неделя, 13 април 2014 г.

Ягодови кексчета



                                                           Ягодови кексчета







Необходими продукти за 20 бр.: 10 бр. големи  ягоди, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 1/2 ч.ч. олио/ растителна мазнина.

Начин на приготвяне: В купа се смесват сухите съставки и отделно течните. След това се разбърква всичко като не е нужно миксер тъй като става много лека смес.


Загрява се фурната на 180 градуса.
В чашки за кексчета се слага от сместа като не се пълни до горе. Пекат се около 20 мин.
Охлаждат се и се украсяват по желание!



Мини пастички



                                                                    Мини пастички


Необходими  продукти за пандишпана:
5  яйца, 125г. захар, 140 грама брашно, 1 пакетче бакпулвер, ванилия или аромат по желание.


За крема: 200г. сладкарска сметана, 100 г. бял шоколад, 1/2 ч.ч. смлени бадеми.

За декорация: кокосови стърготини, цветни захарни пръчици , смлени бадеми, плод по желание.


Начин на приготвяне: Загрява  се фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Пресява се брашното с бакпулвера и ванилията и се разбиват докато се получи хомогенна смес.
В голямата  тава на фурната се слага хартия за печене и се излива сместа като трябва да се разположи равномерно. Пече се около 20 минути като се пробва с клечка за зъби.
За крема се разтопява шоколада и се загрява сметаната като трябва да са с еднаква температура, за да не се пресече крема. Разбива се и се слага в хладилник за поне час. Отново се разбива като се прибавят и смлените бадеми.
Пандишпана се охлажда и с помощта на резци за сладки (формички) се изрязват на малки формички. Слепват се по две като между тях се слага от крема , както и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини или в смлените бадеми или в  захарните пръчици.
Отгоре се слага с шприц крем и се украсява с плод или по желание!


събота, 12 април 2014 г.

Пълнени гъби

Пълнени гъби






Необходими продукти: 
7 големи печурки, 
3 резена бекон или колбас по желание
 масло, 
7 кубчета синьо сирене, 
кашкавал , 
черен пипер, 
бял пипер, 
копър и магданоз .

Начин на приготвяне:
Гъбите се обелват и се махат пънчетата. 
Слага се във всяка гъбка по малко масло и ситно нарязан бекон, след това от синьото сирене и се покриват с настърган кашкавал.


Подправят се и се  слагат зелените подправки и по капка олио.
Пекат се на функция "грил" за 15-20 мин. на 200 градуса.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!














четвъртък, 10 април 2014 г.

Крустини със зелена паста


                                                      Крустини със зелена паста

Необходими продукти: 3 стръка пресен лук, 3 стръка пресен чесън, шепа магданоз, 3 с.л. зехтин. сол, черен пипер. Хляб по избор.

Начин на приготвяне: Махат се коричките на хляба и се реже по желание. Слагат се в тава с хартия за печене и се слага във фурната на 160 градуса на функция "грил" за 10-15 минути.
В чопър не в пасатор се слагат всички съставки за пастата и се реже на много фини парченца.
Пастата се слага  върху хляба докато е топъл за да попие всички аромати.
Крустините са перфектна добавка за супи и салати!

Сицилианска пилешка супа

 Сицилианска пилешка супа






Необходими продукти:

1 голямо пилешко бутче, 
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук, 
1 голям морков, 
3 големи картофа, 
1/4 глава целина или 1/2 малка , 
2 домата, 
1/2 пакет деталини паста, 
3 с.л. зехтин.



Начин на приготвяне:

Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява. 
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят. 
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер. 
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

сряда, 9 април 2014 г.

Американски Corn Dog


 Американски Corn Dog






Необходими продукти: 

10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
 1 1/2 ч.ч. царевично брашно, 
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно, 
1/4 ч.ч. захар,
 1 бакпулвер, 
1 яйце,
 1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
 1 с.л. мед.





Начин на приготвяне: 

В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда. 
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.






Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят  се със сосове по избор!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник на рецептата ТУК



вторник, 8 април 2014 г.

