Италиански кюфтенца с доматен сос и пармезан
Продукти:
250г. свинско месо
250г, телешко месо
250г. говеждо месо
1 .ч.ч. хлебни трохи
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 голямо яйце
сол,черен пипер на вкус
1/2 ч.ч. настърган пармезан
2 скилидки чесън
За соса:
5 скилидки чесън
800г. консервирани домати / 2 буркана сос маринара
шепа пресен босилек - наситнен
пресен магданоз
3 с.л. зехтин
1 - 1 1/2 ч.ч. насърган пармезан
Приготвяне:
Накиснете хлебните трохи в млякото.
Отделно смесете месата заедно с наситнения чесън, пармезана, яйцето, и подправките.
Смесете с хлебните трохи и оформете мини кюфтенца.
С пасатор или блендер смесете доматите , зехтина и пасирайте до желаната консиситенция аз я направих напълно гладка .
Добавете наситнените босилек и магданоз и разбъркайте добре.
Поздравете със сол и черен пипер на вкус.
Сложете в тавичка соса , а отгоре наредете едно до друго кюфтенцата като ги натиснете леко за да се облеят със соса.
Поръсете обилно с пармезан.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
След като извадите от фурната оставете леко да се охлади и поръсете с магданоз и босилек.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
2 коментара:
Браво, Ели. Изглежда страхотно и съм сигурна, че е много вкусно. Поздравления!
Мерси ,Нелче! Наистина станаха много вкусни!
Публикуване на коментар