неделя, 10 септември 2023 г.

Нисковъглехидратно хлебче с ядки

 Нисковъглехидратно хлебче с ядки





Съставки:

1/4 ч.ч. цели бадеми
1/4 ч.ч. цели лешници

1/2 ч.ч. тиквени семки
1/4 ч.ч. ленено семе

3 с.л. сусам
1 1/2 ч.ч. бадемово брашно
1/2 ч.ч. лешниково брашно
2 с.л. кокосово брашно
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.ч. ядково мляко
1 с.л. ябълков оцет
3  яйца

1/3 ч.ч. кокосово масло

1 с.л. мед




Приготвяне:

В кухненски робот слагаме суровите ядки и смиламе на ситно ( аз не смлях толкова ситно, което беше грешка, защото се усещаха ядките твърде много ).
След това добавяме и останалите съставки  и разбиваме с робота докато не се получи смес, която прехвърляме в тавичка с хартия за печене, поръсваме със семена по желание  и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 45 минути или до суха клечка.
Общо взето време отнема единствено да си измерите продуктите и като цяло е доста бърза рецепта.
Хлебчето е високо протеиново и засища доста о е много здравословен вариант ако сте на режим и ви се хапва хляб.
Лешниците и лешниковото брашно замених с орехи и орехово брашно.







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...