сряда, 4 януари 2017 г.

Бисквитени бонбони с орехи

Бисквитени бонбони с орехи 



Продукти:

150г. какови бисквити (използвах от по-меките Закуска)
150г. сурови орехови ядки
160г. меко краве масло
2 пълни с.л. пудра захар
1 с.л. натурално какао 
есенция ром




Приготвяне:

Тези бонбони се приготвят експресно като в кухненски робот или блендер сложите всички съставки и ги смелите, а накрая сложете и разтопеното масло и есенцията ром (разбира се, ако пожелаете можете да сложите есенция ванилия или друг аромат по желание.


С помощта на чаена лъжичка загребвайте и с длан оформете на топчета.
Охладете за да се стегне маслото и поднесете.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


вторник, 3 януари 2017 г.

Масленки

Масленки




Продукти:

1 ч.ч. свинска мас
1 1/2 ч.ч. пудра захар
3 ч.ч. брашно
2 ванилии




Приготвяне:


От посочените продукти замесете меко тесто, то става леко ронливо,но такова е именно масленото тесто.


С помощта на шприц шприцовайте масленките в плоска тава с пласт хартия за печене.


Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна или 160 с вентилатор до получаване на леко розов цвят,но дръжте под око ,защото аз направих грешката да оставя малко повече и като се охладиха станаха много твърди и започват да се разпадат.
Охладете и съхранявайте в кутия с капак.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





неделя, 1 януари 2017 г.

Редена салата с червен сос

Редена салата с червен сос





Продукти за салата в купа или ринг с диамртър 20 см.

250г. шунка
5 средни на големина кисели краставички
250г. стерилизирани гъби
3 средни моркова
5 средни картофа
4 твърдо сварени яйца


За червения сос:

300г. майонеза
300г. цедено мляко (може да замените и със заквасена сметана)
 5с.л. (пълни ) кетчуп
1 с.л. винен оцет
1 ч.л. захар
Сол,черен пипер на вкус





Приготване:

Сварете картофите,а след това и морковите като ги оставите леко твърди за да могат да се настържат.
Нарежете киселите краставички на кръгчета,а шунката на кубчета.
Отцедете много добре стерилизираните гъби,а също така и краставичките за да не се разводни салатата.
Разбъркайте всички съставки за червения сос.



Пригответе си тортена форма със свалящи се стени или купа ,а също така може да използвате и ринг за торта ако разполагате с такъв като го сложите в подходяща чиния.
Започнете да оформяте пластовете като настържете плътен слой сварени картофи,отгоре кубчета шунка и след това разпределете сос като трябва да има навсякъде и добре да покрива слоевете.
Настържете твърдо сварено яйце,сложете кисели краставички и отнови сложете сос.



За третия слой настържете морков ,отгоре гъби и отново шунка.



Всеки продукт ,който слагате гледайте да разполагате плътно и от стена до стена във формата или купата.
Залейте със соса.
Повторете с продуктите докато свършат като накрая завършите с настъргани моркови за да е по-цветна салатата ,която ако я поставите във форма ще изглежда като солена торта.



Приберете в хладилник поне за 2 часа,а най-добре за една нощ.
Извадете от хладилника непосредствено преди да сервирате,а ако нарежете на парчета като торта ще получите 10 порции от тази вкусотия.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК















събота, 31 декември 2016 г.

Памук погача

Памук погача




Продукти:

240 мл. топло мляко
240 мл. топла вода
240 мл. топло олио
1 с.л. сол
2 1/2 с.л. захар
15 г. суха мая (ползвам от тази на Кауфланд) или 30г. свежа мая
840 г. брашно

За намазване:

1 жълтък с малко прясно мляко




Начин на приготвяне:


Замесете меко тесто и оставете да втаса до удвояване на обема си.


Разбира се оформлението е по желание, аз го направих като разточих пласт с дебелина сантиметър с ринг разрязах тестото и сгънах кръга на две ,а след това още на две като слепих двете образували се крайчета.


Оставете отново да втаса и като удвои отново обема си намажете с жълтъка леко размит с млякото.
По желание поръсете със сусам.



Сложете да печете в студена фурна като я включите на 180 градуса с вентилатор или 200 без и печете до готовност.


Оставете под кърпа да се охлади за да запази мекотата си.
Добър Апетит!






сряда, 28 декември 2016 г.

