вторник, 14 юли 2020 г.

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши



Продукти:

3 средни на големина яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
400г. череши
1 пакетче бакпулвер

За карамела:
1 ч.ч. захар
125г. меко масло


Приготвяне:

Измиваме черешите и им премахваме костилките.

Разполовяваме ги.

Много е важно плодовете и зеленчуците, които използваме да са висококачествени и още по-
важно е те да са от български производители. Затова се доверявам на #BILLAГрадини, тъй като
се отглеждат по програма за намаляване на пестицидите, а черешите, които използвах са
много едри, сочни, наситени с вкус и аромат. Затова и не добавих допълнително ванилова

есенция или друг аромат в сместа за сладкиша.

За сместа разбиваме яйцата със захарта, брашното и бакпулвера с помощта на миксер до

получаване на гладка хомогенна смес.




В подходяща тавичка (ако разполагате с такава с незалепващо покритие, ще е най-подходяща),
правите карамела като разтопявате маслото със захарта на средна степен на котлона, за да не
загори, защото ако това стане, ще започне да горчи и е по-добре да го изхвърлите и да

започнете отначало подготовката на карамела.

Трябва да имате предвид, че за да направите хубав карамел, ви е необходимо хубаво масло!
Аз използвах немското масло с марка BILLA, защото е с високо съдържание на мазнини - 82% и

така карамелът става плътен и не се разводнява.

Последната стъпка в приготвянето на сладкиша е да сглобим всички части като вече готовия
карамел оставим леко да се охлади и разпределим черешите върху него.
Внимателно изсипваме сместа за блата върху тях и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна за 25 мин. Всяка фурна е с различна мощност, така че го наглеждайте и опитайте

с клечка за зъби, дали е напълно изпечен.

След като е готов, охладете и обърнете в подходяща чиния, но не оставяйте да се охлади
напълно, защото слоят с черешите и карамела ще остане на тавата. Затова обърнете, докато е

все още леко топъл.
Поднесете с топка сладолед.

Този сладкиш влиза в графа бързи и лесни за подготвяне десерти, нискобюджетна рецепта е и

е перфектното допълнение към следобедното кафе!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...