неделя, 14 януари 2024 г.

Пилешка супа с варена засройка

 Пилешка супа с варена застройка




Продукти:

500г пилешко бяло месо

1 морков

1 глава кромид лук

Фиде 

Сол, зърна черен пипер, няколко дафинови листа

Растителна мазнина

1 връзка пресен магданоз

1 лимон



За варената застройка:

400г. Кисело мляко

2 яйца

1 с.л. с връх брашно



Приготвяне:

В дълбока тенджерка слагаме растителната мазнина и задушаваме на ситно нарязания лук и настъргания морков.

След като са се задушили добре, добавяме пилешкото месо нарязано на малки късчета и разбъркваме докато побелеят от всички страни.

Добавяме 1.5 л вода и в тензух слагаме зърната черен пипер и да виновния лист и пускаме в супата за да си пуснат ароматите и вкусовете по време на варенето.

Варим на средна температура за около 30 минути или докато месото е напълно сварено като след като е готово махаме тензуха с подправките.

Отделно в касерола  или в друг удобен за вас съд разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното и загряваме при  непрекъснато бъркане за да не се пресекат и сготвят.

След като се уеднаквят температурите добавяме от бульона  като отново бъркаме и цялата тази смес изсипваме в тенджерката със супата.

Накрая добавяме фидето и оставяме още 10 мин. на бавен огън.

Накрая поръчваме със ситно нарязан магданоз и сока от лимона.

Сол добавяме на вкус.

Обожавам супи от малка и съм правила и  правя всякакви, а всичките предложения за супички можете да видите ТУК



Това е една от най-вкусните супи, които някога съм правила и съм хапвала и препоръчвам да я опитате, а освен всичко друго е и много засищаща.



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...