петък, 5 януари 2024 г.

Сметанови пилешки филенца

 Сметанови пилешки филенца




Продукти:

500г. пилешко филе

1 ч.л. пшенично нишесте

200г гъби

1 голям кромид лук

500мл. пълномаслена животинска сметана

120 г кашкавал

1/2 връзка магданоз

Растителна мазнина

Сол, черен пипер 

Сложих и 1 с.л.с връх от моята вегета, която има много зеленчуци и обогати уникално ястието


Приготвяне:

Нарязваме пилешки месо на еднакви късчета.

Посоляваме и подправяме с черния пипер и поръчваме с нишестето.

Хубаво разбъркване за да полепне нишестето по всяко късче и поставяме в тиган с малко мазнина.  

Запържваме до получаване на златист загар и отделяме в чиния.


В същата мазнина задушаване лукът и гъбите , след това добавяме сметаната и оставяме на покъкри на слаб огън за около 10 минути. След това добавих от домашната ми вегета, късчетата пилешко месо и настъргания кашкавал.

Отново оставяме да покъкри за още 10 минути добавяме ситно нарязани магданоз, разбъркваме и ястието е готово за сервиране.

Поднасяме върху картофено пюре.

Това ястие влиза в графа " експресни" рецепти, защото е готово за 30 минути.

Добър Апетит!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...