вторник, 2 септември 2014 г.

Паста пене на фурна


                                                                     Паста пене на фурна





Необходими продукти: 1 пакет паста пене (500г.), 500г. кайма смес, 300г. кашкавал, 1 лук, ч среден морков, 250 мл. течна сметана за готвене, 3 средни домата, сол, черен пипер.


Начин на приготвяне: Сваряваме пастата в подсолена вода. През това време наситняваме лука и моркова и запържваме. Прибавяме и каймата с подправките ( аз сложих и малко кимион , освен черния пипер) и запържваме докато не стане на "трохи". Добавяме и пасираните домати с щипка захар и малко сол. Оставяме да поврят докато им се изпари водата. След това добавяме и сметаната. Овкусяваме на вкус и оставяме да покъкри около 10-15 мин. Ако ви се струва течно добавете едно черпаче за сос от водата , в която се е варила пастата. Ако отново ви се струва течно не се притеснявайте после пастата ще поеме сосът и ще се овкуси невероятно.
В подходяща тава слагаме сос след това паста и така докато свършат компонентите, но задължително се завършва със сос. Поръсваме обилно с кашкавал. Печем до получаване на златиста коричка в предварително загрята на 200 градуса фурна. Като е готово ястието изваждаме от фурната и оставяме 5-10 мин. и сервираме по желание с допълнително настърган кашкавал.
Добър апетит!





1 коментар:

Стаменова каза...

Изглежда страхотно.Аз бих добавила и малко босилек.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...