петък, 17 юли 2015 г.

Плодова свежест в чаша

Плодова свежест в чаша




Необходими продукти:

10 бр. ягоди
1/2 пъпеш
1 голям банан или 2 по-малки
1 ананас



за медения дресинг:

1/4 ч.ч. мед
1/2 ч.л. маково семе
1 с.л. натрошени орехови ядки
сока от 1 среден лимон
сока от 1/2 лайм
листенца мента




Начин на приготвяне:

Измийте (тези,които имат нужда) почистете и нарежете плодовете.
В купичка смесете съставките за дресинга и залейте плодовете с него.
Хубаво е плодовете ,които използвате да са студени, разбира се можете да използвате всякакви,които на Вас Ви харесват.
Разбъркайте добре и сервирайте в чаши или купички.
Украсете с ментата и поръсете с натрошените орехови ядки.
Сами ще се уверите колко свеж е този дресинг, а и киселината от лимона и лайма запазват плодовете по-дълго без да потъмнеят.
За горещите летни дни, това е идеалния десерт, който е подходящ дори за тези,които спазват някакви режими и диети.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





четвъртък, 16 юли 2015 г.

Панакота с пъпеш


Панакота с пъпеш







Необходими продукти:

300г. пъпеш
1 пакетче желатин (10г)
400мл. течна сладкарска сметана
2-3 с.л. мед 







Начин на приготвяне:

Пъпеша почистваме от семките (300г. трябва да е изчистения плод) и пюрираме с пасатор.
Желатина разтваряме в 3 с.л. вода
Кипваме сметаната , аз не намерих пълномаслена и използвах такава на растителна основа,но пак се получи перфектно, и слагаме меда.
Сместа не трябва да завира.
Дръпваме от котлона и оставяме на стайна температура да се охлади.
След като това стане прибавяме разтворения на водна баня желатин и пюрето от пъпеш.
Разбъркваме добре, разпределяме в чашки или купички и оставяме да стегне за няколко часа в хладилник.
Десерта е експресен и невероятно вкусен и Ви го препоръчвам с две ръце!
Да Ви е сладко!



източник на рецептата: evatoneva.com




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 







 

вторник, 14 юли 2015 г.

Разядка с боб


Разядка с боб










Необходими продукти:

1 консерва червен боб
1 среден морков
1 малка глава лук
сол,олио на вкус




 

 

Начин на приготвяне:

Боба отцедете от соса ,в който е консервиран и го сложете заедно с моркова и лука, обелени и измити в кухненски робот или блендер.
Подправете със сол и олио на вкус.
Пасирайте до получаване на желаната от Вас консистенция.
Ако желаете можете да добавите и магданоз за свежест.
Идеално допълнение е към препечен хляб.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





понеделник, 13 юли 2015 г.

Пърленки с масло и шарена сол


Пърленки с масло и шарена сол







Необходими продукти за тестото:

400мл. вода
800г. брашно
1/2 кубче (20г.) свежа мая или 1 пакетче (7г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
5 с.л. олио


За намазване на пърленките:
масло за намазване на пършенките
шарена сол






Начин на приготвяне:

За месете меко еластично тесто от продуктите и оставете да втаса докато удвои обема си.
Разделете на топки ( аз разделих на 12 части) , но станаха с диаметър около 12 см. , а ако искате по-големи ,разделете тестото на по-малко на брой топки.
Като цяло диаметъра и дебелината им завидят изцяло от Вашия вкус.
Разточете и изпечете на сгорещен сач или скара, а може и грил тиган, а ако са с незалепващо покритие намажете с олио.
След като се изпече от едната страна, обърнете и намажете с разтопено масло към ,което сте прибавили шарена сол.







Като е готова и другата страна на пърленката намажете и нея.
Слагайте една върху друга пърленките и завийте с кърпа за да останат меки, по-дълго време, а най-добре е да се консумират веднага след като сте ги направили.
Нашите изчезват веднага.
Прекрасно допълнение са към всякакви ястия и супи.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



 

 

 
 


 





неделя, 12 юли 2015 г.

