сряда, 28 март 2018 г.

Яхнийка с грах, картофи и наденичка

Яхнийка с грах, картофи и наденичка



Продукти:

5 средни картофа т.е. около килограм
1 голяма глава лук
400г. грах ,аз използвах замразен,но ако имате може да използвате и от консерва
3 броя наденица, а ако не разполагате можете да използвате македонска наденица
1 ч.л. пушен червен пипер
сол на вкус
5 с.л. растителна мазнина за задушаване 
1/2 ч,л. сушена чубрица



Приготвяне:


В подходяща тенджера с капак загрейте мазнината на умерена температура, сложете нарязания на ситно лук и задушете, добавете червения пипер, разбъркайте и добавете нарязаната наденица.
Запържете докато добие наденицата златист загар и добавете нарязаните картофи.
Поставете вода или бульон до покриване на всички продукти ,намалете степента на котлона на слаба и затворете с капака.
След десетина минути добавете граха и варете отново под капак.
Ако прецените,че е гъста или прекалено разредена яхнията съоответно добавете още вода или сгъстете с малко брашно.
Сложете подправките и разбъркайте.
Това е абсолютно обикновена тип "бабина" манджа ,която изключително лесна за изпълнение и много вкусна яхнийка.
У дома е в категория "любими" и се надявам и на Вас да Ви хареса.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...