четвъртък, 17 април 2014 г.

Руска салата

    Руска салата





Необходими продукти: 


200г. шунка или друг мек колбас, 
2 средни моркова, 
5-6 средни на големина стерилизирани кисели краставички,
 малка консерва грах, 
3-4 средни картофа, 
200г. майонеза
2 с.л. с връх гъсто кисело мляко  (за да не е мазна салатата иначе се слага само майонеза), 
сол, черен пипер.




Начин на приготвяне: 


Картофите и морковите се нарязват и се слагат да се варят в подсолена вода. 
Ако използвате пресен или замразен грах се слага и той. 
Трябва зеленчуците съвсем леко да хрупат за да не станат на каша,когато се разбъркат с останалите компоненти.
 Като се сварят се охлаждат и чак тогава се прибавят към всички останали продукти.
Майонезата и киселото мляко се разбъркват в купа докато се смесят напълно.
Киселите краставички се нарязват на кубчета и се отцеждат от излишната течност,която съдържат. Шунката също се реже на кубчета.
Прибавят се към майонезата










Прибавят се и зеленчуците , разбърква се всичко много добре и се овкусява със солта и черния пипер.
Оставя се за 30 мин. в хладилник да се охлади и е готова за сервиране!
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 15 април 2014 г.

Галерия снимки


                                                Галерия снимки

















































                                                                     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...