Дип с пилешко и маково семе

Дип с пилешко и маково семе



Необходими продукти:

3 бр. сварени пилешки гърди
1 пакетче сирене крема
1/2 ч.ч. майонеза
1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. морска сол
2 ч.л. маково семе



Приготвяне:

Накъсайте на много дребно сварените пилешки гърди.
В блендер сложете крема сиренето, майонезата, чесъна на прах и солта.
Трябва да се получи гъст крем.
Добавете пилешкото и маковото семе.
Разбъркайте много добре и охладете за час преди да сервирате.
Този дип е идеален в комбинация с препечен хляб или осолени крекерчета и ще е прекрасно допълнение към всякакви партита и празници.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК









петък, 23 декември 2016 г.

Ошав за Бъдни вечер

Ошав за Бъдни вечер




Традиционно на Бъдни вечер поднасяме ошав.
Състои се сушени плодове , захар и вода и никак не е сложен за приготвяне , а толкова вкусен и разбира се може да се консумира през цялото времетраене на постите, беден на калории е и богат на вкусове и аромати.

От какво се приготвя:

Един пакет ошав използвах готов микс от магазина- 160 г. със съдържание на сини сливи, круши,ябълки и дюли - изсушени разбира се.
150г. захар

около 800мл. студена вода 

и по мой вкус добавих 5 карамфилчета и пръчка канела


Как се приготвя:



Изсипете плодовете в подходящ съд и ги залейте със студена вода.
Оставете ги да се рехидратират т.е. да се напоят с вода  ако е възможно от предната вечер , ако не то нека се киснат поне 2 часа.
Изсипете водата, изплакнете и сложете 800мл. студена вода.




Загрейте на умерена температура и като започне да къкри сложете захарта, канелата и карамфилчетата.
Варете докато плодовете омекнат и се получи компот.
не местете в друг съд,а оставете да изстине в тенджерката, в която е врял.
Можете да консумирате и топъл и студен.
Да ви е сладко!
Весели празници!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





четвъртък, 22 декември 2016 г.

Тас кебап със свинско по селски

Тас кебап със свинско по селски





Тас кебап съм приготвяла с телешко и винаги с гарнитура от сварен ориз.
Наскоро обаче се сетих моята баба,която беше невероятен кулинар как правеше тас кебап и то от свинско шарено месо овкусено само с червен пипер,дафинов лист,черен пипер на зърна и черен пипер.
Кръстих го по селски ,защото така са го приготвяли на село и го поднасяха единствено с прясно изпечен хляб, с който топихме невероятното ,леко мазничко сосче,което се получава.

Продукти:

500г. свинско шарено месо

150мл. олио
1 ч.л. червен пипер
3 дафинови листа
черен пипер на зърна
сол на вкус




Приготвяне:

Нарежете месото на еднакви късове.
Сложете в съд с капак ,налейте олиото ,сложете и дафиновия лист и зърната черен пипер.
затворете с капака и оставете да се задушава като разбърквайте периодично.




След като омекне месото след около 20 минути подправете с червен пипер и сол на вкус.
Ако е много "водно" отворете капака и оставете изври излишната вода и сосчето да стане  с консистенция по Ваш вкус, а ако желаете просто прибавете малко брашно и така няма да има нужда да чакате да извира водата.
Ако месото,което използвате е прясно, тази проста гозбичка ще е готова точно за 30 минутки.
Сервирайте топло!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК









петък, 16 декември 2016 г.

Шоко целувки с орехи


Шоко целувки с орехи


Съставки:


2 белтъка от големи яйца
150г. орехови ядки
225г. пресята пудра захар
30г. натурално какао
1/2 ч.л. фина морска сол
ванилова есенция


Приготвяне:

Запечете ореховите ядки за 5-7 минути във фурната или в сух тиган и ги охладете.

Натрошете ги на едро или в блендер,но така,че да не станат на брашно, а малко по-едро за да могат да се усещат.
Аз използвах моя Нутрибулет и за финото смилане на пудрата захар така и за смилането на орехите.
Поставих в голямата чаша на Нутрибулет белтъците,какаото и част от орехите и миксирах до много фина и гладка консистенция с приставката с кръстатите остриета.







След това добавих останалата част от орехите и разбърках с шпатулка.
Сложете фурната да се загрява на 160 градуса
С помощта на лъжичка сложих сместа в тава постлана с хартия за печене.



Печете за 5-7 минути и охладете.
Трябва да останат хрупкави отгоре и с мека сърцевина.
Съхранявайте в кутия с капак.

адаптирано от ТУК 


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...