Италиански бадемови бисквити Амарети
Продукти:
350г. бадемово брашно
350г. фина пудра захар
3 белтъка на големи яйца или 150г.
Приготвяне:
Бисквитите "Амарети" са подобни на нашите Ореховки,но както се досещате вместо орехи се слагат бадеми.
Можете да си купите готово бадемово брашно или да си смелите с помощта на чопър цели бадеми.
Аз изпрах именно втория метод тъй като разполагах с бадеми, а и все пак като си ги смелим сами, знаем ,че брашното е 100% бадемово.
Пресейте 2 пъти пудрата захар, за да се разбият всички едри бучици.
Разбийте белтъците съвсем леко, аз използвах миксер като разбих на пяна и след това добавих пресятата пудра захар и смлените бадеми.
Този път разбъркайте с шпатула до пълното смесване на съставките.
Бисквитите "Амарети" са подобни на нашите Ореховки,но както се досещате вместо орехи се слагат бадеми.
Можете да си купите готово бадемово брашно или да си смелите с помощта на чопър цели бадеми.
Аз изпрах именно втория метод тъй като разполагах с бадеми, а и все пак като си ги смелим сами, знаем ,че брашното е 100% бадемово.
Пресейте 2 пъти пудрата захар, за да се разбият всички едри бучици.
Разбийте белтъците съвсем леко, аз използвах миксер като разбих на пяна и след това добавих пресятата пудра захар и смлените бадеми.
Този път разбъркайте с шпатула до пълното смесване на съставките.
От получилото се лепкаво тесто с леко намокрени с бода ръце оформете на топчета и сложете в тавичка с пласт хартия за печене.
Използва чаена лъжичка за мярка и ми излязоха точно 30 бр. сладки.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна без вентилатор за 13-16 минути или до съвсем лек златист загар.
Охладете и приберете в съд с капак.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Използва чаена лъжичка за мярка и ми излязоха точно 30 бр. сладки.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна без вентилатор за 13-16 минути или до съвсем лек златист загар.
Охладете и приберете в съд с капак.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар