Лимонова фантазия


А ето и необходимите продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
За крема:
2 кисели млека по-голям процент, аз ползвах от по 400г. които са и 3,6%
Захар на вкус , аз сложих 1 ч.ч. пудра захар, за да не ползвам миксер
сока и кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си и станат на пухкав крем.
Прибавяме брашното,бакпулвера и ванилията и отново разбиваме.
Присипваме сместа във форма за печене (28см) с подвижен пръстен използвах аз и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до "суха" клечка т.е. около 20 мин.

.....и вече готов изпечен

....така изглежда крема, с който заливаме блата

.... и вече залят като сложих кората на още един лимон за декорация

След като е готов, оставяме да се охлади и правим крема като разбиваме млеката със захарта и сока и кората на лимона и заливаме блата.
Оставяме да се сиропира за не по-малко от 6 часа в хладилника.
Ето виждате как сиропа, който се получава от водата от киселото мляко и пудрата захар се е извлякъл и е отгоре е останал само гъст крем и е
излишно да споменавам колко добре се е напоил блата на тази лимонова фантазия.
Идеалният десерт за горещите летни дни!
източник






1 бакпулвер
За крема:
2 кисели млека по-голям процент, аз ползвах от по 400г. които са и 3,6%
Захар на вкус , аз сложих 1 ч.ч. пудра захар, за да не ползвам миксер
сока и кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си и станат на пухкав крем.
Прибавяме брашното,бакпулвера и ванилията и отново разбиваме.
Присипваме сместа във форма за печене (28см) с подвижен пръстен използвах аз и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до "суха" клечка т.е. около 20 мин.

.....и вече готов изпечен

....така изглежда крема, с който заливаме блата

.... и вече залят като сложих кората на още един лимон за декорация

След като е готов, оставяме да се охлади и правим крема като разбиваме млеката със захарта и сока и кората на лимона и заливаме блата.
Оставяме да се сиропира за не по-малко от 6 часа в хладилника.
Ето виждате как сиропа, който се получава от водата от киселото мляко и пудрата захар се е извлякъл и е отгоре е останал само гъст крем и е
излишно да споменавам колко добре се е напоил блата на тази лимонова фантазия.
Идеалният десерт за горещите летни дни!
източник





