Захаросан джинджифил
Да си призная не съм любител на джинджифила и неговия вкус като цяло,но тъй като е мощен антиоксидант и много полезен го прибавям към прясно изцедени сокове и разбира се в сладкиши. Особено много обичам джинджифиловите сладки,които приготвям за Коледа.
Наскоро попаднах съвсем случайно на рецепта за захоросан джинджифил и просто нямаше как да не я опитам ,а и все пак наближават най-хубавите празници в годината (поне за мен) и ще мога да го добавям в този му вид към всякакви десерти.
Ето и какво Ви е необходимо:
1 корен джинджифил (около 250г)
1/4 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
още допълнително 2 ч.ч. вода
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
С помощта на белачка премахнете "кожата" му като можете да я залеете с вода и да си направите джинджифилов чай от нея.
Нарежете корена на тънки кръгчета, сложете ги в подходящ съд и ги залейте с 2 ч.ч. вода.
Оставете да ври на умерена температура за 10 мин.
Прецедете като може да си направите от водата ,в която се е варил джинджифила мед и лимон и да си направите чай.
Върнете отново в съда и го посипете с 1/2 ч.ч. захар и 1 /4 ч.ч. вода.
Разбъркайте и оставете да ври за 20 минути отново на умерена температура.
Трябва да се получи гъст захарен сироп.
В тавичка сложете пласт хартия за печене,посипете захар и сложете кръгчетата джинджифил като леко ги отцедите,а след това отново ги посипете със захарта за да са "захаросани" отвсякъде.
Оставете да изсъхнат и можете да ги консумирате така или да ги прибавяте към десерти.
Имат много приятен лютиво-сладък вкус.
Да Ви е сладко!
източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Да си призная не съм любител на джинджифила и неговия вкус като цяло,но тъй като е мощен антиоксидант и много полезен го прибавям към прясно изцедени сокове и разбира се в сладкиши. Особено много обичам джинджифиловите сладки,които приготвям за Коледа.
Наскоро попаднах съвсем случайно на рецепта за захоросан джинджифил и просто нямаше как да не я опитам ,а и все пак наближават най-хубавите празници в годината (поне за мен) и ще мога да го добавям в този му вид към всякакви десерти.
Ето и какво Ви е необходимо:
1 корен джинджифил (около 250г)
1/4 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
още допълнително 2 ч.ч. вода
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
С помощта на белачка премахнете "кожата" му като можете да я залеете с вода и да си направите джинджифилов чай от нея.
Нарежете корена на тънки кръгчета, сложете ги в подходящ съд и ги залейте с 2 ч.ч. вода.
Оставете да ври на умерена температура за 10 мин.
Прецедете като може да си направите от водата ,в която се е варил джинджифила мед и лимон и да си направите чай.
Върнете отново в съда и го посипете с 1/2 ч.ч. захар и 1 /4 ч.ч. вода.
Разбъркайте и оставете да ври за 20 минути отново на умерена температура.
Трябва да се получи гъст захарен сироп.
В тавичка сложете пласт хартия за печене,посипете захар и сложете кръгчетата джинджифил като леко ги отцедите,а след това отново ги посипете със захарта за да са "захаросани" отвсякъде.
Оставете да изсъхнат и можете да ги консумирате така или да ги прибавяте към десерти.
Имат много приятен лютиво-сладък вкус.
Да Ви е сладко!
източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!