неделя, 1 април 2018 г.

Копривена супа с варена застройка

Копривена супа с варена застройка




Продукти:

1 кг. коприва
1 голям лук
3 скилидки чесън
1 средно голям морков
30г. краве масло
50 мл. растителна мазнина
100г. ориз
сол,черен пипер на вкус
2 л. зеленчуков бульон


за застройката:

2 жълтъка

250г. кисело мляко



Приготвяне:


Измийте и изплакнете копривата, а след това я нарежете.
Настържете на ситно ренде моркова.


Накълцайте на ситно лука и скилидките чесън.
В подходящ съд сложете маслото и олиото и задушете копривата, моркова, лука и чесъна.
След като омекнат налейте бульона и подправете със сол и черен пипер и оставете на тих огън , а като закъкри супата сипете измития ориз и гответе още 20 минути за да се сготви ориза и да се слеят всички вкусове и аромати . 
Поставете огнеупорна купа върху съд с вода като трябва водата да не опира дъното на купата.
Сложете киселото мляко и жълтъците и след като заври водата започнете да бъркате енергично с бъркалка застройката.



Трябва да добие температурата на супата.



Започнете да добавяте бульон от супата и да уеднаквите температурите на застройката и на супата, след това изсипете застройката в супата и оставете да къкри още 10 минути на тих огън.
Рецептата за това страхотно пролетно предложение взех от книгата "Манчев срещу Шишков" като единствено промених това, че не сложих брашно към застройката.
Супата стана уникална на вкус и я препоръчвам с две ръце.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК












Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...