вторник, 15 април 2014 г.
неделя, 13 април 2014 г.
Ягодови кексчета
Ягодови кексчета
Необходими продукти за 20 бр.: 10 бр. големи ягоди, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 1/2 ч.ч. олио/ растителна мазнина.
Начин на приготвяне: В купа се смесват сухите съставки и отделно течните. След това се разбърква всичко като не е нужно миксер тъй като става много лека смес.
Загрява се фурната на 180 градуса.
В чашки за кексчета се слага от сместа като не се пълни до горе. Пекат се около 20 мин.
Охлаждат се и се украсяват по желание!
Мини пастички
Мини пастички
Необходими продукти за пандишпана: 5 яйца, 125г. захар, 140 грама брашно, 1 пакетче бакпулвер, ванилия или аромат по желание.
За крема: 200г. сладкарска сметана, 100 г. бял шоколад, 1/2 ч.ч. смлени бадеми.
За декорация: кокосови стърготини, цветни захарни пръчици , смлени бадеми, плод по желание.
Начин на приготвяне: Загрява се фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Пресява се брашното с бакпулвера и ванилията и се разбиват докато се получи хомогенна смес.
В голямата тава на фурната се слага хартия за печене и се излива сместа като трябва да се разположи равномерно. Пече се около 20 минути като се пробва с клечка за зъби.
За крема се разтопява шоколада и се загрява сметаната като трябва да са с еднаква температура, за да не се пресече крема. Разбива се и се слага в хладилник за поне час. Отново се разбива като се прибавят и смлените бадеми.
Пандишпана се охлажда и с помощта на резци за сладки (формички) се изрязват на малки формички. Слепват се по две като между тях се слага от крема , както и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини или в смлените бадеми или в захарните пръчици.
Отгоре се слага с шприц крем и се украсява с плод или по желание!
събота, 12 април 2014 г.
Пълнени гъби
Пълнени гъби
Необходими продукти:
7 големи печурки,
3 резена бекон или колбас по желание
масло,
7 кубчета синьо сирене,
кашкавал ,
черен пипер,
бял пипер,
копър и магданоз .
Начин на приготвяне:
Гъбите се обелват и се махат пънчетата.
Слага се във всяка гъбка по малко масло и ситно нарязан бекон, след това от синьото сирене и се покриват с настърган кашкавал.
Подправят се и се слагат зелените подправки и по капка олио.
Пекат се на функция "грил" за 15-20 мин. на 200 градуса.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
четвъртък, 10 април 2014 г.
Крустини със зелена паста
Крустини със зелена паста
Необходими продукти: 3 стръка пресен лук, 3 стръка пресен чесън, шепа магданоз, 3 с.л. зехтин. сол, черен пипер. Хляб по избор.
Начин на приготвяне: Махат се коричките на хляба и се реже по желание. Слагат се в тава с хартия за печене и се слага във фурната на 160 градуса на функция "грил" за 10-15 минути.
В чопър не в пасатор се слагат всички съставки за пастата и се реже на много фини парченца.
Пастата се слага върху хляба докато е топъл за да попие всички аромати.
Крустините са перфектна добавка за супи и салати!
Сицилианска пилешка супа
Сицилианска пилешка супа
Необходими продукти:
1 голямо пилешко бутче,
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук,
1 голям морков,
3 големи картофа,
1/4 глава целина или 1/2 малка ,
2 домата,
1/2 пакет деталини паста,
3 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява.
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят.
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер.
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 голямо пилешко бутче,
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук,
1 голям морков,
3 големи картофа,
1/4 глава целина или 1/2 малка ,
2 домата,
1/2 пакет деталини паста,
3 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява.
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят.
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер.
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Абонамент за:
Публикации (Atom)