понеделник, 27 юли 2020 г.

Нисковъглехидратна пица с блат от тиквички

Нисковъглехидратна пица с блат от тиквички

С #BILLAБългария имаме едно страхотно предложение за вас за лек обяд, предястие или просто
похапване за плажа, което ще ви засити и ще се отрази страхотно на вашата фигура.
Това е една нестандартна пица, която по никакъв начин не отстъпва по вкус и аромат на

обикновената, затова ще се радваме да я опитате и се надяваме наистина да ви хареса!



Продукти за блата:

400г.тиквички (2 бр. средни на големина)
2 бр.яйца
150г.заквасена сметана
300г.кашкавал
2 средни домата
1/2 ч.л. сода за хляб
2 скилидки чесън
листенца босилек
зехтин 

за гарниране:
колбас,гъби,пиперка ,кашкавал 



Приготвяне:


За подготовката на блата поставяме в дълбока купа за разбъркване заквасената сметана,
яйцата, 150г. (половината) кашкавал и тиквичките предварително настъргани, осолени и
отцедени от излишната вода, която съдържат.



Не обелих тиквичките, тъй като кората им е изключително тънка, освен това нямах притеснения
относно съдържанието, тъй като са отглеждани по програма за намаляване на пестицидите от
български производители директно доставени от #BILLAГрадини.
Трябва да се получи хомогенна смес , към която прибавяме и содата.
Разбъркваме отново много добре.
Изсипваме сместа в тава с незалепващо покритие и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор до получаване на златист загар.
През това време приготвяме доматената основа като с помощта на блендер разбиваме
доматите, скилидките чесън и малко зехтин на гладка смес.
Доматките, които използвах са сорт Албенга, изключително сладки и месести и нямаше нужда
както обикновено да добавям захар, защото я нямаше тази кисела нотка, която обикновено я
има в доматите. Бяха пресни и свежи отново директно от #BILLAГрадини и с тънка кора, която
не обелих и се смели перфектно, тъй като беше наистина фина.




След като е готов блата, разпределяме доматената основа, поръсваме отгоре с останалата част
от настъргания кашкавал и гарнираме с продукти по желание.
Поръсих пицата със струйка зехтин и подправка за пица, но вие можете да добавите каквито
пожелаете подправки.







Отново връщаме във фурната докато се запекат продуктите отгоре и ...това е!
Тази пица е идеална за хора, спазващи нисковъглехидратен режим на хранене, спортуващи
хора или такива, които спазват калориен дифицит, освен това е много лека, засищаща и много
вкусна!




#BILLAГрадини #discoverfoodquality #търсикачественатахрана








вторник, 14 юли 2020 г.

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши



Продукти:

3 средни на големина яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
400г. череши
1 пакетче бакпулвер

За карамела:
1 ч.ч. захар
125г. меко масло


Приготвяне:

Измиваме черешите и им премахваме костилките.

Разполовяваме ги.

Много е важно плодовете и зеленчуците, които използваме да са висококачествени и още по-
важно е те да са от български производители. Затова се доверявам на #BILLAГрадини, тъй като
се отглеждат по програма за намаляване на пестицидите, а черешите, които използвах са
много едри, сочни, наситени с вкус и аромат. Затова и не добавих допълнително ванилова

есенция или друг аромат в сместа за сладкиша.

За сместа разбиваме яйцата със захарта, брашното и бакпулвера с помощта на миксер до

получаване на гладка хомогенна смес.




В подходяща тавичка (ако разполагате с такава с незалепващо покритие, ще е най-подходяща),
правите карамела като разтопявате маслото със захарта на средна степен на котлона, за да не
загори, защото ако това стане, ще започне да горчи и е по-добре да го изхвърлите и да

започнете отначало подготовката на карамела.

Трябва да имате предвид, че за да направите хубав карамел, ви е необходимо хубаво масло!
Аз използвах немското масло с марка BILLA, защото е с високо съдържание на мазнини - 82% и

така карамелът става плътен и не се разводнява.

Последната стъпка в приготвянето на сладкиша е да сглобим всички части като вече готовия
карамел оставим леко да се охлади и разпределим черешите върху него.
Внимателно изсипваме сместа за блата върху тях и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна за 25 мин. Всяка фурна е с различна мощност, така че го наглеждайте и опитайте

с клечка за зъби, дали е напълно изпечен.

