сряда, 8 август 2018 г.

Кисели краставички на кръгчета

Кисели краставички на кръгчета



Необходими продукти:

Дълги и тънки краставици

За всяко бурканче:( използвах бурканчета от по 370 мл.)

Винен оцет 6%
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/4 ч.л. семена от бял синап
по 10 зрънца черен пипер
Вода 


Приготвяне:

Приготвянето е повече от лесно, необходимо е да
измиете добре краставиците и да ги нарежете на еднакви по дебелина кръгчета.
В добре измити бурканчета налейте до резката на дъното оцет, сипете захарта,солта, черния пипер и синапа.
Поставете кръгчетата краставички като не препълвате буркана т.е. не пълните най до горе до капачката.
Налейте вода и затворете добре.
Заварете за 5 минути колкото да дръпне капачката, обърнете с капачката надолу и оставете да се охладят напълно.
Съхранявайте в хладно помещение.
Тези краставички са чудесни за бургери или солени торти, за всякакви салати и предястия, защото са предварително нарязани и с перфектна еднаква форма и дебелина.
Важното е да се използват по-хрупкави сортове краставици, които имат по-малко семки, а другото важно е да не са торени,защото много бързо ще станат на каша още както са в буркана и не са отворени.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...