сряда, 20 септември 2017 г.

Шипков мармалад

Шипков мармалад







Продукти:

Използвах 4 .500 кг. шипки
4 кг. захар
Вода




Приготвяне:

Трябва да си съберете шипки от чист район далеч от прашни пътища и места.
Също така е важно и да са добре узрели,но не и презрели и вече започващи да се свиват и сбръчкват.
Почистете от дръжките и изплакнете добре шипките.
Сложете ги в подходящ съд и налейте вода два пръста над цялото количество шипки.
Варете докато омекнат и не отстранявайте водата , а заедно с нея ги пасирайте с помощта на кухненски робот.
Хубаво прецедете през марля или аз както направих през ситна цедка пюрето,а семките и люспите изхвърлете.
От 4,500 кг. шипки получих 4 л. пюре.
Задължително е да го измерите,защото на литър шипково пюре се слага килограм захар.
На умерен огън сгъстете докато прокарате лъжица и тя остави следа по съда.



Пресипете в затоплени бурканчета и капаци готовия шипков мармалад и обърнете с капаците надолу и така ще се вакуумират и няма нужда да заварявате.
Това е!
Ще получите невероятен домашен шипков мармалад , а от това количество получих 22 бурканчета с вместимост от 314 мл.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


 









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...