Пълнени яйца
Продукти:
10 бр. яйца
3 с.л. майонеза
1 с.л. заквасена сметана/ цедено кисело мляко или гъсто кисело мляко
2-3 скилидки чесън
сол
1 ч.л. пушен червен пипер
пресен магаданоз
Приготвяне:
Поставете яйцата в дълбок съд, покрийте ги с вида, посолете я и ги поставете на котлон на умерена температура като не покривате съда с капак за да не се спукат като заври водата.
След като заври водата засичате точно 8 минути.
След това сложете яйцата в студена вода и там оставете да изстинат за да се обелят по-лесно от черупките.
Моите яйца бяха много пресни и не можах да ги обеля добре въпреки студената вода.
Обелете от черупките и срежете на две по дължина 8-те яйца.
Сложете в купа жълтъците, целите две яйца, пушения пипер солта, пресованите скилидки чесън, магданоза и размачкайте с вилица до гладкост с майонезата и цеденото мляко (използвах цедено мляко).
Загребвайте с чаена лъжичка и напълнете белтъците със сместа.
Поръсете с магданоз и поднесете веднага.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
2 коментара:
Изглеждат много вкусни,правила съм подобни ще опитам и вашите. Благодаря за рецептата,поздрави!
Благодаря Ви наистина станаха страхотно предястие и изчезнаха светкавично!
Поздрави!
Публикуване на коментар