четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Лесна лютивка на фурна

Лесна лютивка (апетитка)  на фурна



Продукти:

2 кг. консервни домати тип "Рома"
2 кг.  червена капия (по възможност месеста)
100 мл. олио. 
3 с.л. захар
сол,черен пипер на вкус
30 бр люти чушки рибки или други по Ваш вкус
сложих и 3 скилидки чесън,но той не е задължителен


Приготвяне:


Нрежете на кубчета капията и доматите, аз ги накълцах подобно на "мързеливата" лютеница в кухненския робот и станха на много дребни парченца,поставете в дълбока тава и заедно с олиото и захарта разбъркайте..
Сложете в силно загрята фурна на 250 градуса и покрийте с фолио, но не плътно за да се изпари водата от продуктите.
След час разбъркайте и пуснете измитите и надупчени на няколко места люти чушки , ако слагате чесън сега е моментът и оставете за още час отново под фолио.
След като е готова и е останала само на "мазнина" извадете от фурната и овкусете.


Извадете чушките пасирайте апетитката и напълнете бурканчетата с нея като пуснете и по 3 чушки във всеки буркан , ако искате леко само да налютява намалете количеството чушки на 1-2 .
Затворете бурканчетата и обърнете още докато е гореща и така няма да има нужда да стерилизирате и ще се вакуумират безпроблемно, ако обаче я пасирате студена е нужно да заварите за 10 минути само колкото да "дръпне" капачката.
Това е! Бързо,лесно ,вкусно , а консистенцията става плътна точно като на лютеницата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...