понеделник, 10 април 2017 г.

Сотирани гъбки на тиган

Сотирани гъби на тиган с масло и мащерка



Продукти:

500г. гъби печурки
50г. масло + 20 мл. зехтин / растително олио
сол

пресни подправки по Ваш вкус
(копър, мащерка)





Приготвяне:


Измийте с грубата страна на гъбичката гъбите много добре, така,че да не остане по тях почва или друг вид нечистотия.
Нарежете ги на не много тънко.
Загрейте тиган с незалепващо покритие, аз използвам червеното тиганче Стоун Ледженд тъй като е с дебело дъно и много бързо се нагрява,което запазва хранителните и вкусовите качества на храните, поставете маслото и зехтина, и след като се загрее след около 10 секунди поставете гъбите.




Разбърквайте често тъй като стават буквално за 5 минути, а след като добият златисто кафеникъв цвят посолете и добавете желаната от Вас подправка (аз поставих клонче мащерка).
Извадете с решетъчна лъжица за да се отдели излишната мазнина.
Поднесете веднага!
Тези гъбки са идеалната гарнитура , прекрасна добавка към ястия ,супи или салати тъй като приготвени по този начин никога няма да Ви се разводнят както става обикновено!
Добър Апетит!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...