неделя, 14 септември 2014 г.

Зеленчукови шницели

                                                           Зеленчукови шницели





Необходими продукти: 2 картофа по-големи, 3 печени червени пиперки, 1 к.ч. грах,стерилизиран може и замръзен но леко подварен, сирене около 200 г. , магданоз, по желание пресен лук, 2 яйца, 3-4 с.л. брашно до получаване на хомогенна смес, 1 бакпулвер ,черен пипер, сол.

Начин на приготвяне: Картофите се настъргват на ситно ренде, печеният пипер се нарязва на кубчета, слага се и граха,натрошава се сиренето, магданозът и пресният лук се наситняват. Прибавят се яйцата, бакпулвера и брашното и се подправя на вкус.
В силно сгорещена мазнина се пържат като се изсипват с помощта на супена лъжица. Оставят се след като са готови върху кухненска хартия да се абсорбира излишната мазнина.
Стават малко тежички , затова за мен идеалната гарнитура към тях е огромна салата от сезонни зеленчуци.
Да ви е сладко!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...