Печен картофен чипс с пушен червен пипер


Печен картофен чипс с пушен червен пипер



Необходими продукти:

2 средни картофа
1 с.л. пушен червен пипер, но без проблем може да се замени и с обикновен 
1/4 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. сол
2 с.л. зехтин


 




Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на максимална температура.
През това време измийте картофите, ако са с дебела кожа ги обелете.
С остър нож нарежете възможно най-тънки "филийки".
Всяко кръгче оставете върху пласт кухненска хартия.
Като нарежете и двата картофа наложете още един пласт отгоре им за да се дехидратират.
Сложете ги в купа и полейте със зехтина и подправките.
Хубаво разбъркайте.
В тава постелете хартия за печене и сложете кръгчетата едно до друго.



Печете за около 15 мин. като ги наблудавате да не изгорят, аз изгорих първата тава ,защото станаха изключително бързо.
Печения чипс става не по-малко вкусен от стандартния пържен особено ако е направен с домашно отгледани картофи, а и са страхотна добавка към студената бира!
Добър Апетит!

източник на рецептата: myrecipes.com

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




събота, 11 юли 2015 г.

Талиатели със сос от печен пипер и сирене "Фета"


Талиатели със сос от печен пипер и "Фета" сирене





Необходими продукти:

1 пакет Талиатели 

10бр. печени червени пиперки или 1 буркан със стерилизирани такива
3 големи скилидки чесън
3 с.л. краве масло
200г. заквасена сметана
1 бучка Фета сирене - около 200-250 грама
150г. кашкавал








Начин на приготвяне:

Сваряваме талиателите в подсолена вода според указанията на опаковката.


В дълбок тиган на умерена температура разтапяме маслото.
Слагаме и скилидките чесън като внимаваме да не прегорят.
Добавяме нарязаните на едро пипер, заквасена сметана и натрошеното сирене.
Бъркаме енергично за да не се пресече сметаната за около 2-3 минути.
С помощта на пасатор , пасираме всичко до получаване на кремообразен сос.
Подправяме със сол на вкус.
Връщаме на котлона за още няколко минути и прибавяме пастата.
Разбъркваме добре и сервираме веднага с настърган кашкавал и пресни листенца босилек.
Добър Апетит!

източник на рецептата: laughingspatula.com



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Студена напитка с диня


Студена напитка с диня







Необходими продукти:


1 резен диня около 500г. почистен плод от кората и семките
1/3 ч,ч, кафява захар
1 лайм
2 чаши вода може и газирана минерална 
лед
свежа мента







Начин на приготвяне:


В блендер, в шейкър кана или с пасатора разбийте на хомогенна смес динята ,нарязана на парчета за по-лесна работа на машината, захарта и 1 чаша вода.
Сипете сместа в кана или друг подходящ съд , добавете лед, нарязания на тънки кръгчета лайм и останалата вода.
Разбъркайте.
Поднесете напитката веднага след като сте я приготвили с много лед и с по стръкче мента за свежест.
Наздраве!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








четвъртък, 9 юли 2015 г.

Домашна лимонада

Домашна лимонада





Необходими съставки:

4 лимона
600мл. газирана вода, а  ако предпочитате използвайте и негазирана
мед на вкус
листенца мента
кубчета лед




Начин на приготвяне:


В сокоизтисквачка за твърди плодове пуснете измитите лимони както са цели, а ако не разполагате с такава ги обелете от кората, почистете бялата им част ,защото тя съдържа горчивина,нарежете ги и ги пасирайте.
Прецедете през цедка.(ако сте използвали пасатор) иначе всяка каничка си има така наречения "сепаратор"
Ако използвате сокоизтисквачка става по-плътен ,наситен и фин сок.
Ако сметнете,че Вашата машинка не е толкова мощна,за да поеме цял плод, не рискувайте, а го нарежете,за да не я счупите.
Може да се образува пяна, в зависимост от мощността на мотора й , но не се притеснявайте тя бързо изчезва или можете да я отделите с лъжица.
Изсипете в подходящ съд или кана , добавете водата и подсладете с мед на вкус.
пуснете листенцата свежа мента и кубчетата лед.
Разбъркайте.
Ако желаете нарежете един лимон на резени и пуснете в каната.
Сервирайте веднага
Изключително свежа натурална лимонада,която е подходяща за горещите летни дни и много богата на витамин С.
Наздраве!


Заповядайте в кулинарната ми  страница на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...