След като е готов, охладете и обърнете в подходяща чиния, но не оставяйте да се охлади
напълно, защото слоят с черешите и карамела ще остане на тавата. Затова обърнете, докато е

все още леко топъл.
Поднесете с топка сладолед.

Този сладкиш влиза в графа бързи и лесни за подготвяне десерти, нискобюджетна рецепта е и

е перфектното допълнение към следобедното кафе!

понеделник, 29 юни 2020 г.

Кето руло от тиквички

Кето руло от тиквички


Здравейте, любители кулинари .
С удоволствие искам да ви уведомя ,че ще си партнираме с #BILLAБългария и ще предложим няколко рецепти включващи зеленчуци отгледани по програмата за намаляване на пестицидите изключително и само в България, директно от производители на #BILLAГрадини
Аз пък от своя страна се ангажирах да изготвя авторски рецепти, както знаете обожавам свежите и сезонни продукти и в случая за тази рецепта използвах тиквички -  български,свежи ,с малки семки и гладка кора и свеж цвят,а за салатата използвах микс от чери доматчета сочни и свежи със уникален сладък вкус.  Разбира се директно от 
#BILLAГрадини.





 



Продукти:

2 средни тиквички
200г. бекон
250 г. крема  сирене (2 пакетчета)
3 скилидки чесън
5 средни на големина яйца
50г. масло
1/4 ч.л. сода бикарбонат
сол
черен пипер

За поднасяне:

чери домати
2 скилидки чесън
краве сирене
магданоз
сол
зехтин


Приготвяне:

Тиквичките се настъргват, осоляват и се оставят да се изцеди водата за около 30 минути.
Изцеждат се допълнително с ръка или през марля, добавят се към тях яйцата, 125г. или едното пакетче крема сирене, 3 скилидки чесън, които се пресоват предварително и леко разтопеното масло и содата.
Подправя се със сол и черен пипер.

Сместа се разбърква много добре с помощта на миксер и след това се  изсипва в тава с постлана хартия за печене като за всеки случай намазняваме леко хартията за печене със зехтин или предпочитана от Вас течна мазнина.
Печем в предварително загрята на 200 градуса  фурна без вентилатор или на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 мин.


След като се изпече блата го оставяме да се хлади.
Мажем го с другото пакетче крема сирене и нареждаме бекон отгоре. Аз използвах варено-пушеният бекон с марка BILLA и с помощта на хартията за печене завиваме внимателно на стегнато руло.


Завиваме хартията от двата края като бонбон и оставяме да престои около 30 мин, за да стегне. Салатата към рулото приготвих от чери доматчетата, нарязани на половинки, пресовани 2 скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, сол, зехтин и поръсена с краве сирене.

Бързо, лесно и много вкусно.


четвъртък, 25 юни 2020 г.

Кето палачинки

Кето палачинки






Продукти:

6 яйца
250г сирене крема
100мл. вода
щипка сода за хляб
сол
 (излизат 6 бр. със стандартен размер)

За плънката:

300г пушено пилешко месо
1 пълна лъжица заквасена сметана 
див лук



Приготвяне;

Продуктите за плачинките сложете в блендер и миксирайте догладка смес.
Намазнете тиган и черпак както стандартните палачинки разпределете и печете на средна температура.

Плънката можете да си я напраите по Ващ вкус ,аз използвах тези продукти ,коити посоих като накълцах пилешкото и го смесих със заквасената сметана за сплав и див лук.
Бързо лесно,вкусно и Кето

понеделник, 27 януари 2020 г.

Зимна крем супа

Зимна крем супа 



Продукти:

500г.боколи
1 голям стрък праз 
400г.заквасена сметана
100г краве масло
1 л вода
сол,черен пипер на вкус


Приготвяне:

В тенджерка се слага маслото и  след това се  задушават броколите накъсани на розички и празът,нарязан на кръгчета.
След като омекнат се налива водата и се оставят на слаб огън да се сварят напълно.
Посоляват се и се добавя заквасената сметана ,която трябва да е на стайна температура и в никакъв случай от хладилника тъй като ще се пресече в супата.
Супата се пасира до напълно гладка консистенция и се подправя с черен пипер.
Оставя се да покъкри още 5 минути на слаб огън.
По желание може да поднесете със запечен на чипс бекон.
Тази супа е много вкусна,ароматна,питателна и нисковъглехидратна,затова е подходяща за спазващите кето режим на хранене.