Тутманик

                                    
                                                          Тутманик

Необходими продукти: 500 г. брашно, 3 яйца, 1 жълтък, 250 г. сирене, 1 пакетче суха мая, 1 ч.ч. кисело мляко, 120 г. разтопено краве масло, 1/2 ч.ч, олио, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто от брашното, маята, солта,захарта и само едно яйце. Оставя се на топло да удвои обема си.
Разделя се на 3 части. Маслото се разтопява и се смесва с олиото. Сиренето се натрошава и се смесва с яйцата.
Първия пласт се разстила върху плот и се намазва с мазнината и с част от разбитите яйца и сирене. Слага се втори пласт със същата големина и дебелина и отново с масло и яйчена смес. Повтаря се същото и с третата част от тестото.
Оформя се по желание, но най-елементарното и разпространено е да се навие на руло и да се нареже на 8 парчета.
Оформя се по желание и се слага в намазнена тава и се оставя отново да втаса , докато удвои обема си. Маже се с жълтъка и се пече в предварително загрята на 180 градуса. 



понеделник, 7 април 2014 г.

Пържени тиквички със специален сос




                                     Пържени тиквички със специален сос


Необходими продукти: 5-6 средни тиквички, брашно за паниране, олио за пържене,  1 връзка копър, 1 връзка пресен чесън, 1 бр. кисело мляко , сол.

Начин на приготвяне: Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета с еднаква дебелина.
Осоляват се и се оставят в гевгир да си отделят излишната вода за около 2 часа.
Тиквичките се панират в брашното и се пържат в силно сгорещена мазнина на маслена баня.
Оставят се след това върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.
За соса се взема киселото мляко и се оставя в много ситна цедка за да се отдели ако има вода , с цел да не се разводни соса. Нарязват се на ситно пресния чесън и копър и се прибавят към киселото мляко. Посолява се.
Тиквичките се охлаждат за да не станат на каша като се поднесат със соса.


неделя, 6 април 2014 г.

Венец от месо


  Венец от месо



Необходими продукти:

750г. кайма, 1/2 връзка магданоз, 1 връзка зелен лук, 5 малки кисели краставички, 1 среден морков, 1/2 ч.л. кимион, черен пипер


Начин на приготвяне:
Моркова и краставичките се режат на ситно. Магданоза и пресният лук също. Каймата се подправя с черния пипер и кимиона и се омесва много добре с останалите продукти.
В кексова форма се "разстила" каймата като трябва да е на половина на формата за да не придобие форма на кекс , а на венец.
Пече се на 200 градуса 35-40 мин.
Обръща се в подхдяща чиния и се оставя леко да се охлади.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Кексчета със захарни пръчици







                                       Кексчета със захарни пръчици

Необходими продукти: 1 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 3 с.л. цветни захарни топчета или пръчици, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 2 ванилии на прах или аромат по желание.

Начин на приготвяне: Захарта се разбива с яйцето , прибавя се и млякото , отделно се смесват много добре и сухите съставки. Прибавят се към течните и се разбърква докато се смесят много добре. Слагат се и захарните пръчици.
Във форми за кексчета се слагат 20 чашки и се намазват леко с олио. Слага се от сместа като не се пълни до горе.
Пекат се на 180 градуса 15-20 мин. като се проверяват с шиш или клечка за зъби.
Украсяват се по желание в случая със оцветена сладкарска сметана.



петък, 4 април 2014 г.

Шишче предястие




                                                                     Шишче предястие


Необходими продукти: 4 с.л. руска салата, 4 резена бекон, 2 резена краставица.

Начин на приготвяне: Бекона се завива на рулце с руската салата и се нанизва на шиш. Преди следващото рулце се слага резен краставица,която е нарязана като лента по дължина  и така докато свършат продуктите. Поднася се със зеленчукова гарнитура.


Печен патладжан на фурна





                                                           Печен патладжан на фурна


Необходими продукти: 1 среден патладжан, 50г. сирене, 3 с.л. майонеза, 1 яйце ,50г. кашкавал, магданоз или копър,сол,черен пипер, мазнина за омазняване.

Начин на приготвяне: Патладжана се измива и се нарязва като ветрило. Слага се в подсолена гореща вода в която кисне 20-25 мин. Измива се и се подсушава.
Прави се смес от майонезата, магданоза ,яйцето и  сиренето и се намазва между пластовете ветрило.
Пече се в сгорещена на 180 градуса фурна първо завит в алуминиево фолио около час след това се отвива и се поръсва обилно с кашкавал и се запича още 10-15 мин.





Овчарска салата



                                                    Овчарска салата

Необходими продукти: 2 големи домата, 1 малко бурканче мариновани нарязани гъби, 1 средна краставица, шунка или друг мек колбас, 10 бр. черни маслини, кашкавал, сирене, олио,оцет,сол.

Начин на приготвяне: Доматите и краставицата се нарязват , прибавят се гъбите и маслините . Шунката се нарязва на кубчета и се разбърква много добре. Кашкавала и сиренето се настъргват и се овкусява по желание с олио,оцет и сол.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...