сряда, 22 март 2023 г.

Пилешко фрикасе със заквасена сметана

Пилешко фрикасе със заквасена сметана 






Продукти:

2 пилешки бутчета 
700 мл. пилешки бульон
3 скилидки чесън

4 с.л. с връх брашно
200г заквасена сметана

2 жълтъка

сол
черен пипер





Приготвяне:


Сваряваме пилешките бутчета след това ги обезкостяваме.

В тиган сгорещяваме на умерена температура мазнина и слагаме скилидките чесън като внимаме да не прегорят, защпто има опасност да започнат да горчат.

Прибавяме и брашното и с непрекъсната бъркане запичаме брашното до златисто.
С черпак добавяме от бульона към брашното  катао продължаваме енергично да бъркаме за да не се образуват бучици.
Трябва да се получи  гъста брашняна каша , която оставяме да ври на умерена температура.
Отделно в купичка разбиваме заквасената сметана със жълтъците, коити трябва да бъдат на стайна температура за да не сепресекат.
Добавяме от топлия пилешки бульон за да се уеднакват температурите и на тънка струйка добавяме към брашняната каша.
Посоляваме със сол и подправяме с черен пипер.
Добавяме накъсаното пилешко месо и оставяме да къкри на слаба температура за още 10 минути.
Поднасяме с лимон и поръсено с пера зелен чесън.





 

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...