сряда, 26 юни 2019 г.

Десерт с грис и рикота

Десерт с грис и рикота




Продукти:

250г.рикота
500мл.вода
250мл.прясно мляко
250г.грис
4 яйца (среден размер)
200г.захар
250г.рикота
60г.меко краве масло
1 ч.л. ванилова есенция
кората на 1 лимон / лимонова есенция



Приготвяне:
В тендерка се затоплят водата и млякото,алед това се добавя маслото и накрая се добавя гриста.
Бърка се с помощта на шпатула 4-5 мин като трябва да се сготви и се получава нещо като парено тесто ,но с грис.




Дръпва се от котлона и се оставя да се охлади.
В отделна купа поставяме останалите продукти и ги разбъркваме до гладка смес.
След като се е охладило пареното тесто с грис се добавя към яйчената смес и се разбърква много добре - аз използвах на миксера приставката за гладки смеси за да се разбърка максимално добре.




Във форма с диаметър 22 см. се намаслява и набрашнява изсипва се сместа и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 мин.
!!! Всяка фурна е с ралична мощност така,че изпробвайте  дали е изпечен сладкиша с клечка за зъби или дървен шиш преди да извадите от фурната!!
Този сладкиш може да се консумира както топъл,така и студен мое лично мнение е ,че топъл е по-вкусен поднесен с топ
ка сладолед.





 страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК




сряда, 9 януари 2019 г.

Бутер пай с кайма

Бутер пай с кайма




Продукти:
1 пакет (800г) бутертесто 
500г. кайма смес 
100г стерилизирани гъби
100г. стерилизирани кисели краставички
1 връзка магданоз
1 глава лук
1 разбит жълтък с малко вода за намазване
подправки за каймата по желание - моите бяха кимион,червен пипер, чубрица,черен пипер.





Приготвяне:

Плънката пригответе първо за да може да се охлади докато оформяте пая.
Каймата овкусете ,прибавете нарязаните на ситно лук и магданоз и задушете до златисто в тиган с малко мазнина.
Добавете нарязаните на ситно краставички и гъби.
Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
В подхдяща тавичка (диаметър 26 см.беше моята) поставете бутертестото като то трябва да излиза леко от стените на тавичката за да можете като похлупите с останалото тесто хубаво да застъпите и да не се отвори в процеса на печене.
Надупчвате хубаво тестото (само долната част,която е легнала по тавичката) с вилица за да не се надуе.
Сложете плънката и затворете с капака от бутертесто, на който предварително сте си направили отвори за да излиза парата по време на печенето.


Оформлението зависи изцяло от Вашето желание и въобръжение ,както се вижда аз си направих отворите и декорацията на капака с форми за сладки.



Намажете със жълтъка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до получаване на златиста коричка.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК













петък, 21 декември 2018 г.

Бишкотена коледна къщичка

Бишкотена Коледна къщичка






Продукти:

2 пакета бишкоти
400г течен шоколад
Захарни поръски





Приготвяне:

Всъщност няма нищо сложно в приготвянето на бишкотената къщичка и е необходимо само да поставите на плот или маса хартия за печене ,защото наистина изключително много се цапа наоколо и да поставите бишкотите една върху друга като ги слепвате с помощта на течен шоколад.
Най-добре  е той да е бял за да не си личи където са слепени бишкотите. 








Не описвам тази публикация ,защото е нещо супер сложно,а просто  за да я има като идея.
Закрепвате стените и челната и задната част отново с помощта на течния шоколад,а предната част още преди да е слепена изрязвате с остър нож като вратичка,но много внимавайте да не се разсчупят бишкотите и да се наруши цялостта на отделните елементи.
Трябва да оставите добре да изсъхне шоколада за да не се разместят бишкотите.
Украсявате според Вашите предпочитания.

 

 Това е,няма нищо сложно.

идеята е взаимствана от блога на Люси

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...