сряда, 26 юни 2019 г.

Десерт с грис и рикота

Десерт с грис и рикота




Продукти:

250г.рикота
500мл.вода
250мл.прясно мляко
250г.грис
4 яйца (среден размер)
200г.захар
250г.рикота
60г.меко краве масло
1 ч.л. ванилова есенция
кората на 1 лимон / лимонова есенция



Приготвяне:
В тендерка се затоплят водата и млякото,алед това се добавя маслото и накрая се добавя гриста.
Бърка се с помощта на шпатула 4-5 мин като трябва да се сготви и се получава нещо като парено тесто ,но с грис.




Дръпва се от котлона и се оставя да се охлади.
В отделна купа поставяме останалите продукти и ги разбъркваме до гладка смес.
След като се е охладило пареното тесто с грис се добавя към яйчената смес и се разбърква много добре - аз използвах на миксера приставката за гладки смеси за да се разбърка максимално добре.




Във форма с диаметър 22 см. се намаслява и набрашнява изсипва се сместа и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 мин.
!!! Всяка фурна е с ралична мощност така,че изпробвайте  дали е изпечен сладкиша с клечка за зъби или дървен шиш преди да извадите от фурната!!
Този сладкиш може да се консумира както топъл,така и студен мое лично мнение е ,че топъл е по-вкусен поднесен с топ
ка сладолед.





 страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК




1 коментар:

camdandusler каза...

good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...