте от време на време докато омекне ( ако е крехко ще омекне бързо).
След като това стане,посолете, прибавете червения пипер и отново разбъркайте.
Прехвърлете в тавичка и печете на 200 градуса в предварително сгорещена фурна.
След като започне да се запича , разбъркайте и оставете отново да се запече (така правеше баба)
Сервирайте ястието топло!
Свинското месо ,можете да замените и с ребра и става още по-вкусно.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Печена тиква с мед,орехи и стафиди
Необходими продукти:
1/2 тиква "цигулка"
мед/захар
орехи
стафиди накиснати в ром или бренди и престояли поне 4-5 часа
канела
Начин на приготвяне:
Почистете тиквата от тиквените семки и месестата част ,в която са обвити (ТУК можете да видите една идейка, чрез която да оползотворите тези толкова полезни за нашето здраве тиквени семки)
Ако не искате да я режете на парчета,а искате да я оставите цяла тиквата,както съм направила аз ,направете няколко прореза с остър нож ,за да може да изпече бързо,иначе ще отнеме около час и половина ,а според мен не си заслужава да се чака толкова дълго.
Сложете я в тавичка и я покрийте с алуминиево фолио за да може да се задуши.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна и като минат 40 минути,можете да отворите фолиото и да проверите на какъв етап се е опекла.
Ако е вече мека премахнете изцяло фолиото и печете докато се запече по повърхността.
Поднесете още топла,гарнирана със стафидите,орехите и меда като може да поръсите и с канела, но в никакъв случай не я оставяйте да изстине,защото няма да може да поеме от всички тези аромати на добавките към нея и няма да е толкова вкусна.
Това е едни скъп спомен от моето детство,когато баба печеше тиква и я поръсваше със захар,а ние обирахме само горната част със захарта и после отново си слагахме за да ни е по-сладко.
Надявам се да Ви хареса моят вариант!
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!