понеделник, 17 юли 2017 г.

Лятно предястие с патладжан

Лятно предястие с патладжан


Продукти:

2 бр. средни по големина патладжана
3-4 скилидки чесън
150г. краве сирене , а ако намерите "Фета" ще стане още по-хубаво
30 мл. зехтин
1/2 връзка магданоз




Приготвяне:

Първо трябва да изпечем много добре патладжаните като за целта използвах оребрената плоча Стоун Ледженд Мастър Грил тъй като имах неблагоразумието преди време да сложа алуминиево фолио върху чисто новия си керамичен плот и със скоростта на светлината то залепна и от тогава имам едно прекрасно сребърно петно с размерите на огромен стек върху котлона си.
Стоун Ледженд Мастър Грил има голяма площ за печене, бързо и равномерно се загрява и пече с остатъчна топлина дори като изключите котлона дълго време заради дебелото си дъно ,което трудно изстива.


След като патладжаните са готови ги задушете в тенджерка с капак или в найлонова торбичка за да може по-лесно да ги обелите.
Като се хладят ги обелете като запазите дръжките им , разрежете ги по дължина и ги разтворете като пеперуда така,че вътрешната им мека част да е нагоре и да можем да я овкусим.
Посолете ги леко ако сиренето ,което използвате не е много солено, нарежете на ситно чесън ,който разпределете върху патладжаните, надробете сиренето,полейте със струйка зехтин и обилно поръсете със ситно нарязан магданоз.
Тази салата- предястие е прекрасна за горещите летни дни и да си я изконсумирате със студена ракийка или чаша бяло вино.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете да намерите ТУК






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...