вторник, 10 юли 2018 г.

Тирамису

Тирамису




Продукти:

50 бр. бишкоти
2 с.л. марсала
500г. маскарпоне
200 мл.  течна сладкарска сметана 
4 жълтъка
1 ч.ч.  фина захар
100 мл. еспресо

Приготвяне:

На водна баня разбийте с помощта на миксер жълтъците и 1/3 от захарта за около 2 минути до получаване на гъст пухкав крем.
Много внимавайте купата с жълтъците да не опира до врящата вода,защото ще загорят.
Оставете да се охлади и през това време разбийте маскарпонето с още 1/3 от захарта до напълно гладка консистенция.
Накрая разбийте и сладкарската сметана с останалата 1/3 част от захарта.
В голяма купа прибавете трите вида крем като добавите и марсалата към тях.
Разбърквайте докато напълно се слеят и стане гладък крем.



В подходяща тавичка сложете от крема , подредете от бишкотите като преди това за кратко потопете в кафе, след това разпределете от крема, следват пак бишкоти и завършете с крема. 
Т.е. получавате два пласта от бишкотите.
Загладете и оставете в хладилник за една нощ или поне за 4 часа.
Преди сервиране поръсете обилно с какао, аз използвах неподсладено натурално .
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...