четвъртък, 5 април 2018 г.

Славянски гювеч

Славянски гювеч





Продукти:

500г. свинско месо 

200г. ориз
200г домати (от консерва)
1 голям морков
2 червени пиперки
2 зелени пиперки
1 голяма глава лук
1 ч.л. червен пипер
3 ч.ч. бульон или вода
сол и черен пипер на вкус
по желание може да добавите и черни маслини
ситно нарязан магданоз


Приготвяне:


Зеленчуците нарежете на едро .
Свинското месо нарежете на еднакви парчета, а ориза измийте под течаща вода.
В подходящ съд загрейте растително олио и задушете свинското месло, след като побелее добавете зеленчуците и накрая ориза.
Сложете в тавичка, добавете бульона и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато ориза набъбне и месото е напълно сгтвено.
Поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...