Домашни еклери
Необходими продукти за пареното тесто:
1.ч.ч. вода,
1/2 ч.ч. олио,
1 ч.ч. брашно,
3-4бр. яйца (зависи от големината им)
щипка сол
За крема :
1/2 л. прясно мляко,
7-8 с.л. захар,
5 с.л. брашно -равни
50 г. масло
3 бр. ванилийки
Начин на приготвяне :
Водата и олиото завират на котлона ,след това се добавя брашното като се бърка непрекъснато,докато сместа стане гъста . Оставя се за изстине след ,което при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата едно по едно. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
С помощта на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя с предварително намаслена тава или покрита с хартия за печене . Може да се използва и пош с подходящ накрайник, ако разполагате с такъв . Не е нужно да се цели идеална форма тъй като при печене си се оформят от само себе си .
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор около 30 минути. Получават се около 25-30 бр.
Кремът се приготвя като към заврялото мляко се прибавя размитото в малко вода брашно или натурално нишесте и се бърка няколко минути . Прибавя се маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките и се оставя да се охлади .
1.ч.ч. вода,
1/2 ч.ч. олио,
1 ч.ч. брашно,
3-4бр. яйца (зависи от големината им)
щипка сол
1/2 л. прясно мляко,
7-8 с.л. захар,
5 с.л. брашно -равни
50 г. масло
3 бр. ванилийки
Водата и олиото завират на котлона ,след това се добавя брашното като се бърка непрекъснато,докато сместа стане гъста . Оставя се за изстине след ,което при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата едно по едно. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
С помощта на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя с предварително намаслена тава или покрита с хартия за печене . Може да се използва и пош с подходящ накрайник, ако разполагате с такъв . Не е нужно да се цели идеална форма тъй като при печене си се оформят от само себе си .
С шоколадова заливка |
.... и без нищо :) |
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да се направи заливка от шоколад или карамел.
Лебедчета от еклери правя много лесно като вземам част от пареното тесто много малка част и с фунийка направена от хартия за печене рисувам двойки и така пека заедно с еклерите . Резултатът е повече от впечатляващ. :)
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, , а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, , а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
6 коментара:
Прекрасни са! Поздравления!
Благодаря от сърце!
Благодаря от сърце!
Колко гъсто става тестото,аз се опитах да направя, но не станаха.
С тази консистенция,която съм показала в купата. Освен това става и доста лепкаво и "тежко"
С тази консистенция,която съм показала в купата. Освен това става и доста лепкаво и "тежко"
Публикуване на коментар