сряда, 29 ноември 2023 г.

Салата "Коледен венец"

Салата "Коледен венец "





Необходими продукти:


350г. сварено пилешко филе

150г твърд кашкавал

4 твърдо сварени яйца

3-4 сварени картофа

3 кисели краставички

4-5 чери домати

1 връзка копър

300г майонеза



Начин на Приготвяне:

Пилешкото филе се сварява и се накъсва на  дребни парчета.
Картофите се настъргват на едро ренде.
Използваме чиния, която ще бъде за самата салата, поставяме ринг, от тавичка на торта с падащо дъно, а в средата слагаме чаша като така ще постигнем желаната от нас форма на венец.
Първия пласт слагаме с картофи, като много добре притискаме.


Втория пласт редим с пилешкото месо.
Сега следва пласт майонеза, която можем да направим и сами. Моята рецепта е тази.
Нужно е наистина добре да притискаме пластовете за да не се получат кухини с въздух и като махнем формата салатата да се разпадне.
Краставичките е хубаво след като сте ги наситнили да ги оставите да се изцедят от излишната вода и след това слагаме пласт от тях в салатата.
Отново слагаме пласт майонеза и накрая настъргваме кашкавала и яйцата.
Съветвам майонезата да си я овкусите със сол и черен пипер, тъй като салатата става леко безсолна.
Оставяме да стегне за час и след това махаме подвижните стени и чашата и украсяваме с копър и чери домати.
Пилешкото месо може да замените с колбас по избор.
Тази прекрасна салатка може да стане част от Вашата Коледна и Новогодишна трапеза като е толкова лесна и вкусна и с достъпни продукти.
Още рецепти за празничната трапеза можете да откриете ТУК.


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...